Καναπές και βιβλιοθήκη 2 σε 1 από παλέτα!

by - Ιουλίου 18, 2018


Οι παλέτες ίσως και να είναι το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλο και με ένα σωρό τρόπους για κατασκευές. Με μια παλέτα μπορείς να φτιάξεις πάρα πολλά πράγματα χωρίς ιδιαίτερα έξοδα αλλά με αρκετό (ομολογώ) κόπο.


Εμείς έχουμε δοκιμάσει κατά καιρούς να φτιάξουμε πολλά και διάφορα με βάση μια παλέτα. Αυτός ο καναπές - βιβλιοθήκη όμως, είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχουμε καταφέρει. Μας πήρε κάπου ένα χρόνο να το τελειώσουμε μετά από πολλές αναβολές αλλά οπωσδήποτε άξιζε τον κόπο!

✔️ Για την κατασκευή αυτή χρειαστήκαμε 3 παλέτες που της κόψαμε περίπου στη μέση. Για τη βάση - κάθισμα του καναπέ κρατήσαμε τα κομμάτια που έχουν μπρος πίσω πόδια για να στηρίζονται καλά. Δηλαδή κάθε κομμάτι έχει  πάνω του 4 σανίδες εκτός από το τρίτο και τελευταίο που έχει 3 σανίδες για να χωρέσει και η πλάτη του καναπέ.

✔️ Πριν συναρμολογήσουμε ξύσαμε καλά και περάσαμε με χρώμα εμποτισμού τα ξύλα. Το χρώμα ήταν σκούρο καφέ προς μαύρο και από ότι μου είπαν είναι κάτι σαν απολυμαντικό στο ξύλο για να μη δημιουργούνται ζουζούνια κτλ. 

✔️ Μετά "δέσαμε" τις 3 παλέτες τη μία πάνω στην άλλη και στο κενό που δημιουργήθηκε πίσω στην πλάτη βάλαμε ένα κομμάτι από αυτά που είχαν περισσέψει όταν κόψαμε τις παλέτες. Είναι σαν να έχει ο καναπές και μια πλάτη, όπως δείχνουν οι 2 επόμενες φωτογραφίες. 









Δεν είναι εύκολη διαδικασία να φτιάξεις κάτι με παλέτες ειδικά αν δεν έχεις τα κατάλληλα εργαλεία κι αν δεν ξέρεις πως πρέπει να το κάνεις. Όμως, είναι κάτι που το αποτέλεσμά του σε ανταμείβει γιατί από ένα απλό και φτηνό υλικό μπορείς να φτιάξεις τα έπιπλα της βεράντας σου ή ότι άλλο θες για το σπίτι σου. 
Εγώ σε αυτή την κατασκευή δεν έκανα τίποτα αφού ο "καλός" μου έκοψε τα ξύλα, έτριψε, έδεσε και συναρμολόγησε. Εγώ απλώς το σκέφτηκα. Εντάξει δεν είναι και λίγο η σκέψη. Από αυτήν εξάλλου ξεκινούν όλα! 
Μέχρι και τα μαξιλάρια με την κουρελού ο "καλός" μου τα ανακάλυψε σε πολυκατάστημα. Άρα θα λέγαμε πως αυτή η κατασκευή αξίζει να σημειωθεί στις δικές του δημιουργίες. Για την ακρίβεια αυτή η κατασκευή είναι ότι πιο ολοκληρωμένο έχει φτιάξει ποτέ. Γι αυτό και του πήρε κάπου έναν χρόνο μέχρι να μας την παραδώσει στο μπαλκόνι μας!! 
Είναι μια πολύχρωμη και χαριτωμένη κατασκευή γι αυτό την αγαπάμε! Εντάξει ένα τικ παραπάνω εγώ λατρεύω εκείνα τα βιβλία χωμένα ανάμεσα στα ξύλα!!











Δείτε κι εδώ τον κρεμαστό κήπο που φτιάξαμε από μια παλιά παλέτα! 


Νότιους χαιρετισμούς! 

You May Also Like

7 Comments

  1. Έτοιμος ο καναπές αλλά και η Υπαίθρια βιβλιοθήκη ενσωματωμένη σε έναν όμορφο λαχταριστό κήπο. Ελένη μου διαπρέπετε πάλι. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρες Γιάννη!!!! σε ευχαριστώ για τα πάντα τόσο όμορφα λόγια σου!!!

      Διαγραφή
  2. Μπράβο Ελένη μου πολύ ωραία ιδέα, πολύ όμορφο το αποτέλεσμα!!! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βγήκε όμορφο!!! εκείνα τα βιβλία όμως είναι τα καλύτερα!!

      Διαγραφή
  3. Φοβερη ιδεα! και οποου εχει και βιβλια, ακομα καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: