3+1 ιδέες για παιχνίδια σε μια φουσκωτή πισίνα & extra tips για την αγορά και τη χρήση της

by - Ιουνίου 28, 2019

φουσκωτή-πισίνα-παιχνίδια


Έχετε φουσκωτή πισίνα για τον κήπο ή το μπαλκόνι; Αν έχετε ήδη μία τέτοια, έχω να σας προτείνω μερικά παιχνίδια για καινούριες εμπειρίες. Αν πάλι δεν έχετε αγοράσει ακόμη, είναι μια εξαιρετική ιδέα για να αποκτήσετε μία και μάλιστα σύντομα. Στο σπίτι μας, εδώ και χρόνια (βλέπε κιόλας 9) κάθε καλοκαίρι μια τέτοια φουσκωτή πισίνα έχει την τιμητική της. Και μη νομίζετε πως μια τέτοια πισινούλα της πλάκας είναι μόνο για να γεμίζει νερό και να δροσίζονται τα παιδιά. Ποτέ δεν την έχουμε δει μόνο έτσι στο σπίτι μας. Όλα μας τα χρόνια βρίσκουμε ιδέες και κολπάκια για να εκμεταλλευόμαστε αυτό το παιχνίδι όσο καλύτερα μπορούμε και κυρίως να μην το βαριόμαστε!



πισίνα-φουσκωτή-αγορά


Η αγορά μιας τέτοιας πισίνας είναι φτηνή και την βρίσκεις παντού αλλά χρειάζεται προσοχή στην επιλογή της

Επιλέγουμε πισίνα τόσο βαθιά όσο νιώθουμε εμείς ασφαλείς ώστε να την χρησιμοποιήσουν άφοβα τα παιδιά μας. Όσο πιο μικρά τα παιδιά τόσο πιο ρηχή και η πισίνα μας ή έστω δεν την γεμίζουμε ποτέ με πολύ νερό. Σκοπός δεν είναι να κάνουμε βουτιές σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά να παίξουμε με ασφάλεια. 

Πάντα επιλέγουμε τα μέτρα σύμφωνα με τον χώρο μας. Δεν παίρνουμε πισίνα μεγάλη για να την στριμώξουμε σε μικρό χώρο. Ούτε άνετα θα παίξει κανείς αλλά είναι επικίνδυνο να "σκάσει" αμέσως αν ακουμπάει σε κάγκελα ή τοίχο.

Επίσης ποτέ δεν την γεμίζουμε με νερό πάνω πάνω. Και με λίγο νερό κάνουμε άνετα τη δουλειά μας ενώ κάνουμε και οικονομία γιατί το ίδιο νερό άντε να κρατηθεί καθαρό μέχρι δύο το πολύ τρεις φορές που θα παίξουν τα παιδιά.

Για να έχουμε ζεστό νερό για τα παιδιά χωρίς να χρειάζεται να το κουβαλάμε μέσα από το σπίτι με κουβάδες ή κατσαρόλες κάνουμε το εξής: αγοράζουμε ένα κάλυμμα πισίνας, αν και συνήθως το προϊόν  απευθύνεται στις πιο μεγάλες πισίνες αλλά και για μια μικρή κάνει υπέροχη δουλειά πιστέψτε με! Από το βράδυ βάζουμε καθαρό νερό στην πισίνα μας και σκεπάζουμε με το κάλυμμα. Το πρωί που θα χτυπήσει ο ήλιος το νερό θα παραμείνει καθαρό αλλά θα ζεσταθεί κιόλας!

Η πισίνα να θυμάστε θέλει τακτικό πλύσιμο με σφουγγάρι (όχι σύρμα) ώστε να καθαρίζει η γλιστερή ουσία που δημιουργείται από το νερό. 

Ορίστε 3+1 παιχνίδια που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά με βάση μια φουσκωτή πισίνα σε μπαλκόνι ή αυλή! γι αυτούς που  δεν πηγαίνουν κάθε μέσα στη θάλασσα και για όσους βαριούνται θανάσιμα μέσα στο σπίτι. Για μικρούς και μεγάλους δηλαδή! γιατί μη μου πείτε ότι και οι μεγάλοι δεν γίνονται κάπου κάπου (εντάξει μπορεί και πιο συχνά) μικρά παιδιά; 

1. Κάνουμε διαγωνισμό με καπάκια! Μαζεύουμε καπάκια σε διάφορα χρώματα από διάφορα πλαστικά μπουκάλια και τα ρίχνουμε μέσα στην πισίνα. Δίνουμε στα παιδιά ένα μικρό διχτάκι ή μια μικρή απόχη και τους λέμε να τα ψαρέψουν. Ανάλογα τις ηλικίες τους μετράνε οι πόντοι. Δείτε εδώ  όλες τις λεπτομέρειες για το πως παίζεται! 

παιχνίδια-σε-φουσκωτή-πισίνα


2. Παίζουμε το παιχνίδι: βυθίζεται ή επιπλέει με διάφορα αντικείμενα. Μαντεύουμε αν το κάθε αντικείμενο από τη στιγμή που πέφτει στο νερό θα βυθιστεί ή θα σταθεί στην επιφάνεια του νερού. Επίσης φτιάχνουμε το δικό μας εργοστάσιο νερού. Δείτε εδώ πως τα κάνουμε όλα αυτά.


φουσκωτή-πισίνα-οδηγίες-χρήσης


3. Παίζουμε παλαιοντολόγοι με πάγους. Βάζουμε για δυο μέρες στην κατάψυξη μεγάλα τάπερ με νερό και μέσα τους βυθίζουμε ζωάκια, πέτρες κτλ.  Τα παιδιά θα κάτσουν να δουν τους πάγους να λιώνουν, θα τους βρέχουν και θα εμφανίζουν τα κρυμμένα ζώα. Δείτε εδώ πως το παίζουμε! 


πισίνα-φουσκωτή-αγορά


4. Φτιάχνουμε βαρκούλες από φελλό και τις αφήνουμε να επιπλέουν! δείτε εδώ πως τις φτιάχνουμε! 


αγορά-και-χρήση-φουσκωτής-πισίνας


Θα χαρώ πολύ να μου δείξετε τα δικά σας παιχνίδια στις δικές σας φουσκωτές πισίνες! αν το αποφασίσετε ξέρετε που θα με βρείτε: κλικ εδώ και καλώς ήρθατε!

Οι δυο πρώτες φωτογραφίες είναι από το pixabay.

τα πιο γλυκά μου φιλιά
από τα νότια της χώρας!

You May Also Like

0 Comments

Ο λόγος δικός σας: