3+1 παιχνίδια με μια φουσκωτή πισίνα

by - Ιουλίου 14, 2018

παιχνίδια- με-φουσκωτή-πισίνα

Ορίστε 3+1 παιχνίδια που μπορούμε να κάνουμε μαζί με τα παιδιά με βάση μια φουσκωτή πισίνα σε μπαλκόνι ή αυλή! Γι αυτούς που  δεν πηγαίνουν κάθε μέσα στη θάλασσα και για όσους βαριούνται θανάσιμα μέσα στο σπίτι. Για μικρούς και μεγάλους δηλαδή! για΄τι μη μου πείτε ότι και οι μεγάλοι δεν γίνονται κάπου κάπου (εντάξει μπορεί και πιο συχνά) μικρά παιδιά; 



Εμείς λοιπόν τέτοια παιχνίδια και τέτοιες ανακαλύψεις τις κάνουμε κάθε χρόνο στο μπαλκόνι μας ή στην αυλή μας. κάνουμε σχεδόν κάθε χρόνο στο μπαλκόνι μας!  έτσι, δεν βαριόμαστε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και τα μεσημέρια μας αποκτούν άλλο ενδιαφέρον. 

1. Κάνουμε διαγωνισμό με καπάκια! Μαζεύουμε καπάκια σε διάφορα χρώματα και τα ρίχνουμε μέσα στην πισίνα. Δίνουμε στα παιδιά ένα μικρό διχτάκι ή μια μικρή απόχη και τους λέμε να τα ψαρέψουν. Ανάλογα τις ηλικίες τους μετράνε οι πόντοι. Δείτε εδώ πως παίζεται! 

παιχνίδια- με-φουσκωτή-πισίνα


2. Παίζουμε το παιχνίδι: βυθίζεται ή επιπλέει με διάφορα αντικείμενα. Μαντεύουμε αν το κάθε αντικείμενο από τη στιγμή που πέφτει στο νερό θα βυθιστεί ή θα σταθεί στην επιφάνεια του νερού. Επίσης φτιάχνουμε το δικό μας εργοστάσιο νερού. Δείτε εδώ πως τα κάνουμε!


παιχνίδια- με-φουσκωτή-πισίνα


3. Παίζουμε παλαιοντολόγους με πάγους. Βάζουμε για δυο μέρες στην κατάψυξη μεγάλα τάπερ με νερό και μέσα τους βυθίζουμε ζωάκια, πέτρες κτλ.  Τα παιδιά θα κάτσουν να δουν τους πάγους να λιώνουν, θα τους βρέχουν και θα εμφανίζουν τα κρυμμένα ζώα. Δείτε εδώ πως το παίζουμε! 


παιχνίδια- με-φουσκωτή-πισίνα


4. Φτιάχνουμε βαρκούλες από φελλό και τις αφήνουμε να επιπλέουν! δείτε εδώ πως τις φτιάχνουμε! 


παιχνίδια- με-φουσκωτή-πισίνα



Η αρχική φωτογραφία είναι από το Pixabay! 


Καλά πλατσουρίσματα και καλά παιχνίδια!!

You May Also Like

2 Comments

Ο λόγος δικός σας: