Ανακυκλώνοντας τις λαμπάδες της Ανάστασης

by - Απριλίου 26, 2019


κεριά-ανακύκλωση


Οι λαμπάδες της Ανάστασης συμβολίζουν την Ανάσταση του Χριστού και το φως που έφερε στην ανθρωπότητα με την Ανάστασή του. Για όλους εμάς, είτε γνωρίζουμε τον συμβολισμό της πασχαλινής λαμπάδες είτε όχι, η λαμπάδα μας φέρνει αναμφισβήτητα όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Τότε που σαν παιδιά περιμέναμε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα πότε θα φανούν οι νονοί μας με τη λαμπάδα μας και πάντα (μα πάντα) η λαμπάδα μας, μας φαινόταν πως ήταν η καλύτερη από όλες!


diy-κεριά


Γι αυτό ακριβώς τον λόγο οι λαμπάδες μας πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταχωνιάζονται σε μια άκρη μετά τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου. Τα δυο προηγούμενα χρόνια στο σπίτι μας ανακυκλώσαμε τις λαμπάδες μας και το ίδιο ετοιμαζόμαστε να κάνουμε και φέτος. Η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα και να χρειάζεται αρκετή προσοχή ώστε να μην χυθούν λιωμένα κεριά σε πάγκους και έπιπλα αλλά είναι τόσο όμορφο το αποτέλεσμα που αξίζει να το κάνουμε παρέα με τα παιδιά μας.  

Με αυτή τη διαδικασία μπορούμε να παίξουμε με χρώματα, με σχέδια, με καλούπια, με διακοσμητικά στοιχεία και όλα αυτά με απλά υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας! 


φτιάχνουμε-κεριά-χρησιμοποιώντας-παλιά-κεριά


Το μυστικό για να πετύχετε υπέροχα έντονα χρώματα σε κεριά που ανακυκλώνουμε είναι μέσα στο μείγμα μας να ρίξουμε ένα μικρό κομμάτι από κηρομπογιά ή χρώματα λαδοπαστέλ. Ένα μικρό κομματάκια μπλε χρώματος είναι ικανό να χρωματίσει ένα κατσαρολάκι με λιωμένο κερί και πραγματικά το χρώμα που βγαίνει είναι φανταστικό! Όπως στην παρακάτω φωτογραφία που έριξα στο μείγμα μου ένα κομματάκι κηρομπογιά και έβγαλα ένα υπέροχο βαθύ μπλε. Ή όπως το κόκκινο κερί της αρχικής φωτογραφίες. 


diy-κεριά


Μια ακόμη λεπτομέρεια που πρέπει να προσέχουμε στη διαδικασία αυτή είναι να βρούμε κολπάκι ώστε να στερεώσουμε ψηλά τα φιτίλια μας και να μην πνιγούν μέσα στο λιωμένο κερί. Κι αυτό είναι εύκολο αρκεί στο καλούπι μας ή στο βαζάκι μας να στερεώσουμε το φιτίλι μας σε ένα μολύβι ή πιο εύκολα σε ένα μανταλάκι. Αν ανοίξετε τους συνδέσμους στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες και τα Tips που χρειάζεστε για τα φιτίλια, και όχι μόνο.


ανακύκλωση-πασχαλινής-λαμπάδας


Αν βρεις το κόλπο δεν σταματάς να φτιάχνεις καινούρια κεριά και να σκαρφίζεσαι ένα σωρό καινούρια καλούπια. Εγώ μέχρι και καρυδότσουφλα έχω γεμίσει και πραγματικά έδειξαν καταπληκτικά!
Μέχρι και φλούδες από πορτοκάλια έχω μετατρέψει σε καλούπια για κεριά, μέχρι τσόφλια από αυγά και κοχύλια! Τα πιο μικρά είναι και τα πιο όμορφα βέβαια, αλλά και αυτά που θέλουν την περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες!


χειροποίητα-κεριά


Κάτι τελευταίο που πρέπει να έχετε υπόψιν είναι τα κατσαρολικά, τα σουρωτήρια, τα πιρούνια ή ότι άλλο χρησιμοποιήσετε για τα κεριά σας. Ότι αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε δεν θα καθαρίσει, οπότε και δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά σαν μαγειρικό σκεύος ή κάτι τέτοιο. Γι αυτό καλό είναι να επιλέξετε σκεύη παλιά ή σκευή που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ξανά. Μια καλή ιδέα για το λιώσιμο των κεριών είναι και τα παλιά κονσερβοκούτια. Από ότι βλέπετε τίποτα δεν είναι άχρηστο τελικά.


diy-candles


Δείτε εδώ αναλυτικά τον τρόπο που ανακυκλώσαμε τις περσινές λαμπάδες μας, tips και πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

Δείτε κι εδώ κι άλλες φωτογραφίες, λεπτομέρειες και Tips για τα κεριά που φτιάξαμε από τις λαμπάδες μας πριν από δυο χρόνια!

Ρίξτε κι εδώ μια ματιά για να δείτε μια σούπερ ιδέα για να φτιάξετε τα πιο μυρωδάτα κεριά!

Τέλος εδώ θα βρείτε τσόφλια και κοχύλια που μετατράπηκαν σε κεριά στις αποχρώσεις του γαλάζιου!


Να έχετε ένα πανέμορφο Πάσχα!

You May Also Like

6 Comments

  1. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Ανάσταση Ελένη μου .
    Είδα όλες τις αναρτήσεις σου για τα κεριά .
    Ομολογώ ότι ποτέ δεν σκέφτηκα να ανακυκλώσω κεριά και λαμπάδες.
    Θα το κάνω οπωσδήποτε .
    Έχω ενθουσιαστεί .
    Να περάσετε όμορφα όπου κι αν είστε .😘😘😘😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια σου!! εννοείται πως θ΄λεω να δω τον δικό σου τρόπο ανακύκλωσης κεριών!
      Πολλά πολλά φιλιά!!!
      Να περάσετε υπέροχα ότι κι αν κάνετε!!!!!!

      Διαγραφή
  3. Χρήσιμες οι συμβουλές σου και επίκαιρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: