Ουδέν κακόν αμιγές καλού ή αλλιώς "ενός κακού, μύρια καλά έπονται"!

by - Μαΐου 29, 2018


Ουδέν-κακόν-αμιγές-καλού!

Αν εξαιρέσεις ελάχιστες περιπτώσεις -πολύ ελάχιστες όμως- δεν υπάρχει περίπτωση μία κακή κατάσταση να μην έχει κάτι καλό πάνω της. Ένα τουλάχιστον θετικό. 


Και λέω ένα τουλάχιστον θετικό γιατί αν ανακαλύψεις αυτό το ένα θετικό, τότε θα δεις πως δεν είναι και το μοναδικό! Γιατί το ένα θετικό απλώς είναι το πρώτο -η ατμομηχανή αν θες- που πίσω της σέρνει πολλά, πάρα πολλά βαγόνια. Κάθε βαγόνι κι ένα θετικό στοιχείο από ότι κατάλαβες. Άρα αν μπει η ατμομηχανή στις ράγες της, στο χέρι μας είναι πόσα βαγόνια - θετικά στοιχεία, θα κουμπώσουμε πίσω της!

Αρκεί να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να την εξετάσεις. Θα χρειαστεί  να την στρίψεις τόσο, όσο να μπορέσεις να δεις όσες περισσότερες οπτικές γωνίες γίνεται. Και πίστεψε με καμία κατάσταση δεν έχει μόνο μια πλευρά. Στρίβεις λοιπόν την κατάσταση όσο δεν παίρνει άλλο. Κάποια στιγμή λοιπόν θα δεις το πρώτο θετικό. "Όπα" λες, "εδώ είμαστε!" Χαίρεσαι που βρήκες κάτι να πιαστείς και τότε αρχίζουν τα ωραία! 
Να σου στο επόμενο στρίψιμο κι άλλο θετικό στοιχείο, κι άλλο ένα και η κατάσταση από κακή εξελίσσεται απλά σε μια μοναδική ευκαιρία να αναθεωρήσεις πράγματα, να θυμηθείς κάποια άλλα που ίσως λόγω καταστάσεων καταχώνιασες κάπου βαθιά και σκοτεινά και να γελάσεις δυνατά. Γιατί εγγυημένα σου ξαναλέω, πως καμιά μα καμιά κατάσταση δεν είναι μονόπλευρη. Και ξεκίνα από τα νομίσματα, όλα έχουν δυο όψεις. Έτσι κι όλες οι καταστάσεις έχουν τουλάχιστον μία -έως άπειρες- όψεις. Σημασία έχει ποια θα διαλέξεις εσύ! ποια θες εσύ για συνοδοιπόρο! Πόσο μεγάλο θες να είναι το τρένο σου που λέγαμε παραπάνω! 




Ουδέν-κακόν-αμιγές-καλού!



Οπότε το "ουδέν κακόν αμιγές καλού" θα μπορούσε άνετα να ειπωθεί και σε "ενός κακού, μύρια καλά έπονται"!
Άνοιξε λοιπόν τα μάτια και δες τα! Και πρόσεξε ε, μην χάσεις την ευκαιρία να τα εκμεταλλευτείς! 

Κι αν δεις ότι ο τρόπος που σκέφτεσαι δεν οδηγεί πουθενά.... ε τότε άλλαξε τρόπο σκέψης.

Γιατί οι πράξεις σου ορίζονται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι. Και ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεσαι είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την οπτική γωνία από την οποία βλέπεις τα πράγματα!

Οι φωτογραφίες είναι από το pixabay. 

Καλησπέρες φίλοι!

You May Also Like

6 Comments

  1. Την καλησπέρα μου με χαμόγελο Ελένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Ελένη μου πολύ σωστές οι σκέψεις σου. Εγώ πάντα το πιστεύω αυτό!!! !Να είσαι καλά! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ προσπαθώ Μεταξία να μην το ξεχνάω... γιατί μερικές φορές ξεχνιέμαι και γεμίζω θλίψη.

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: