Πως να φτιάξετε τη δική σας πολύχρωμη κουρτίνα!

by - Νοεμβρίου 08, 2018


Diy κουρτίνα



Πίσω από την κουκέτα μας υπάρχει μια μπαλκονόπορτα που αναγκαστικά μένει κλειστή λόγω του κρεβατιού μπροστά της. Σε εκείνο το σημείο δύσκολα μπαίνει κουρτίνα και δύσκολα ταιριάζει κάτι. Γι αυτό κι εμείς έχουμε ένα καραβόπανο που το ζωγραφίζουμε και το αλλάζουμε κάθε εποχή! 


Μου αρέσει να αφήνουμε στο σπίτι το προσωπικό μας στίγμα όλοι από την οικογένεια, μικροί και μεγάλοι! Γιατί έτσι υπάρχει κάτι από εμάς παντού, κάτι δικό μας, κάτι όμορφο, κάτι γλυκό... Λοιπόν αυτή η κουρτίνα - καραβόπανο "ζει" στο σπίτι μας αρκετά χρόνια και κάθε εποχή αλλάζει μορφή. Το μόνο κακό που έχει το καραβόπανο είναι ότι σιδερώνεται δύσκολα. 
Κάθε σεζόν πλένουμε το καραβόπανο, αυτό καθαρίζει μιας και πάντα χρησιμοποιούμε μπογιές που πλένονται και το ζωγραφίζουμε από την αρχή. Άλλες φορές φτιάχνουμε ολόκληρες ιστορίες με μαρκαδόρους (πάντα πλενόμενους) κι άλλες απλώς υπογράφουμε.
Έτσι κάναμε και φέτος. Δεν είχαμε και πολύ όρεξη για ζωγραφική οπότε κι εγώ έριξα την ιδέα για πολύχρωμες παλάμες! Κανείς δεν είχε αντίρρηση... πραγματικά. Σε όλους άρεσε η ιδέα! Γι αυτό και η κουρτίνα μας έχει χεράκι από 6χρονο αγοράκι μέχρι τον 40χρονο μπαμπά μας.
Η κουρτίνα μας είναι τόσο φωτεινή, τόσο αληθινή, τόσο μα τόσο δική μας!

Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη κουρτίνα έριξα χρώματα τέμπερας μέσα σε πλαστικά πιάτα μιας χρήσης και καθένας μας βουτούσε μέσα στο χρώμα το χέρι του και μετά άφηνε το αποτύπωμά του πάνω στο λευκό καραβόπανο. Μέχρι που το πανί μας έγινε ένα πανέμορφο ουράνιο τόξο από τα χέρια μας!
Άφησα το πανί κρεμασμένο έξω να στεγνώσει καλά για 2 μέρες και μετά το πέρασα σαν πανό μέσα από τη βέργα του κουρτινόξυλου. 
Και έτοιμο!


Diy κουρτίνα



Diy κουρτίνα



Diy κουρτίνα



Diy κουρτίνα


Δεν ξέρω πως βρίσκετε φίλοι, αυτό το diy μας αλλά εμένα μου αρέσει πολύ! Με τρελαίνει η σκέψη ότι εκεί πάνω υπάρχει κάτι και από τους πέντε της οικογένειάς μας! κι ότι αυτό το κάτι για μια ολόκληρη σεζόν (τουλάχιστον) θα είναι η κουρτίνα μας!

Δείτε κι εδώ πως ζωγραφίσαμε μια άλλη χρονιά το ίδιο καραβόπανο.

Μέχρι το επόμενο diy μας
σας φιλώ από τα νότια της χώρας! 

You May Also Like

4 Comments

Ο λόγος δικός σας: