Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο από την Ευτυχία Γιαννάκη

by - Μαΐου 24, 2019

Μυστήριο-στη-λίμνη-Λαμπίκο-Ευτυχία-Γιαννάκη-εκδόσεις-Ίκαρος


Αλήθεια, εσάς σας έχει τύχει ποτέ να γνωρίσετε τους πιο μικρούς πιγκουίνους που κατοικούν στον πλανήτη Γη; ή σας έχει τύχει ποτέ να δοκιμάσετε πιτσικολάδα; ή ακόμη χειρότερα να βρεθείτε σε μια λίμνη για κολύμπι και η λίμνη να έχει .... αδειάσει εντελώς; Κι αν ναι, τότε τι κάνατε γι αυτό; Αν αυτά τα λίγα που είπα μέχρι τώρα σας κέντρισαν το ενδιαφέρον τότε σας έχω την ιδανική παρέα για να περάσετε υπέροχα μαζί της!


Μυστήριο-στη-λίμνη-Λαμπίκο-Ευτυχία-Γιαννάκη-εκδόσεις-Ίκαρος



Η Ευτυχία Γιαννάκη που γνωρίζει αυτοπροσώπως τους Πιτσιμπουίνους και έχει επισκεφτεί και η ίδια το νησί τους το Πίτσι Πίτσου και επομένως τα ξέρει καλύτερα από όλους μας αυτά, μοιράζεται μαζί μας μια περιπέτεια άνευ προηγούμενου! Κι όχι περιπέτεια ότι κι ότι, του τύπου δηλαδή εξαφανίστηκε μια φραντζόλα ψωμί ή ο σκύλος του γείτονα έκλεψε ένα καζάνι με χυλό, αλλά περιπέτεια για γερούς ερευνητές. Να όπως αυτό που συνέβη πρώτη φορά στα χρονικά στη λίμνη Λαμπίκο που οι κάτοικου του νησιού την αντίκρισαν ένα όμορφο ηλιόλουστο πρωινό χωρίς στάλα νερό. Σαν να λέμε αντίκρισαν μια τεράστια γούβα στη γη.

Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στον τόπο σου πρέπει και να βρεις ποιος το έκανε, ποιος άδειασε τη λίμνη στην περίπτωσή μας. Τα πράγματα όμως πολλές φορές δεν είναι καθόλου όπως φαίνονται και η λύση ενός μυστηρίου μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα και πολυσύνθετη.

Αν όμως διαθέτεις τα σωστά πλάσματα στη σωστή θέση τότε ναι, όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμη και η λύση ενός τόσο δύσκολου και περίπλοκου μυστηρίου που δεν έχει καταφέρει ποτέ να λύσει ερευνητής. Κι αυτό σας το λέω με απόλυτη βεβαιότητα μιας κι εγώ διάβασα αυτή την ιστορία και κατάλαβα πολλά! 



Μυστήριο-στη-λίμνη-Λαμπίκο-Ευτυχία-Γιαννάκη-εκδόσεις-Ίκαρος


Η Ευτυχία Γιαννάκη ξεκουράζει για λίγο την πένα της από τα αστυνομικά μυθιστορήματα των ενηλίκων και ξαφνιάζει ευχάριστα το κοινό της με μια δροσερή παρέα κι ένα υπέροχο μέρος. Έρχεται με μια διασκεδαστική ιστορία μυστηρίου που απευθύνεται σε παιδιά (και όχι μόνο!) και διδάσκει την επιμονή στον άνθρωπο, τη θέληση όταν αυτή είναι μονόδρομος και την ακούραστη προσπάθεια. 

Χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι πως στην πρώτη κιόλας σελίδα μας συστήνονται όλοι οι ήρωες καθένας τους με το ιδιαίτερο και έξυπνο όνομά του και με τις δικές του αρετές και συνήθειές του. Έτσι για να ξέρουμε από την αρχή με ποιους έχουμε να κάνουμε!


Μυστήριο-στη-λίμνη-Λαμπίκο-Ευτυχία-Γιαννάκη-εκδόσεις-Ίκαρος


Ένα βιβλίο έξυπνο, που κρατάει τους μικρούς αναγνώστες σε αγωνία με εικονογράφηση απλή αλλά παράλληλα "γεμάτη". Μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί, να γίνει θεατράκι από τους μικρούς μας φίλους, αξίζει να συζητηθεί και να ζωγραφιστεί ή να γίνει μια υπέροχη χειροτεχνία και ακόμη καλύτερα μπορεί να γίνει η αφορμή για μια βόλτα σε μια λίμνη ή σε ένα ποτάμι της περιοχής μας. Εδώ να θυμάστε πως το βιβλίο αναφέρεται πραγματικά στους πιο μικρούς πιγκουίνους που ζουν στη Γη και συγκεκριμένα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και είναι όντως μπλε! οπότε αυτό είναι από μόνο του μια εξαιρετική ευκαιρία για παραπάνω ψάξιμο και μελέτη.

Το Μυστήριο στη Λίμνη Λαμπίκο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και το προτείνω ανεπιφύλακτα! 


Μυστήριο-στη-λίμνη-Λαμπίκο-Ευτυχία-Γιαννάκη-εκδόσεις-Ίκαρος


Και να θυμάστε: τα βιβλία στα παιδιά είναι τα καλύτερα δώρα! γι αυτό την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για να κάνετε ένα δώρο σε ένα παιδί μην υποτιμήστε τα βιβλία. Ρίξτε τους μια ματιά, ξεφυλλίστε τα και δώστε τους την ευκαιρία να φτάσουν σε παιδικά χέρια.


Μέχρι το επόμενο βιβλίο μην ξεχνάτε να διαβάζετε!

Μας κάνει... απλώς καλύτερους!

You May Also Like

0 Comments

Ο λόγος δικός σας: