Παλέτα με λουλούδια!

by - Ιουλίου 07, 2018



Παλέτα! ένα υλικό που το χρησιμοποιείς όπως θες και για ότι θες! Δεν λες ότι είναι εύκολο να μετατρέψεις μια παλιά παλέτα σε κάτι χρήσιμο και όμορφο αλλά με λίγη προσπάθεια δεν είναι και ακατόρθωτο. Σημασία έχει να φανταστείς κάτι και να προσπαθήσεις να το κάνεις πράξη. Από την προσπάθεια σου και με λίγη (ίσως) τύχη όλο και κάτι θα καταφέρεις!


Γι αυτή την κατασκευή σημαντικός βοηθός - εκτελεστής ήταν ο άντρας του σπιτιού! Κάτι σαν να λέμε πως εγώ κατεβάζω τις ιδέες αλλά επειδή δεν μπορώ μόνη μου να τις κάνω πράξη έχω και το εκτελεστικό όργανο. Η ιδέα βέβαια ήρθε πέρυσι... και φέτος όλα μπήκαν στη θέση τους! Ένας χρόνος δεν είναι και λίγος... 

Πως φτιάξαμε αυτό τον όμορφο κρεμαστό κήπο: 


✔️ Πήραμε μια παλέτα και αφαιρέσαμε τα από κάτω μέρη της. Εκεί δηλαδή που είναι τα "πόδια" της για να ακουμπάει στο έδαφος. Μετά, ξύσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε ώστε το ξύλο να γίνει λείο. 

✔️ Σειρά είχε το βάψιμο. Εκεί ο μικρός Νικόλας έδωσε τον καλύτερο εαυτό του. Στο βάψιμο σημασία έχει σε κάθε κομμάτι ξύλου (τάβλα) να ξεχωρίζεις με χαρτοταινία τα ήδη βαμμένα κομμάτια για να μην μπερδεύονται τα χρώματα. Εγώ ζήτησα από χρωματοπωλείο να μου δώσουν χρώματα που είχαν ήδη μέσα βερνίκι. Μου είπαν πως αυτά τα χρώματα προστατεύουν καλύτερα το ξύλο αφού θα μένει έξω όλο τον χρόνο και θα φαίνεται και πιο όμορφο το αποτέλεσμα. Έτσι ήταν λοιπόν!
Α.. και το να βάφεις είναι απίστευτα χαλαρωτικό ε! 




✔️ Για τα γλαστράκια εκτός από έτοιμα χρωματισμένα γλαστράκια χρησιμοποίησα και τσίγκινα κουβαδάκια από κονσέρβες. Επειδή όμως με τα νερά πετάνε σκουριά τα έβαψα με μαύρο χρώμα, ιδανικό για μεταλλικές επιφάνειες!

✔️ Στο πίσω μέρος κάθε τσίγκινου δοχείου άνοιξα μία τρύπα όπου πέρασα χοντρό σκοινί. Στην παλέτα στερέωσα τα γλαστράκια από το σκοινί τους με καρφιά στο πίσω μέρος των ξύλων όπως δείχνει η παρακάτω φωτογραφία.




✔️ Με τα παιδιά πήγαμε και διαλέξαμε λουλούδια και φυτέψαμε όλοι μαζί!! Τα μικρά κονσερβοκούτια έχουν μέσα σπόρια από βρώμη και σιτάρι.
Αυτό ήταν! το μπαλκόνι  μας έγινε πολύχρωμο και μυρωδάτο!!!

Πολύ την χάρηκα αυτή την κατασκευή! Καταρχήν ήταν κάτι που συμμετείχαμε όλη η οικογένεια, καθένας με τον τρόπο του και ύστερα ήταν κάτι που διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί και να πάρει τη σημερινή του μορφή!! Στην αρχή είχαμε φυτέψει μυρωδικά αλλά δεν βγήκαν... έτσι καταλήξαμε στα λουλούδια! 
Δεν είναι κάτι τέλειο χωρίς λάθη κτλ αλλά είναι κάτι από τα χέρια μας κι αυτό από μόνο του έχει την αξία του!! 
Για την ώρα η παλέτα μας είναι στερεωμένη σε άλλες παλέτες που κάποτε (ελπίζω σύντομα) θα πάρουν ολοκληρωμένη μορφή καναπέ και η παλέτα με τα λουλούδια θα καρφωθεί στον τοίχο. 




























Δείτε και εδώ πως μεταμορφώσαμε τα γαλοτσάκια μας σε γλαστράκια!!
Δείτε εδώ τι άλλο έχουμε φτιάξει από κουτιά κονσέρβας!


Καλησπέρες από τον νότο!! 

You May Also Like

10 Comments

  1. Μπράβο σας πανέμορφο λουλουδιαστό χρωματικό αποτέλεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α Ελένη μου,
    εδώ χτύπησες φλέβα στην ευαισθησία μου. Λατρεύω τις κατασκευές με παλέττες και πόσο μάλλον αν αφορούν λουλούδια και φυτά.
    Είναι υπέροχο αυτό που φτιάξατε και το κυριότερο απ όλα είναι συλλογική δουλειά με αγάπη και μεράκι. Λατρεύω τον τρόπο που βάζεις τα παιδιά στην όλη διαδικασία. Δεν ξέρεις τι μεγάλο είναι αυτό που τους προσφέρεις.
    Μπράβο.
    Να το χαρείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη τι νόημα θα είχε αν το κάναμε μόνο οι μεγάλοι;; και τα απιδιά τι;; απλά θα μας κοίταζαν; και τι θα κέρδιζαν από αυτό; έτσι λοιπόν κάνουμε κάτι όλοι μαζί, όπως μπορεί ο καθένας και με τα λάθη μας! στο τέλος χαιρόμαστε την κατασκευή μας όπως κι αν είναι αυτή!!
      Πολύ καλημέρα!!!

      Διαγραφή
  3. Με τις παλέττες μπορεί κανείς να κάνει θαύματα, Ελένη! Η πολύχρωμη κατασκευή σας είναι πολύ όμορφη και χαρούμενη! 😊

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά θαύματα!!!!! ότι θες κάνεις! αρκεί να έχεις όρεξη!

      Διαγραφή
  4. Μα τι ομορφος λουλουδιαστος κηπακος!!!
    Χρονια θελω να φτιαξω κ γω κατι αναλογο αλλα ακομα ...... δεν ηρθε το πληρωμα του χρονου....
    φιλια πολλα καρυδοτσουφλακι!!!
    😉😉😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη νομίζεις ότι σε εμάς πήρε λίγο χρόνο για να φτιαχτεί... ένα χ΄ρονο το παλέψαμε με΄χρι να ολοκληρωθεί!!!
      Πολλά φιλιά από τα νότια της χώρας!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: