Καλοκαιρινές διακοπές και βιβλία δραστηριοτήτων πάνε μαζί! (διαγωνισμός)

by - Μαΐου 31, 2019


βιβλία-δραστηριοτήτων-εκδόσεις-μεταίχμιο

Καλοκαίρι προ των πυλών και παιδιά στο σπίτι! Ξεκούραση, χαλάρωση, ατέλειωτο παιχνίδι και ξενοιασιά. Μέσα σε όλα αυτά όμως που επιβάλλεται να κάνει ένα παιδί το καλοκαίρι, χωράνε και μερικά καλά βιβλία! Γιατί όπως έχουμε πει άπειρες φορές αλλά ποτέ δεν θα βαρεθώ να το επαναλαμβάνω "τα βιβλία είναι μια εξαιρετική παρέα"! Εκτός όμως από τα βιβλία με τις διασκεδαστικές ή τις διδακτικές ιστορίες τους, υπάρχουν και πολύ καλά βιβλία δραστηριοτήτων. Εκείνα που θα γεμίσουν τα μεσημέρια μας με την αφόρητη ζέστη ή τα απογεύματά μας στην αυλή ή στο μπαλκόνι ή στην παραλία ή οποιαδήποτε ώρα νιώσουμε να βαριόμαστε και να θέλουμε κάτι άλλο! γιατί μη μου πείτε, πως τα παιδιά δεν θέλουν πάντα κάτι άλλο;


βιβλία-δραστηριοτήτων-εκδόσεις-μεταίχμιο


Γι αυτό κι εγώ φροντίζω πάντα να έχω απόθεμα από βιβλία στο σπίτι. Βιβλία που σκοπό δεν έχουν να παιδέψουν τα παιδιά ειδικά όταν είναι σε διακοπές αλλά να διασκεδάσουν ευχάριστα τα παιδιά. Πραγματικά πιστεύω πως η εικόνα του παιδιού που έχει στα χέρια του ένα βιβλίο και ασχολείται με αυτό είναι πανέμορφη κι  όταν το βιβλίο είναι ευχάριστο το παιδί θα το κρατήσει μέχρι να το εξαντλήσει.
Εμείς για φέτος ξεκινήσαμε με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και 3 βιβλία δραστηριοτήτων που είναι ακριβώς στα μέτρα μας. Κι αυτό το λέω γιατί σαν αγοροκρατούμενο σπίτι αγαπάμε τέρατα και πειρατές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και των ιδεών!

Για φέτος λοιπόν κρατάμε στα χέρια μας: "Τέρατα: το βιβλίο των δραστηριοτήτων".

Οι σελίδες του είναι γεμάτες με τέρατα που κυκλοφορούν σε πόλεις, βάλτους και απαίσια σημεία! Κρύβονται κάτω από κρεβάτια, στις σοφίτες ακόμα και σε πινακοθήκες κι είναι πραγματικά τρομακτικά. Γι αυτό αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε μαζί τους φροντίστε να τα τρομάξετε πρώτοι εσείς! εμείς αυτό κάναμε και πια δεν μας τρομάζουν καθόλου.


βιβλία-δραστηριοτήτων-εκδόσεις-μεταίχμιο



παιδικά-βιβλία-εκδόσεις-μεταίχμιο


Επίσης στο σπίτι μας κατοικούν και οι"Πειρατές: το βιβλίο των δραστηριοτήτων".

Είναι όλοι τους άγριοι και προκαλούν τον τρόμο. Είναι αυστηροί με τους κανονισμούς του καραβιού τους αλλά ποτέ δεν παύουν να ταξιδεύουν! μόνο που χρειάζονται τη βοήθειά μας να βάψουν τη σημαία τους και να παραγγείλουν τις προμήθειές τους για το μεγάλο ταξίδι μέχρι να φτάσουν στο αμύθητο θησαυρό που χρόνια  τώρα αναζητούν. Το ταξίδι τους όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί στη θάλασσα κρύβονται κάτι παράξενα πλάσματα. Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε; εμείς ναι είμαστε περήφανοι γιατί καταφέραμε και τα κατατροπώσαμε!


παιδικά-βιβλία-εκδόσεις-μεταίχμιο


παιδικά-βιβλία-εκδόσεις-μεταίχμιο

Τέλος, στο σπίτι μας ήρθε επίσκεψη και δεν έχει σκοπό να φύγει και το "Τερατο-ζωγραφιές και παιχνίδια"!

Ένα εξαιρετικό βιβλίο δραστηριοτήτων γι αυτούς που η φαντασία τους δεν στερεύει ποτέ και που η όρεξη δεν σταματάει επίσης ποτέ. Στις σελίδες λοιπόν αυτού του μικρού - πανέξυπνου βιβλίου φτιάχνουμε τα δικά μας τέρατα, ζωγραφίζουμε τα αποτυπώματά τους, τα μαλλιά τους, τα στόματά τους. Συναντάμε τέρατα που ζουν στη θάλασσα, σε σπηλιές και στα πιο απίθανα μέρη! Τι λέτε θα τα αναζητήσετε κι εσείς; 


Εκδόσεις-μεταίχμιο-βιβλία-δραστηριοτήτων-για-παιδιά



Εκδόσεις-μεταίχμιο-βιβλία-δραστηριοτήτων-για-παιδιά



Εκδόσεις-μεταίχμιο-βιβλία-δραστηριοτήτων-για-παιδιά


Διασκεδάσαμε, ζωγραφίσαμε, κουρδίσαμε το μυαλό μας, ξύσαμε τη φαντασία μας, γελάσαμε με τις δημιουργίες μας και κατά χαρήκαμε όλες (μα όλες!) τις σελίδες! Υπάρχει όμως ένα μικρό (τόσο δα) πρόβλημα: τα βιβλία καταφέραμε και τα τελειώσαμε (και δεν τα λες καθόλου μικρά) πριν ακόμη ξεκινήσουν οι διακοπές του καλοκαιριού! Για να παρουσιάζει ενδιαφέρον το βιβλίο το "καταπίνουμε" σε χρόνο μηδέν και αμέσως μετά αναζητάμε το επόμενο!

Τα βιβλία: 
"Τέρατα: το βιβλίο των δραστηριοτήτων" 
"Πειρατές: το βιβλίο των δραστηριοτήτων" 
"Τερατο-ζωγραφιές και παιχνίδια"
κυκλοφορούν όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Αν θέλετε κι εσείς να αποκτήσετε ένα από το βιβλία δραστηριοτήτων των εκδόσεων Μεταίχμιο ελάτε στην παρέα μας και δηλώστε συμμετοχή πατώντας εδώ!

Μέχρι το επόμενο βιβλιοταξίδι μας
εσείς κάντε φίλο σας ένα βιβλίο!

You May Also Like

0 Comments

Ο λόγος δικός σας: