Κάποτε πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε και να προσέχουμε τους εαυτούς μας!

by - Ιουνίου 07, 2018

Αγάπα-τον-εαυτό-σου

Κάποτε πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε και να προσέχουμε τους εαυτούς μας. Σαν να είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε. Γιατί ναι! ο εαυτός μας είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε και σαν τέτοιον πρέπει να τον φροντίζουμε, να τον προσέχουμε και να τον αγαπάμε. Και τότε μόνο θα μπορούμε να τον προσφέρουμε σε όσους αγαπάμε με όλη μας τη χαρά! 


Γι αυτό λοιπόν φίλη μαμά κάνε για αρχή τα εξής:

✔️ Μην τρέχεις να τα προλάβεις όλα. Είναι αδύνατον να τα προφτάσεις όλα. Βάλε προτεραιότητες και άσε μερικά πράγματα για αύριο. Ή μην τα κάνεις ποτέ, αν δεν είναι ανάγκη να γίνουν. Μην προσπαθείς όμως σε καμιά περίπτωση να στριμώξεις παραπάνω πράγματα στον χρόνο σου από όσα χωρά αυτός κι από όσα αντέχουν οι πλάτες σου 

✔️ Κοιμήσου ένα οχτάωρο (τουλάχιστον) και προσπάθησε να μην κοιμάσαι πολύ αργά το βράδυ. 

✔️ Κάνε σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Βγάλε από τη ζωή σου τα ανθυγιεινά και τα πολλά γλυκά. Τρώγε λαχανικά, φρούτα και άσε το στομάχι σου να ανασάνει.  

✔️ Μην φεύγεις τελευταία στιγμή για να πας στα ραντεβού σου, στη δουλειά σου κτλ. Φύγε 5 λεπτά νωρίτερα. Έτσι δεν θα τρέχεις να προλάβεις και θα το απολαμβάνεις πιο πολύ. 

✔️ Δώσε χώρο στις θετικές σου σκέψεις. Εξόρισε από το μυαλό σου τις αρνητικές με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Κάθε φορά που κάτι κακό έρχεται να σου μαυρίσει την ψυχή στείλε το στον αγύριστο με τις κλωτσιές. 

✔️ Κράτα κοντά σου ανθρώπους που αγαπάς  και θες να είναι δίπλα σου. Μην κρατάς εκείνους που δεν σου ταιριάζουν ή που σου κάνουν "κακό" με τις απόψεις τους, τις συνήθειες τους κτλ. Γιατί κάποια στιγμή και χωρίς να το καταλάβεις κομμάτια σου θα γίνουν σαν κι αυτούς. Κι είναι τόσο κρίμα να χάνεις τη μοναδικότητά σου.


✔️ Κάνε όσο πιο συχνά μπορείς κάτι για σένα. Μόνο για σένα. Κάτι που σ' αρέσει και αγαπάς. Μια βόλτα, μια αγορά (δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις ένα κάρο λεφτά για να πάρεις κάτι για σένα), ένα χόμπι, μια καινούρια δραστηριότητα. Κάτι όμως που να αφορά μόνο εσένα. Ούτε σύντροφο, ούτε παιδιά. 


✔️ Μην προσπαθείς να είσαι καλός σε όλα. Μοιραία, σε λίγα πράγματα θα είσαι πολύ καλός. Στα υπόλοιπα συμβιβάσου με τη μετριότητα και τα λάθη. Άλλωστε από τα λάθη παίρνουμε τα πιο σπουδαία μαθήματά μας.


✔️ Κλείσε τις οθόνες, τα social media κτλ. Δεν έχουν να σου προσφέρουν και πολλά εδώ που τα λέμε. Μη γίνεται όλη σου η ζωή μια οθόνη. Οι οθόνες είναι να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη και όχι να μας κάνουν υπηρέτες τους. 

✔️ Αθλήσου. Ξεκίνα περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο, ότι σου ταιριάζει αλλά μη μένεις άλλο σε ακινησία. Το σώμα για να λειτουργήσει, για να σε αγαπήσει και να το αγαπήσεις πρέπει να το βγάλεις από την πολυθρόνα. 

✔️ Βγες έξω με έναν φίλο. Δεν είναι απαραίτητο να πας σε καφετέρια αλλά μπορείς να πάρεις καφέ μαζί σου και με έναν φίλο να πας έναν περίπατο ή να κάτσεις σε κάποιο πάρκο. Μπορείτε να δεν έχετε όρεξη για κουβέντα να πάρετε μαζί σας τα βιβλία σας και να διαβάσετε. Μπορείτε απλώς να ρεμβάζετε. 

✔️ Χωρίς πολλά πολλά, βγες απλά έξω! Βγες έξω και περπάτα τσουλώντας το καρότσι με το μωρό σου, βγες νωρίς το πρωί για τρέξιμο, βγες και χάζεψε τις βιτρίνες των μαγαζιών. Βγες όμως από το σπίτι και ανάσανε τη ζωή. 


✔️ Σταμάτα να γκρινιάζεις. Ξέρεις ότι η γκρίνια δεν οδηγεί πουθενά ευχάριστα. Μόνο σε κάτι μονοπάτια δύσβατα και σκοτεινά που εκεί μέσα δεν υπάρχει τίποτα ευχάριστο να πάρεις. Μην κοιτάς τη στοίβα με τα πιάτα στον νεροχύτη ούτε τη στοίβα με τα ασιδέρωτα. Κοίτα έξω από το παράθυρο, να εκεί έξω έχει μια όμορφη μέρα.

✔️ Μάθε να περνάς καλά. Ότι κι αν είναι αυτό που ορίζει το δικό σου το καλά. Μια βόλτα στην εξοχή, ένας καφές με έναν φίλο, ένα βιβλίο που καιρό το ξεκινάς και το παρατάς, ένα τραγούδι, μια ζωγραφιά, ένα μικρό ταξίδι, μια ματιά στον ήλιο. 


✔️ Κάνε σχέδια. Ξέρεις εσύ. Εκείνα το όμορφα σχέδια που έκανες παλιά και σε γέμιζαν δύναμη, ζωντάνια, ενέργεια και όρεξη για τη ζωή. 

✔️ Αλλά προς Θεού μη σταματάς να ονειρεύεσαι! Τα όνειρά σου μπήκαν για λίγο στην άκρη, σε καρτερούν όμως. Είναι εκεί που τα ακούμπησες ήσυχα ήσυχα μια νύχτα που έβγαλες το μωρό σου από το στήθος σου, το ακούμπησες να κοιμηθεί στο κρεβατάκι του κι έγειρες κι εσύ να ξεκουραστείς διαλυμένη από τη δύσκολη δουλειά της μητρότητας.

Η φωτογραφία είναι από το pixabay.


You May Also Like

10 Comments

  1. Πολύ δόκιμες και χρήσιμες συμβουλές ζωής Ελένη....!
    Μακάρι να τους δίνουμε τη σημασία που τους πρέπει.
    Τις ευχές μου για όμορφη ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι αγαπητέ Γιάννη κάποια μέρα να τους δώσουμε τη σημασία που πρέπει όλοι μας!!!!

      Διαγραφή
  2. Μακάρι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, να αντιλαμβάνεται το νόημα τής ζωής και να δίνει στον εαυτό του προσοχή και αξία.. Έχω προβληματιστεί με τη λίστα, έχω πολλές "ελλείψεις"! Πολλά φιλιά! ✿

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω ρε συ Πέτρα..και ποιος δεν προβληματίζεται;; και ποιος δεν έχει ελλείψεις;;;
      Απλά πρέπει να το πάρουμε από την αρχή!!!

      Διαγραφή
  3. Σαν υστερόγραφο, θα πρόσθετα πως για κάθε μας παρασπονδία απ' αυτά που γράφεις, οι συνέπειες μας περιμένουν στη γωνία. Πολύ σοφή η σκέψη σου να τα συγκεντρώσεις όλα σε μια χρηστική λίστα Ελένη μου.
    Καλή δύναμη σ' ότι κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν συνέπειες και είναι πολύ ακριβές γλυκιά μου Μαρία! Ίσως όμως να προλαβαίνουμε!!

      Διαγραφή
  4. Χρήσιμες οι συμβουλές σου.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα αν Εγώ πω ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο... θα φανώ υπερβολική;
    Ευτυχώς ξύπνησα νωρίς.
    Εξιρετικό και τόσο χρήσιμο ποστ Ελένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είσαι υπερβολική!! μάλλον τυχερή θα έλεγα και προνοητική!! και πολλά μπράβο Μαρία μου!!!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: