Βραδιά ανταλλαγής δώρων

by - Φεβρουαρίου 20, 2017

Οικονομικά-δώρα


Το κακό με τα δώρα είναι πως τα έχουμε συνδέσει με ειδικές περιστάσεις. Πρέπει ντε και καλά να γιορτάζει κάποιος, να έχει γενέθλια, να είναι Χριστούγεννα ή Πάσχα ή να έγινε κάτι σημαντικό για να χαρίσουμε δώρα. Λες και χάθηκαν όλες οι άλλες μέρες για να χαρίσουμε κάτι σε κάποιον που αγαπάμε. 


Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Νικόλας (6 χρονών) μου είπε μυστικά πως θέλει να πάρει δώρα στα αδέρφια του για τις γιορτές. Μερικές μέρες αργότερα μου είπε το ίδιο πράγμα κι ο Κωνσταντίνος (8 χρονών). Τους υποσχέθηκα πως θα το κάνουμε. Αλλά όχι στις γιορτές που γίνεται ένας χαμός από δώρα. Τελικά έφτασαν οι απόκριες για να καταφέρουμε να κάνουμε αυτή την ανταλλαγή.

Όταν βρήκα την ευκαιρία, τους πήγα έναν έναν να αγοράσουν δώρα για όλους μας. Καθένας μας δηλαδή αγόρασε 4 δώρα. Κι όταν λέω δώρα, λέω φτηνά δώρα. Δώρα που στοιχίζουν 1-2-3 ευρώ. Ο μικρότερος της παρέας (Στέφανος) πήρε για δωράκια γόμες  σε διάφορα σχεδιάκια που στοίχιζαν 0,20 η μία. Όλα τα δωράκια ήταν μικρά παιχνιδάκια ή μικρές χειροτεχνίες ή μολύβια ή αυτοκόλλητα ή μικροπραγματάκια.
Έπρεπε στο σύνολο να αγοραστούν 20 δώρα, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να μη στοιχίζουν. Και τελικά καταφέραμε με 30 ευρώ να πάρουμε 20 δώρα.


Οικονομικά-δώρα



 Είχα στο μυαλό μου να ετοιμάσω διάφορα πράγματα. Να γίνει μια ιδιαίτερη βραδιά. Τελικά δεν ετοίμασα τίποτα. Δεν πρόλαβα. Μόνο από ένα πρόχειρο (τάχα) σουπλά που έβαλα πάνω τα δώρα μας. Και μετά το φαγητό το βράδυ, ανοίξαμε τα δώρα. Τόσο απλά. Και τελικά μπας και το απλό είναι και καλύτερο!!

Η συσκευασία των δώρων  ήταν χάρτινες σακούλες μανάβικου. Όμορφη και οικονομική συσκευασία!


Οικονομικά-δώρα



Οικονομικά-δώρα



Οικονομικά-δώρα



Κατάλαβαν πως το δώρο δεν έχει σημασία αν είναι μικρό ή μεγάλο. Ούτε πρέπει ντε και καλά κάτι να γιορτάζουμε για να κάνουμε ένα δώρο. Μπορούμε όποτε θέλουμε να πάρουμε κάτι μικρό και να το χαρίσουμε σε κάποιον που αγαπάμε!



Οικονομικά-δώρα




Οικονομικά-δώρα


Όλοι χάρηκαν αυτή την ανταλλαγή και το καλύτερο απ' όλα ήταν πως το τραπέζι μας γέμισε με όμορφα μηνύματα γραμμένα από τα παιδιά!!
Και καθόλου, μα καθόλου δε με νοιάζει που το δευτεράκι μου δε νκατάφερε να γράψει ούτε μία λέξη σωστά. Κρύβει κι αυτό τη δική του μοναδική μαγεία!


Οικονομικά-δώρα

Μα το πιο μοναδικό απ' όλα, απ' όλα ήταν που για πρώτη φορά είδα τα 3 μου αγόρια να αγκαλιάζουν και να φιλάν ο ένας τον άλλον για τόση ώρα!


Τις καλησπέρες μου!

You May Also Like

14 Comments

  1. Τέλεια ιδέα!! Συμφωνώ απόλυτα, γιατί μόνο στις γιορτές;;
    Και φυσικά τα απλά είναι τα πιο ωραία.. αυτά θα θυμούνται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα δώρα χωρίς λόγο έχουν ανεκτίμητη αξία ακριβώς γιατί γίνονται με την καρδιά! Ελπίζω να τα φωτογραφησες που αγκαλιάζονται για να τους το δείχνεις οταν μαλώνουν! Φιλάκιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ μωρε .. ποσο ομορφο και γλυκο!! ελιωσα με τα σημειωματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκινήθηκα τόσο πολύ...αλήθεια σου λέω! Μπράβο σας Ελένη μου! Να τα χαίρεσαι τα αγγελούδια σου και να είστε πάντα καλά να δείχνετε την αγάπη σας με χίλιους τρόπους! φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά υπέροχη ιδέα και σας βγήκε έτσι και μια γλυκιά βραδιά με υπέροχα συναισθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που βγήκε ούτε που το φανταζόμουν... ξέρουν όμως τα παιδιά!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: