Μια παλιά φόρμα του κέικ μεταμορφώνεται

by - Ιουνίου 24, 2018

Δεν-πετάμε-τίποτα

Όταν πέφτει στα χέρια μας μια φόρμα για κέικ, η οποία έχει πετάξει σκουριά ας πούμε και δεν μπορεί πια να χρησιμοποιηθεί για ψήσιμο, δεν σημαίνει πως πάει στα σκουπίδια! Σημαίνει πως μπορεί να γίνει πολλά και όμορφα πράγματα... ένα από αυτά τα όμορφα που μπορεί να γίνει αυτή η φόρμα είναι μια πανέμορφη "γλάστρα" για κάκτους!


Αυτή λοιπόν την κατάληξη είχε και η φόρμα για κέικ που έπεσε στα δικά μου χέρια. Βλέπεις εκείνοι που μου την έδωσαν ήξεραν ότι στα δικά μου χέρια δεν θα ήταν ένα άχρηστο μαγειρικό σκεύος. 
Έτσι, η πρώτη απόπειρα, αφού πρώτα έκανα τρύπες στον πάτο, ήταν να φυτέψω βολβούς τουλίπας. Εδώ ατύχησα. Οι τουλίπες δεν βγήκαν ποτέ.
Μετά από αυτό έπεσα στα χέρια των παιδιών. Ζήτησα να διαλέξει ο καθένας τους από ένα κακτάκι. Μετά κόπων και βασάνων (πολλών κόπων και πολλών βασάνων όμως) στο φυτώριαο καταλήξαμε να αγοράσουμε τρία μικρούλια κακτάκια! Τα φυτέψαμε και τα χαιρόμαστε. 
Η φόρμα του κέικ έγινε "φόρμα" για κακτάκια και το μόνο που έκανα (εκτός από το να φυτέψουμε) ήταν να κολλήσω δυο όμορφες κορδέλες στα πλαϊνά της φόρμας. Τίποτα σπουδαίο ή χρονοβόρο δηλαδή.  
Το μόνο πρόβλημα πια είναι πως κάθε παιδί θέλει να ποτίζει το δικό του κακτάκι. Φανταστείτε τώρα να στήνουμε και φράγματα νερού σε μια φόρμα για κέικ ώστε να αποτρέψουμε δυο σταγόνες νερό να περάσουν σε ξένες ιδιοκτησίες! 


Δεν-πετάμε-τίποτα



Δεν-πετάμε-τίποτα



Δεν-πετάμε-τίποτα



Δεν-πετάμε-τίποτα


Τελικά αυτό το "δεν πετάμε τίποτα" 
μάλλον πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά!

Καλησπέρες φίλοι!

You May Also Like

4 Comments

  1. η απόλυτη ανακύκλωση! δεν πετάμε τιποτα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει μου έδωσες τρομερή ιδέα!!

    Περιμένω το πρωί να δω αν υπάρχει ακόμα στο σπίτι της μάνας μου παρατημένη να ξεκινήσω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χα χα χα χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα!!!!!
      Δείξε μας τι έφτιαξες ε!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: