6+1 κοπλπάκια για να γίνει πιστευτή η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο σπίτι μας!

by - Δεκεμβρίου 30, 2017

Κόλπα-για-να-γίνει-πιστευτή-η-επίσκεψη-του-άγιου-Βασίλη

Ορίστε τι μπορεί να προκαλέσει ένας άτακτος Άγιος Βασίλης σε ένα όμορφο και ήσυχο σπίτι που όλοι κοιμούνται και βλέπουν όνειρα γλυκά! Τί; δεν με πιστεύετε; διαβάστε τις λεπτομέρειες και τότε βλέπουμε αν με πιστεύετε ή όχι!

Να σας πω την αλήθεια μου (παρόλο που εγώ εννοείται τα ετοιμάζω όλα) το επόμενοι πρωί πιστεύω ότι όλα αυτά συνέβησαν μαγικά! Βασικά, έτσι θα ήθελα να είναι η πραγματικότητα γι αυτό και μάλλον το πιστεύω. Άλλωστε ποιος με εμποδίζει να πιστεύω στον άγιο Βασίλη κι ας έχω κλείσει τα 36; κανένας! Κι αυτό γιατί είναι υπέροχο να πιστεύουμε στη μαγεία, στο θαύμα, στην έκπληξη και στην τρέλα. Κι αν το καλοσκεφτείς τη μαγεία κι όλα τα υπόλοιπα εμείς τα δημιουργούμε επομένως κι εμείς τα χαιρόμαστε!

Έτσι λοιπόν κάθε χρόνο η επίσκεψη του άγιου Βασίλη στο σπίτι μας είναι μια ολόκληρη τελετουργία από μένα με όλη μου την αγάπη (και την τρέλα μου) προς τα παιδιά. Κάθε χρόνο σκαρφίζομαι και κάτι καινούριο. Μια σκανταλιά, μια ζημιά ένα κάτι που θα εντυπωσιάσει τα παιδιά. Κι αυτά μεγαλώνουν κι ακόμη πιστεύουν πως κάποιος άτακτος μπήκε στο σπίτι μας και άφησε το στίγμα του.
Ορίστε λοιπόν τι έχω κάνει μέχρι τώρα και τα παιδιά πιστεύουν ότι ο Άγιος Βασίλης ήρθε στα αλήθεια στο σπίτι μας και όοοολα αυτά δεν είναι μύθος, αλλά συμβαίνουν!!

✓ Τα δώρα είναι ακόμη μέσα στον σάκο του άγιου Βασίλη
Έχω πει στα παιδιά πως αν τύχει και είμαστε οι τελευταίοι που ο άγιος Βασίλης θα επισκεφτεί, τότε αφήνει τα δώρα μαζί με τον σάκο του. Εμείς μετά έχουμε υποχρέωση να στείλουμε πίσω στον άγιο Βασίλη τον σάκο. Έχω πλάσει και το παραμύθι πως οι άνθρωποι βλέπουν έναν κανονικό σάκο αλλά στην πραγματικότητα αυτός ο σάκος είναι τεράστιος για να χωράει τα δώρα όλων των παιδιών απλώς στα μάτια μας φαίνεται μικρός. 

✔ Κλασικές πατημασιές πάνω στο χαλί με ζάχαρη άχνη
Αλλά όχι μια δυο πατημασιές αλλά πατημασιές σε όλη τη διαδρομή από την πόρτα μέχρι και το δέντρο μας.
Γι αυτό το κολπάκι παίρνω έναν πάτο από παπούτσι τον βάζω στο πάτωμα και ρίχνω από πάνω τη ζάχαρη. Έτσι γύρω γύρω σχηματίζεται μια πατούσα και επαναλαμβάνω τη διαδικασία.

Το σκουφί του άγιου Βασίλης ξεπλέχτηκε 
Το σκουφί (ή κασκόλ) του Άγιου Βασίλη πιάστηκε στο δέντρο μας και ξετυλίχτηκε. Έτσι στο σπίτι μας έμεινε μια μακριά κόκκινη μάλλινη κλωστή που ξεκινούσε στο δέντρο και κατέληγε πολύ μακριά. Σαν το μίτο της Αριάδνης που άφηνε πίσω του ο Θησέας, ένα πράγμα. Τα παιδιά εκείνη τη χρονιά μάζεψαν το μαλλί και το έστειλαν στον άγιο Βασίλη για να ξανά φτιάξει το σκουφί του. 

 Ζάχαρη από τους κουραμπιέδες σκορπισμένη σε όλο το σαλόνι
Μάλλον αυτός ο Άγιος φτερνίστηκε πάνω στους κουραμπιέδες. Σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε η σκούπα μας να έχει σακούλα... και να έχουμε κουραμπιέδες στο σπίτι.

 Το πόμολο της πόρτας χαλασμένο
Πολύ άτακτος αυτός ο Άγιος Βασίλης. Και σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε να έχουμε εργαλεία για να φτιάξουμε ξανά το πόμολο... και φυσικά μάστορα!

✔ Το χριστουγεννιάτικο δέντρο ξαπλωμένο
Ξάπλα όμως και τα στολίδια σκόρπια. Πάλι κάποιο ατύχημα σκαρφίζομαι. 

✔ Το κουρτινόξυλο πεσμένο
Ο Άγιος Βασίλης ξεκρέμασε τα ρουχαλάκια (από λούτρινο Άι Βασίλη) που είχαμε απλώσει (με ένα μεγάλο σκοινί από το ένα κουρτινόξυλο ως το άλλο). Νόμιζε πως είναι δικά του και τα πήρε. Μετά από ένα μήνα μας τα έστειλε πίσω με ένα γράμμα (με πάρα πολλά γραμματόσημα και πολλές σφραγίδες πάνω του) για συγνώμη. Τα ρούχα τελικά δεν του έκαναν. 


Κόλπα-για-να-γίνει-πιστευτή-η-επίσκεψη-του-άγιου-Βασίλη


Τρελαίνομαι κάθε παραμονή πρωτοχρονιάς να ετοιμάζω τέτοια κολπάκια. Την επόμενη μέρα είμαι σίγουρη (κι εγώ μαζί με τα παιδιά) πως όλα αυτά έγιναν μόνα τους! Κάνω κι εγώ σαν μικρό παιδί και το απολαμβάνω. Γιατί έτσι είναι η μαγεία. Μια απόλαυση για μικρούς και μεγάλους.

Γιατί ναι ρε  παιδιά, ο Άγιος Βασίλης υπάρχει! Και υπάρχει επειδή θέλω εγώ να υπάρχει!

Τρελές καλησπέρες!!! 

Η πρώτη φωτογραφία είναι από το pixabay! 

You May Also Like

20 Comments

  1. Τι όμορφα κολπάκια είναι αυτά!!! Αλλά μου φαίνεται και λίγο άτακτος αυτός ο Άγιος Βασίλης. Φέτος θα κάνω την πατημασιά, παρ όλου που έχει παντού χάλια στο σπίτι, αλλά θα ανακατεύω λίγο σόδα με νερό και βάλω τη μπότα να πατήσει πάνω του και μετά στο χαλί. Επίσης σκέφτηκα να κάνω και κάτι άλλο. Έχω αγοράσει κουδούνια και λέω να αφήσω ένα δίπλα στο πιάτο με τα κουλουράκια του και καλά ότι έπεσε από τον Ρούντολφ. Και λέω να το κάνω κάθε χρόνο. Γιατί όπως είπες Άγιος Βασίλης υπάρχει. Τα φιλιά μου από τα ξένα. Καλή χρόνια να έχουμε όλοι με υγεία πάνω από όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Τέσσυ!! ο Άγιος Βασίλης θα υπάρχει όσο θέλουμε εμείς να υπάρχει!!
      Καλή χρονιά να έχουμε!!!!
      Και τελικά νομίζω το αποτέλεσμα στο πσίτι σας ικανοποίησε μικρούς και μεγάλους ε!!!!

      Διαγραφή
  2. σοδα με ασημοσκονη εγω.. η ζαχαρη κολλαει σε ολο το σπιτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη χρονια με υγεια και δημιουργια !!!!
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχα!! Ωραιες ιδέες!!! Καλη πρωτοχρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουααααου τέλεια!!!! Θα φτιάξω πατημασιές σίγουρα αλλα επειδή εμάς θα μπει απο το τζάκι δεν θα χαλάσω πόμολο, κατι θα βρω να γκρεμίσω πάντως!!! Και του χρόνου!!! Χρόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχα αν είναι την άλλη μέρα να θέλω φασίνα και μαστορια στο σπίτι,λέω να το ξαναδκεφτώ.
    Κάτι σε μισοφαγωμενο κουλουράκι και ένα ποτήρι μισοάδειο γάλα,δεν φτάνει 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Αυτός ο αη Βασίλης είναι πιο ζωηρός κι απ τις εγγονές μου 🤣🤣🤣🤣🤣
    Και του χρόνου να είμαστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα Ναι Ρένα αυτός ο Άγιος Βασίλης είναι πολύ πολύ άτακτος!! χα χα χα
      καλή και ευτυχισμένη χρονιά να έχετε!!!!!

      Διαγραφή
  7. Καλή χρονιά με υγεία.
    Όμορφες συμβουλές
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!
    Ευχομαι πάντα να σκαρφίζεσαι ζαβολιές για να ομορφαίνεις τις αναμνήσεις των παιδιών σου και να γλυκαίνετε το μέσα σας.Χαλάλι το καθάρισμα ,ολ αυτά αξίζουν!
    Με υγεία η Νέα Χρονιά ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει κι άμα μείνει και λίγη ζάχαρη στα χαλιά δεν έγινε και τίποτα... χε χε χε
      Καλή και όμορφη χρονιά σε όλους!!!!

      Διαγραφή
  9. Καλή Χρονια!!! Σας ερχεται ο πιο σκανταλιαρης Αγιος Βασιλη εσας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και τρελή χρονιά!!!!! Πολύ σκανταλιάρης ναι!! χε χε χε

      Διαγραφή
  10. Υπέροχες ιδέες!!!Ναι ο Άη Βασίλης υπάρχει,γιατί είναι κομμάτι της μαγείας των Χριστουγέννων!!!Καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: