Τα παιδιά φτιάχνουν βατραχάκια σε πετρούλες!!

by - Σεπτεμβρίου 17, 2018

diy-βατράχια-σε-πέτρες


Τι κάνεις όταν η παραλία είναι γεμάτη με πράσινο βότσαλο; Ε δεν θέλει και πολύ να καταλήξει όλη (σχεδόν) η οικογένεια να φτιάχνει βατραχάκια!! 

Τα πράγματα με αυτή την κατασκευή για παιδιά είναι απλά! Και η διαδικασία ακόμα πιο απλή.
Βήμα βήμα λοιπόν θα λέγαμε πως ξεκινάμε κάνοντας βόλτα στην παραλία. Πραγματικά είναι από τα όμορφα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος μαζί με τα παιδιά του στη θάλασσα. Εμείς το κάνουμε σχεδόν πάντα και το ευχαριστιόμαστε με την ψυχή μας. Περπατάμε, μιλάμε, γελάμε, παίζουμε με τα νερά και κάπου εκεί όταν μας γυαλίσει μια πράσινη πέτρα σκύβουμε και την παίρνουμε. Και δεν μαζεύουμε ποτέ μόνο μία. Συνήθως γεμίζουμε (τουλάχιστον) ένα κουβαδάκι. Και κάπως έτσι καταλήγουμε όλο (σχεδόν) το φθινόπωρο να ανακαλύπτουμε ξεχασμένα κοχύλια και βότσαλα μέσα σε τσάντες, σε θήκες ή σε ότι άλλο κουβαλήσαμε στην παραλία! Γιατί όσα και να θες να κρατήσεις σαν ανάμνηση από το καλοκαίρι τα παιδιά έχουν φροντίσει κι έχουν κρύψει άλλα τόσα σε άλλα σημεία, πιο απίθανα. Έτσι, για να μην τα χάσουμε.
Όταν γυρίσουμε σπίτι μας λοιπόν, κολλάμε πάνω σε μικρά πετραδάκια ματάκια ή κολλάμε σκέτα ματάκια ή απλώς τα ζωγραφίζουμε. Μετά φτιάχνουμε στοματάκια, μυτούλες, γένια ή ότι άλλο κρίνουμε απαραίτητο και είναι έτοιμη η οικογένεια μας από βατράχια! Εμείς ας πούμε φτιάξαμε χαρούμενα βατράχια, αστεία βατράχια, θυμωμένα βατράχια ακόμη κι ένα τέρας με πολλά μάτια!
Τώρα προσοχή μην πηδήξει κανένα μέσα στη κατσαρόλα μας....

Το πρόβλημα είναι έχασα πολλές φωτογραφίες με τα βατραχάκια μας.... αλλά κι αυτές νομίζω μια χαρά δείχνουν το ταλέντο μας!

diy-βατράχια-σε-πέτρες



diy-βατράχια-σε-πέτρες


Χαιρετισμούς από τα νότια της χώρας! 

You May Also Like

4 Comments

  1. Α καλά ! υπέροχο. Εντάξει, αυτό το χρώμα το λάτρεψα στο βότσαλο. Που τα πετύχατε βρε Ελένη μου ;
    Καλή βδομάδα κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Γιάννη!!! Σε παραλία στην Καλαμάτα τα βρήκαμε τα πράσινα βότσαλα! και ναι, το χρώμα τους είναι τέλειο!!!!

      Διαγραφή
  2. μετα το Καλοκαιρι νομίζω τα βότσαλα έχουν την τιμητική τους! υπέροχη η κατασκευή σας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: