Μια εβδομάδα χωρίς κινητό τηλέφωνο!

by - Νοεμβρίου 05, 2018



Μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς κινητό τηλέφωνο. Απίστευτο ε; κι όμως αληθινό και πέρα για πέρα εύκολο. Δεν φαντάζεσαι πόσο εύκολη και απλή γίνεται η ζωή χωρίς κινητό τηλέφωνο! Πόση ελευθερία μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος όταν αποχωρίζεται κάποιο αντικείμενο που απλώς νομίζει πως έχει ανάγκη!

Όλα ξεκίνησαν όταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ξέχασα το τηλέφωνό μου στο σπίτι των γονιών μου. Θυμήθηκα αργά ότι το τηλέφωνο έλειπε και όταν είχα πλέον επιστρέψει στο σπίτι μου. Τώρα, με 3 κουρασμένα παιδιά δεν τολμάς να επαναλάβεις απόσταση μιας ώρας δρόμου για να πάρεις πίσω το τηλέφωνό σου. Οπότε είπα "δεν πειράζει μωρέ... θα τα καταφέρω!" και πραγματικά μου φάνηκε ακατόρθωτο να βγει ολόκληρη εβδομάδα χωρίς κινητό τηλέφωνο. 

Η εβδομάδα βγήκε όμως και μεγάλη -τεράστια μπορώ να πω- ευκολία! Απλά δεν είχα κινητό τηλέφωνο. Εδώ να πω πως το δικό μου τηλέφωνο χρονολογείται στην προϊστορία - χρησιμεύει δηλαδή μόνο σαν τηλέφωνο. Έτσι λοιπόν, βρέθηκα να έχω  ένα αντικείμενο λιγότερο στην κατοχή μου. 
Ενημέρωσα κάποιους ανθρώπους ότι μπορούν να με βρουν στο σταθερό ή σε κάνα facebook όταν έχω ανοιχτό υπολογιστή κι αυτό ήταν. Συνέχισα να ζω! κι εκείνο που ένιωσα ήταν μια μικρή -τόση δα- δόση ελευθερίας! με το μόνο πράγμα να με προβληματίζει να μην είναι τίποτα περισσότερο από την ώρα, μιας και τόσα χρόνια με τα κινητά έχω ξεχάσει να φοράω ρολόι.

Πόσοι άραγε θυμάστε τις εποχές προ κινητών; Τότε που οι άνθρωποι είχαμε μόνο ένα σταθερό τηλέφωνο και κανένα social media; Δεν γίνονταν οι δουλειές μας; δεν είχαμε επαφές με άλλους ανθρώπους; απλά όλο αυτό άλλαξε μέσα από τα κινητά τηλέφωνα και τα social media. Οι επαφές μας πλέον ορίζονται μέσα από οθόνες, ο χρόνος της πραγματικής ζωής λιγοστεύει γιατί περνάμε πολλές ώρες στις οθόνες, η αξία μας μετριέται σε Like και followers και κάπως έτσι κυλάει η ζωή ... Όσοι όμως θυμόμαστε τη ζωή προ κινητών και social media ξέρουμε ότι υπάρχει ζωή και χωρίς αυτά και ξέρουμε πως κάποτε δεν νιώθαμε "σπουδαίοι" μέσα από like αλλά από άλλα πράγματα. 


Τελικά οι άνθρωποι το έχουμε μανία να πηγαίνουμε και να εξαρτιόμαστε από ένα σωρό αντικείμενα και να νομίζουμε πως δεν υπάρχουμε χωρίς αυτά. Όχι πως δεν χρειάζεται η τεχνολογία ή πως δεν μας λύνει τα χέρια πολλές φορές ή ότι πλέον όλα αυτά είναι μέρος της ζωής μας, αλλά να... κάτι φορές πέφτουμε με τα μούτρα στα αντικείμενα και τα κάνουμε προέκτασή μας. Και κάτι τέτοιο νομίζω δεν αξίζει σε κανένα αντικείμενο παρά μόνον στους ανθρώπους. 


Καλησπέρες άνθρωποι! 

You May Also Like

10 Comments

  1. ολα με μετρο! δυστυχως λογω δουλειας μου ειναι δυσκολο απλα να το κλεισω! αλλα θα ηταν φοβερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε θαυμάζω αλήθεια που τα κατάφερες. Δεν θα άντεχα με τίποτα αλλά όλα με μέτρο που λέει και η Ζήνα παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες μου ποιος δεν θα συμφωνησει μαζι σου και προπαντως εμεις οι πιο παλιοί που τα κινητα μπηκαν πολύ τελευταία στην ζωή μας και μπορούμε να συγκρινουμε τις εποχες..και βέβαια μπορουμε και χωρίς κινητα.. Ολα με το μετρο.. δεν μπορούμε να μενουμε πισω οταν η τεχνολογια τρεχει..απλα να αφηνουμε χρόνο και για τις ανθρωπινες επαφες μας..όλα ειναι επιλογες μας..!!
    Να περνας όμορφα ..με ή χωρις κινητό φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η τεχνολογία προχωράει... αυτό δεν αλλάζει. Το θέμα είναι εμείς αν μην πέφτουμε με τα μούτρα...!
      Να περνάτε υπέροχα!!

      Διαγραφή
  4. Εμένα χάλασε το κινητό μου πριν ενάμιση χρόνο, δεν το αντικατέστησα αμέσως, συνήθισα και τελικά έμεινα χωρίς κινητό!!Μια ιδέα είναι όλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: