Diy: πως να φτιάξετε μια ταΐστρα για πουλιά από ένα τελαράκι του μανάβη

by - Ιουνίου 04, 2019

ταΐστρα-για-πουλιά-diy


Τι κάνεις όταν στα χέρια σου "πέφτει" εντελώς τυχαία (πάντα τυχάια συμβαίνουν αυτά τα πράγματα!) ένα τελαράκι από τον μανάβη με φράουλες; Εννοείται τρως τις φράουλες αλλά ποτέ (μα ποτέ) δεν πετάς το τελαράκι! Ένα τέτοιο κομψό τελαράκι είναι πάντοτε χρήσιμο.

Αυτό το τελαράκι λοιπόν έπεσε στα χέρια μας πριν από κάνα δυο χρόνια. Το παλέψαμε δηλαδή καιρό μέχρι να καταφέρουμε να του δώσουμε την τελική του μορφή. Και να πω πως ήταν τίποτα χρονοβόρο ή απαιτούσε τίποτα δύσκολες τεχνικές να πω εντάξει, αλλά αυτή η κατασκευή είναι πραγματικά εύκολη και γρήγορη και σίγουρα διασκεδαστική για τα παιδιά!

Όπως και να χει, εμάς μας πήρε πολύ καιρό μέχρι να πούμε "τέλειωσε κι αυτό" και να καταφέρουμε να το γεμίσουμε φαγητό και να το κρεμάσουμε στην αυλή μας. Νομίζω όμως πως το αποτέλεσμα είναι σούπερ και αντάμειψε όλη αυτή την αναμονή.


diy-ταΐστρα-για-πουλιά


Τα υλικά λοιπόν που χρειαστήκαμε είναι:

  Το τελαράκι του μανάβη (χωρίς τις φράουλες)
✓ Μερικές πλατιές φλούδες ευκαλύπτου. Φλούδες ευκαλύπτου βρίσκουμε άπειρες και σε διάφορα μεγέθη κάτω από τα δέντρα τους ευκαλύπτους. Πραγματικά μπορείτε να μαζέψετε διάφορα μεγέθη και σχέδια και να φτιάξετε πολλά πράγματα με τις φλούδες αυτές. 
✓  Χρώματα (τέμπερες)
  Χαρτόνι μακέτας
  Σπάγκο 

Πως το φτιάξαμε:

✓ Εγώ έκοψα το τελαράκι περίπου στη μέση (κόβεται πολύ έυκολα) και τα παιδιά το έβαψαν σε μπλε χρώμα που το διάλεξαν μόνα τους.
✓ Βάψαμε και τις φλούδες ευκαλύπτου και κόκκινο χρώμα. 
✓  Για να βγει πιο κομψή η πλάτη από το τελαράκι μας και να καλυφθούν τα κενά από το ξύλο του τελάρου έκοψα ένα χαρτόνι μακέτας σε μέγεθος που να κουμπώνει σωστά στο υπόλοιπο τελάρο, το βάψαμε και αυτό μπλε και το κόλλησα πίσω από το τελάρο. Το κόλλησα με τέτοιο τρόπο ώστε να προεξέχει μόνο το τρίγωνο κομμάτι της σκεπής. 


φτιαξ'το-μόνος-σου-ταΐστρα-για-πουλιά


diy-ταΐστρα-για-πουλιά


✓ Στο τέλος κολλήσαμε και τις φλούδες ευκαλύπτου και ξεκινήσαμε να γεμίζουμε φαγητά. 
✓ Εδώ να σας πω πως τα σκοινιά που φαίνονται και που έχουμε κρεμάσει το μαρούλι είναι τα σκοινιά που έχω περάσει για να δέσω την ταΐστρα μας κάπου ψηλά. Με τον σπάγκο δηλαδή πετύχαμε δύο σε ένα και έτσι γλιτώσαμε τα πολλά σκοινιά που ίσως και να μην μπορούσαμε να τα καλύψουμε ώστε να μην φαίνονται. 

Η ταΐστρα μας λοιπόν μετά από 2 χρόνια αναμονής δέθηκε στην αυλή μας και ταΐζει τα πουλιά!

Τελικά είμαστε περήφανοι για το έργο μας κι ας κράτησε λίγο παραπάνω από ότι το είχαμε αρχικά υπολογίσει. Ας είναι... το αποτέλεσμα μετράει!


ταΐστρα-για-πουλιά-φτιάξ'το-μόνος-σου



diy-με-ένα-τελαράκι-του-μανάβη



κατασκευή-ταΐστρα-για-πουλιά


Εδώ  τα παιδιά είχαν φτιάξει ταΐστρα για πουλιά χρησιμοποιώντας νεροκολοκύθες.
Και εδώ είχαμε φτιάξει όλοι μαζί υπέροχες ταΐστρες από κουκουνάρια!

Αν έχετε κι εσείς φτιάξει δικές σας ταΐστρες για πουλιά θα χαρώ να μου τις δείξετε! ξέρετε που θα με βρείτε. Κλικ εδώ και ήρθατε στην παρέα μας!


Μέχρι το επόμενο diy μας 

σας χαιρετώ από τα νότια της Ελλάδας! 

You May Also Like

0 Comments

Ο λόγος δικός σας: