Ποιος είναι ο πλούσιος και ποιος είναι ο φτωχός; (αληθινή ιστορία)

by - Ιουνίου 05, 2018

διδακτική-ιστορία

Μια διδακτική ιστορία που συνέβη σε κάποιον δρόμο. Τίποτε το ιδιαίτερο αν το καλοσκεφτείς. Μας διδάσκει τόσα πολλά όμως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω μας, που αξίζει να την διαβάσουμε. 


Σε κάποιον δρόμο, κάπου όχι και πολύ μακριά από δω, έγινε ένα τροχαίο ατύχημα. Στο αυτοκίνητο που βγήκε εκτός δρόμου, υπήρχε μέσα μια κοπέλα που σχεδόν αναίσθητη, έτρεμε. Είχε χτυπήσει άσχημα και κρύωνε. Γύρω από το αυτοκίνητο μαζεύτηκαν κάποιοι που είδαν τι συνέβη και κατέβηκαν να βοηθήσουν. Ήταν χειμώνας και όλοι ήταν κουμπωμένοι μέσα στα χοντρά και καθαρά πανωφόρια τους.  
Ανάμεσα στον κόσμο κι ένας άντρας που κατέβηκε από μια σακαράκα και που δύσκολα προσδιόριζες την ηλικία του αλλά τον έκανες σίγουρα άνω των 60. Φορούσε ένα σκισμένο μπουφάν και λερωμένα ρούχα και στο παντελόνι του αντί για ζώνη είχε περάσει ένα σκοινί. Υποψιαζόσουν αν τον έβλεπες πως πήγαινε κάπου για κάποια χειρωνακτική δουλειά. Επίσης υποψιαζόσουν -σε βαθμό βεβαιότητας- πως τα οικονομικά αυτού του ανθρώπου ήταν  -πολύ-περιορισμένα. 

Οι άνθρωποι που ήταν μαζεμένοι είπαν πως το κορίτσι στο  τρακαρισμένο αυτοκίνητο κρύωνε. Άρχισαν να υπολογίζουν σε πόση ώρα θα είχε φτάσει το ασθενοφόρο και ταυτόχρονα να ανυπομονούν.  

Ο άντρας λοιπόν με τα παλιά ρούχα, που δεν είπε καμιά κουβέντα όλη αυτή την ώρα, ήταν και ο μοναδικός που έβγαλε το μπουφάν του και το έριξε πάνω στην κοπέλα που έτρεμε. Ύστερα έφυγε λυπημένος. Όχι επειδή στερήθηκε το μοναδικό μπουφάν που είχε για να βγάλει τον χειμώνα, αλλά για την κοπέλα. Σε λίγο θα έκανε την ίδια σκέψη που έκανε σχεδόν κάθε μέρα: "με ενοίκιο είμαστε σε αυτόν τον κόσμο".

Οι άλλοι άνθρωποι που στέκονταν γύρω από το τρακαρισμένο αυτοκίνητο κοίταξαν τον άντρα και  σιώπησαν. Μάλλον σκέφτηκαν διάφορα κι εκείνοι. Σε λίγο ακούστηκε και η σειρήνα του ασθενοφόρου. 

Κανείς δεν έμαθε τι απέγινε εκείνο το κορίτσι που έτρεμε. 
Ο άντρας εκείνος συνεχίζει και ζει στην περιοχή και κάθε μέρα κάνει την ίδια σκέψη ""με ενοίκιο είμαστε σε αυτόν τον κόσμο". Ότι κι αν σημαίνει αυτό. 

H φωτογραφία είναι από το pixabay. 


Καλησπέρες! 


You May Also Like

2 Comments

  1. Συγκλονιστικές εμπειρίες ζωής που αναδεικνύουν τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Αυτόν που έχει καρδιά, αισθήματα. Τον άνθρωπο που νιώθει και δεν αναμασάει τον καταναλωτισμό του.
    Αχ βρε Ελένη με την ανάρτησή σου.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρες Γιάννη από τον νότο και τις ιστορίες του!!
      Ευτυχώς δεν λες που υπάρχουν κάτι τέτοιοι άνθρωποι και μας ανοίγουν τα μάτια!!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: