DIY μελωδός από υφάσματα γάζας κοχύλια και μπουκαλάκια

by - Σεπτεμβρίου 19, 2017

χειροποίητος-μελωδός

Πάντα είχα στο μυαλό μου πως το να καταφέρεις να φτιάξεις έναν μελωδό και μάλιστα ο μελωδός να τραγουδάει ήταν πολύ δύσκολο. Ευτυχώς που τα γεγονότα με διέψευσαν!

Ο μελωδός αυτός δεν ήταν μια κατασκευή του μισάωρου. Χρειάζεται λίγο χρόνο, λεπτοδουλειά, φαντασία και αρκετή υπομονή! Δεν είναι όμως ακατόρθωτο.

Λοιπόν! τα υλικά που χρειάστηκα για τον χειροποίητο μελωδό μου ήταν απλά!

✔  κοχύλια
✔  περισσεύματα από υφάσματα γάζας
✔  μπουκαλάκια και χρώμα ζαχαροπλαστικής
✔  πετονιά
✔  δυο κύκλους όχι ίδιο μέγεθος (εγώ χρησιμοποίησα στεφάνια από κληματόβεργες)
✔  σύρμα χειροτεχνίας

Τώρα, πως τον έφτιαξα:

✔ Γι αρχή πήρα δυο κληματόβεργες που κάποτε σχημάτιζαν έναν σούπερ λαγό, δώρo από την Αλέκα του alekacraftaholic!! 
Τα υπόλοιπα δεν σας τα λέω... ξέρετε 3 παιδιά στο σπίτι κτλ κτλ... Ε, κάποτε από το λαγό έμειναν μόνο αυτοί οι δυο κύκλοι. Για τα υπόλοιπα, αυτιά, μύτες, κορδέλες κτλ μη με ρωτήσετε ποια ήταν η τύχη τους. Η τύχη τους αγνοείται από τότε. Στο θέμα μας όμως.

χειροποίητος-μελωδός


Έβαλα τη μία κληματόβεργα μέσα στην άλλη και τις έδεσα με σύρμα χειροτεχνίας (δεν ξέρω πως αλλιώς λέγεται) και τις έδεσα μεταξύ τους. Πάντα η μία μέσα στην άλλη. Δεν βγήκε ακριβώς ίσιο το αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα τελικά. Στη φωτογραφία νομίζω φαίνεται.


χειροποίητος-μελωδός


✔ Στον εξωτερικό κύκλο έδεσα διάφορα μακρόστενα υφάσματα από ρετάλια γάζας που είχαν περισσέψει από το σκίαστρο μας εδώΈδεσα πολλά χρώματα. Το ήθελα ζωηρό!! Επειδή όμως τα υφάσματα ξέφτιζαν τα πέρασα μέσα σε λίγη ατλακόλ κι έτσι σκλήρυναν αρκετά. Όλο το καλοκαίρι έμειναν στην ίδια θέση χωρίς να ξεφτίσουν.

✔ Στο μέσα κύκλο έδεσα μπουκαλάκια με νερό και χρώμα ζαχαροπλαστικής όπως είχα κάνει κι εδώ κι έδεσα κοχύλια (κατά προτίμηση μεγάλα κοχύλια) σε πετονιά. Έδεσα ένα μπουκαλάκι, ύστερα δυο κοχύλια, ένα μπουκαλάκι, δυο κοχύλια κτλ. Τα κοχύλια πρέπει να κρέμονται κοντά στα μπουκαλάκια για να τσουγκράνε με τον αέρα κι έτσι να τραγουδάνε! Έδεσα και λίγα μικρότερα κοχυλάκια πάνω στους λαιμούς των μπουκαλιών. Εδώ να πω, πως τα κοχύλια καλό είναι να είναι μεγαλούτσικα αλλά και πιο μικρά να είναι ή πιο βαριά ή πιο ελαφριά το καθένα με την πρόσκρουση με το μπουκαλάκι κάνει και διαφορετικό ήχο. Κι αυτό είναι το όμορφο!

✔ Στο τέλος έδεσα από πάνω από τους κύκλους μου σπάγκο, όσο πιο ίσια μπορούσα, ώστε να μπορώ να κρεμάσω το μελωδό μου! Αυτό είναι πιο εύκολο να ισιώσει. 

Νομίζω πως το αποτέλεσμα, άξιζε τις ώρες που έφαγα. Και φυσικά αυτή η μουσική που κάνουν τα κοχύλια όταν χτυπάν στα μπουκαλάκια είναι τρελή και πολύ καλοκαιρινή!


χειροποίητος-μελωδός



χειροποίητος-μελωδός


Θυμίζει λίγο θάλασσα!

χειροποίητος-μελωδός


 Θυμίζει ουράνιο τόξο!

χειροποίητος-μελωδός


Θυμίζει ταξίδι!

χειροποίητος-μελωδός



χειροποίητος-μελωδός



χειροποίητος-μελωδός



χειροποίητος-μελωδός


Θυμίζει τρελό χορό όταν φυσάει! 


χειροποίητος-μελωδός

Όλο το καλοκαίρι άκουγα τις μουσικές του μελωδού μου.
Δεν θα τον ξεκρεμάσω ακόμη από το μπαλκόνι μου.
Το καλοκαίρι είναι ακόμη εδώ!
Και το θέλω ακόμη εδώ!

Καλησπέρες φίλοι!

You May Also Like

10 Comments

  1. Υπέροχη κατασκευή, ξετρελάθηκα με την ιδέα. Άξιζε τον κόπο, φίλη μου! Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο ειναι...η τέλεια ανακύκλωση! υπεροχος ο μελωδος σας και μου αρεσαν και τα μπουκαλακια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υπέροχη κατασκευη!και νομιζω οτι αξιοποιησες με τον καλυτερο τροπο τα μπουκαλακια απο τα καλοκαιρινα ουζακια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό έγινε! Μάλιστα η μαμά μου ξετρελαίνεται για μελωδούς και θα της στείλω την ανάρτηση να παίρνει ιδέες! Thanks for the inspiration!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι τόσο που σου άρεσε Κατερίνα!!! που να τον ακούσεις και να τραγουδάει!! αν φτιάξετε κι εσείς να μου τον δείξετε!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: