Πως να φτιάξετε πασχαλινά λαγουδάκια από παλιές κάλτσες!!

by - Μαρτίου 19, 2018


Πασχαλινά-λαγουδάκια

Τρελά και άτακτα  λαγουδάκια για το Πάσχα θέλουμε;;; έχουμε!! 


Λοιπόν αυτή η κατασκευή έχει γίνει η αγαπημένη μας στο σπίτι μας! Τα Χριστούγεννα φτιάξαμε αυτούς τους πανέμορφους χιονάνθρωπους!! και τους κατά ευχαριστηθήκαμε! όλοι όμως, μικροί και μεγάλοι!  
Με την ίδια διαδικασία φτιάξαμε και για το Πάσχα τρελά και αγαπησιάρικα λαγουδάκια που επίσης τα κατά ευχαριστηθήκαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι!!

Δε χρειαστήκαμε τίποτα περισσότερο από:
✔ παλιές κάλτσες (επιλέγουμε ψηλές κάλτσες - να φτάνουν τουλάχιστον μέχρι το μισό της γάμπας μας)
✔ ρύζι
✔ σκοινί
✔ ματάκια 
✔ δοντάκια (τα έφτιαξα από χαρτόνι) 
✔ γυαλιά (τα έφτιαξα από σύρμα πίπας) 
✔ πομ πομ
✔ καροτάκια (έφτιαξα με σκληρό χαρτόνι το πορτοκαλί μέρος και με χαρτί γκοφρέ το πράσινο - φύλλο)
✔ φαντασία!! 


Πρώτα από όλα εγώ  έραψα τη φτέρνα της κάλτσας από μέσα για να μην κάνει "κοιλιά". Μετά γεμίσαμε τις κάλτσες μέχρι ένα σημείο με ρύζι, αυτό θα είναι το σώμα του λαγού. Αχ πόσο αγαπάνε τα παιδιά το γέμισμα των καλτσών με ρύζι δε λέγεται!! Φυσικά έχουμε την ηλεκτρική σκούπα σε ετοιμότητα ε...

Πασχαλινά-λαγουδάκια


Μετά, δένουμε το ένα μέρος που γεμίσαμε με ρύζι και και συνεχίζουμε να γεμίζουμε ρύζι για λίγο ακόμα. Το δεύτερο γέμισμα θα πρέπει να είναι μικρότερο από το πρώτο μιας και το δεύτερο θα είναι το κεφάλι του λαγού. 
Το πάνω μέρος της κάλτσας που περίσσεψε το κόβουμε στη μέση για να φτιάξουμε τα αυτιά! Πολύ θα ήθελα να βγάζω φωτογραφίες βήμα - βήμα αλλά οι καταστάσεις εδώ μέσα με προσπερνούν - βλέπε 3 παιδιά και θα καταλάβεις! 

Πασχαλινά-λαγουδάκια


Μετά αφηνόμαστε στη φαντασία μας! Φτιάχνουμε ότι φάτσα μας αρέσει για τα λαγουδάκια μας! δικά μας είναι ότι θέλουμε τα κάνουμε! 

Εμείς μέχρι και καπέλα για τον ήλιο τους φορέσαμε να ξέρετε, αλλά αυτό συνέβη μετά τις ανάγκες της φωτογράφισης! χε χε χε

Πασχαλινά-λαγουδάκια

Πως σας φάνηκαν οι πονηροί λαγοί μας;;; 
Δοκιμάστε να τους φτιάξετε! είναι εύκολο γρήγορο και πολύ διασκεδαστικό!!

Καλησπέρες φίλοι!!



You May Also Like

7 Comments

  1. Χαχα εντάξει, πολύ πρωτότυπα λαγουδάκια! Μπράβο σας!
    Καλή εβδομάδα να έχεις Ελένη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή και τρελή εβδομάδα και σε εσάς Μαράκι!!!
      Σε ευχαριστούμε!!!

      Διαγραφή
  2. Χα..χα.. ειναι η πιο ωραία πασχαλινη απαοσχόληση οχι μονο για μικρα παιδια αλλα και για γιαγιαδες οπως η αφεντομουτσουναρα μου.. το καταχαρηκα που λεμε.. και εκει που θα πανε τα λαγουδακια θα χαρουν ακομα πιο πιο πολύ Ελενη μου το ραψιμο της φτερνας δεν το σκεφτηκα χα..χα.. καλα να περνατε με ότι κανεται .. φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς με τις τρύπιες κάλτσες (που δεν είναι και λίγες εδώ μέσα) όλο κατασκευές σκαρφιζόμαστε!!!! και ναι, το ράψιμο της φτέρνας βοηθάει πολύ!!
      Τα πιο γλυκά φιλιά μου!!!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: