Χειροτεχνία σκαντζοχοιράκια!

by - Οκτωβρίου 08, 2017

Σκαντζοχοιράκια-χειροτεχνία!


Τα κάστανα δεν έχουν γίνει ακόμη (τουλάχιστον εδώ στον νότο). Παρ' όλα αυτά εμείς κόψαμε μερικά, δεν τα φάγαμε μιας και δεν είχαν γίνει, αλλά χειροτεχνήσαμε και το ευχαριστηθήκαμε!

Η ιδέα γεννήθηκε σε μια από τις βόλτες μας και την ξεστόμισε ο μικρός Νικόλας! Είδαμε μια φουντωμένη καστανιά, κόψαμε ένα, δεν είχε γίνει όπως είπαμε για να το φάμε,αλλά πάλι είπαμε πως θα ήταν κρίμα να το πετάγαμε.
"Μοιάζει με σκαντζόχοιρο" φώναξε ο Νικόλας. Αυτό ήταν! Η ιδέα είχε πάρει κιόλας μορφή.

✔️ Κόψαμε κι άλλα κάστανα με το περίβλημα τους, πήγαμε στο σπίτι και με πηλό φτιάξαμε μουσούδες. Εδώ να σας πω πως για να φτιάξετε μουσούδες δεν είναι εύκολο. Τουλάχιστον εμένα με δυσκόλεψε πολύ γιατί δεν μπορούσα να δώσω το σχήμα που είχα φανταστεί. Αλλά κάτι καταφέραμε. Κάτι, που το λες και μουσούδες! 

✔️ Μετά βάψαμε τις μουσούδες με τέμπερες και όταν στέγνωσε το χρώμα ζωγραφίσαμε πάνω προσωπάκια!

✔️ Στο τέλος, κούρεψα λίγο τα αγκαθάκια και με σιλικόνη κόλλησα το περίβλημα του κάστανου με τις μουσουδίτσες. Ούτε αυτό το κομμάτι είναι εύκολο γιατί τα αγκάθια εμποδίζουν την κόλλα να κάνει τη δουλειά της. 


Σκαντζοχοιράκια-χειροτεχνία!


Το αποτέλεσμα είναι μια ολόκληρη οικογένεια από σκαντζόχοιρους! Οικογένεια με όλο της το σόι! Πολύ μας άρεσε αυτή η χειροτεχνία! Κι αν τρυπηθήκαμε λίγο, άξιζε  τον κόπο!


Σκαντζοχοιράκια-χειροτεχνία!



Σκαντζοχοιράκια-χειροτεχνία!



Σκαντζοχοιράκια-χειροτεχνία!



Σκαντζοχοιράκια-χειροτεχνία!



Σκαντζοχοιράκια-χειροτεχνία!


Αν πέσει στον δρόμο σας καμιά καστανιά (να ξέρετε πάντως πως κάτω από τις καστανιές υπάρχουν σωρό τέτοια στρογγυλά με αγκάθια), απλώστε το χέρι και κόψτε μερικά. Σίγουρα κάτι θα σκεφτείτε να τα κάνετε! Προσέξτε τα αγκάθια όμως ε;;


Καλησπέρες άνθρωποι!!

You May Also Like

16 Comments

  1. Όμορφη ιδέα, Ελένη μου. Αν φτιάξω σκαντζοχοιράκια θα κολλήσω τα κάστανα πάνω σε πετρούλες. Χρησιμοποιώ πηλό αλλά όχι συχνά. Σε φιλώ, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α πολύ έξυπνη ιδέα με τις πετρούλες! Δεν την είχα σκεφτεί.
      Σε ευχαριστώ!!!!!

      Διαγραφή
  2. Εγιναν φανταστικά!! Μπραβο βρε Ελένη μου!! Φοβςρη ιδεα!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα με κάνεις να πάρω τα βουνά να ψάχνω για καστανιά... χαχαχα Είναι πολύ ωραία ιδέα, μπράβο στη φαντασία του μικρού!!! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ω!!! ειναι απλα τελεια! σκετη γλυκα και θα ταιριαζαν υπέροχα και στον κήπο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάρα πολύ όμορφο.Το Σαββατοκύριακο που θα έχω και ραντεβού με τα κάστανα θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε με το τζιτζίκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω δεν έχω ξαναδεί κάστανο μαλλιαρό!!! Κουκλίστικα τα κάνατε!!
    Μπράβο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: