Φτιάχνουμε γάντια από κάλτσες

by - Ιανουαρίου 18, 2018

Πως-να-μετατρέψετε-τις-τρύπιες-κάλτσες-σας-σε-ένα-ζευγάρι-γάντια

Είναι καιρός πια  να σταματήσουμε να πετάμε τις τρύπιες κάλτσες μας! Γενικά, είναι καιρός να σταματήσουμε να πετάμε οτιδήποτε θεωρούμε άχρηστο. Κάθε πράγμα που μοιάζει πως πια δεν έχει θέση στο σπίτι μας, μπορεί να γίνει κάτι άλλο, κάτι νέο, κάτι αλλιώτικο! Αρκεί να δούμε το άχρηστο αντικείμενο από άλλη οπτική γωνία!!


Την ιδέα λοιπόν για τις κάλτσες που έγιναν γάντια την πήρα από την Άννα και το journeycreativityΕκεί λοιπόν είδα τα πανέμορφα γαντάκια της από καλτσάκια και ξεσηκώθηκα. Ε δεν θέλω και πολύ εγώ να ξεσηκωθώ!

Λοιπόν εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά!
✔️ Παίρνουμε παλιές κάλτσες μας τρύπιες ή όχι δεν έχει σημασία. Τώρα αν μας ξεφύγει και καμιά καλή... ε κομμάτια να γίνει. Για καλό σκοπό θα ναι...!
✔️ Γι αρχή προβάρουμε στα χεράκια μας.
✔️ Κόβουμε πάνω από την πατούσα (φτέρνα) ώστε να μη σακουλιάζει το γαντάκι μας.
✔️Αφού κόψουμε στο σημείο που θέλουμε μετράμε που θα βγει ο αντίχειρας μας και κάνουμε κι εκεί μια τρύπα. Εκεί κανονικά πρέπει να ράψουμε για να μην ξεφτίσει. Εγώ όμως που δεν έχω και μεγάλη κλίση σε αυτά το άφησα έτσι χωρίς να το ράψω.

Έτσι έφτιαξα αυτά τα πανέμορφα γάντια από τις παλιές μου κάλτσες με τη Μίνι!


Πως-να-μετατρέψετε-τις-τρύπιες-κάλτσες-σας-σε-ένα-ζευγάρι-γάντια


Βέβαια το ακόμη πιο εύκολο για να κάνουμε γάντια από κάλτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε κάλτσες από αυτές που έχουν και  δαχτυλάκια. Τρελαίνομαι γι αυτές τις κάλτσες! (αν και δε βολεύουν καθόλου).
✔️Δεν κάνεις τίποτα άλλο εκτός από το να κόψεις κάθε δαχτυλάκι της κάλτσας λιγάκι. Ίσα να χωρέσει το δάχτυλο του χεριού σου. Βέβαια ο αντίχειρας είναι λίγο άβολος επειδή δεν βγαίνει στο σωστό σημείο αλλά οκ!

Επίσης αυτές οι κάλτσες συνήθως δεν έχουν φτέρνα οπότε τις χρησιμοποιείς ολόκληρες.
Αν θες διπλώνεις την κάλτσα για να είναι πιο "κομψό" το γάντι ή την αφήνεις χύμα με ζάρες!


Πως-να-μετατρέψετε-τις-τρύπιες-κάλτσες-σας-σε-ένα-ζευγάρι-γάντια
Πως-να-μετατρέψετε-τις-τρύπιες-κάλτσες-σας-σε-ένα-ζευγάρι-γάντια


Ο μικρός Νικόλας ήθελε κι αυτός γάντια από κάλτσες. Και ναι! έφτιαξα ένα ζευγάρι και γι αυτόν! Σιγά το δύσκολο... τόσα ζευγάρια χαράμισα για μένα.
Μόνο που εδώ επειδή η κάλτσα ήταν από τις κοφτές και θα χρειαζόμασταν όλη την πατούσα γι αυτό:κόψαμε την κοιλιά της φτέρνας, γυρίσαμε ανάποδα την κάλτσα και ράψαμε. Έτσι η σακούλα - φτέρνα δεν υπήρχε και δε φαινόταν και τίποτα αφού είχαμε ράψει πάνω στο μαύρο σημείο της κάλτσας!


Πως-να-μετατρέψετε-τις-τρύπιες-κάλτσες-σας-σε-ένα-ζευγάρι-γάντιαΠως-να-μετατρέψετε-τις-τρύπιες-κάλτσες-σας-σε-ένα-ζευγάρι-γάντιαΠως-να-μετατρέψετε-τις-τρύπιες-κάλτσες-σας-σε-ένα-ζευγάρι-γάντια!


Τα καινούρια μας γαντάκια τα ευχαριστηθήκαμε! Τώρα αν ρωτάτε πόσο θα αντέξουν, μάλλον θα σας απαντήσω "όχι πολύ". Τρύπιες κάλτσες όμως έχουμε σωρό κι από δω και πέρα δεν πετάμε ούτε μία!

Περάστε και στο journeycreativity να δείτε και τα γάντια της Άννας! και μη βιαστείτε να φύγετε από το μπλογκ της. Έχει πολλά και όμορφα να σας δείξει!

Από μένα...
Τις κρυουλιάρες καλησπέρες μου!

You May Also Like

4 Comments

  1. Τέλεια τα γαντάκια Ελένη!!! Και το καθένα διαφορετικό!!! Υπάρχουν κάλτσες με δαχτυλάκια;; Για να ψάξω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Άννα υπάρχουν και τέτοιες!!! και από ότι είδες έχουν πολλές χρήσεις!!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: