Μήνας Σεπτέμβρης: καιρός (ευκαιρία) να ξεκινήσεις αποταμίευση για τις επόμενες διακοπές σου... ή πως να μαζέψεις 1378 ευρώ σε έναν χρόνο

by - Σεπτεμβρίου 04, 2018



Αυτή λοιπόν είναι η πρόκληση των 52 εβδομάδων. Μια πρόκληση που διαρκεί έναν ολόκληρο χρόνο (ημερολογιακό ή όχι) και στη λήξη της έχεις στον κουμπαρά σου 1378 ευρώ! Δεν είναι και λίγα ε; ειδικά αν δεν περισσεύουν χρήματα για διακοπές, εκδρομές κτλ.


Αυτό το κολπάκι το κάνω τα τελευταία 3 χρόνια. Όταν το πρωτοδιάβασα στις μπλογκογειτονιές, μου φάνηκε πολύ έξυπνο. Δεν πιάνω πάντα 100% τον στόχο μου αλλά συνήθως φτάνω στα 1000 ευρώ. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που κατάφερα να μαζέψουμε όλο το ποσό.

Άκου τώρα πως γίνεται. Καταρχήν μην το αφήνεις για αύριο, για Δευτέρα (δεν είναι δίαιτα) ή από βδομάδα κτλ. Βάλτο σαν στόχο, πίστεψε το και ξεκίνα ΤΩΡΑ! 

Η πρόκληση αφορά 52 εβδομάδες, όσες και οι εβδομάδες του χρόνου. Αν προσθέσεις δηλαδή τα νούμερα από το 1 μέχρι το 52 θα έχεις 1378. 
Μπορείς (αν σε παίρνει οικονομικά) να πεις ότι ξεκινάς κανονικά τις εβδομάδες και αποταμιεύεις, 1 ευρώ την 1η εβδομάδα, 2 ευρώ τη 2η εβδομάδα 10 ευρώ την 10η εβδομάδα κτλ. Αν όμως φοβάσαι ότι δεν θα πιάσεις τον στόχο σου γιατί από ένα σημείο και μετά το μηνιαίο ποσό αυξάνεται μέχρι που φτάνει στον τελευταίο μήνα  202 ευρώ, τότε μπορείς να τα μπερδέψεις λίγο τα πράγματα ώστε ο στόχος να είναι πιο εφικτός.  

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν κάνουμε το εξής: χωρίζουμε τα νούμερα σε 3 κατηγορίες. 
✔ μικρά ποσά από 1 - 12 ευρώ
✔ μεσαία ποσά από 13 - 40 ευρώ 
✔ μεγάλα ποσά από 41 - 52 ευρώ

Τώρα, για κάθε μήνα διαλέγουμε και βάζουμε στην άκρη ένα ποσό από τα μικρά, δύο ποσά από τα μεσαία και ένα ποσό από τα μεγάλα. Ο μήνας περίπου βγαίνει 100 - 120 ευρώ. Ξέρω, πως για κάποιες οικογένειες είναι μεγάλο ποσό να βγαίνει στην άκρη, ειδικά αν δουλεύει ο ένας μόνο ή αν πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια ή αν τα έξοδα είναι πολλά. Όμως σαν προσπάθεια αξίζει ακόμη κι αν είναι να μαζευτεί ένα πιο μικρότερο των 1378 ευρώ ποσό. 

Προσωπικά, τον στόχο αυτό τον έχω σαν κάτι πρωτεύον στην οικογένειά μας και πάντα προσπαθώ να είμαι συνεπής. Θεωρώ τις διακοπές, τα ταξίδια και τις εκδρομές πολύ σημαντικά για όλη την οικογένεια και κυρίως για τα παιδιά! Κάθε καινούριο μέρος, κάθε νέα εμπειρία, κάθε τι καινούριο και διαφορετικό αξίζει και καμιά θυσία που και που! Δεν συμφωνείτε; 
Εξάλλου (όπως είπε και μια φίλη ένα απόγευμα σε  ένα πάρκο) 18 καλοκαίρια μας αναλογούν με τα παιδιά μας! 

Νότιες καλησπέρες!! 

You May Also Like

6 Comments

  1. Πολυβόλο κόλπο.
    Κι εγώ μαζεύω σιγά σιγά το ποσόν για το κάμπιγκ της επόμενης χρονιάς.
    Θα δοκιμάσω κι αυτόν τον τρόπο .
    Οι διακοπές με τα παιδιά και τώρα με τα εγγόνια μας, αξίζουν κάθε θυσία.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ πως κάθε μικρή η μεγάλη θυσία αξίζει γαι λίγες στιγμές διακοπών με τα παιδιά!!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ καλό! Συμφωνώ απόλυτα, τα ταξίδια είναι εμπειρίες ζωής αλλά και μόρφωση, οπότε αξίζει η θυσία.
    Αυτό που κάνω εγω τα τελευταία χρόνια είναι το εξης: Υπολογίζω τα εξοδα της εβδομάδας και προσπαθώ εστω 10 ή αν μπορώ και 20 ευρω να μπαίνουν σε έναν κουμπαρά ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ. Επίσης αν προκύψουν χρηματα που δεν τα είχα υπολογίσει πάνε κι αυτα εκει.
    Τα παιδιά πλέον είναι μεγαλα οπότε διαχειρίζονται το χαρτζιλίκι όπως και τα δωρα από παππούδες, γιαγιάδες, θείους ώστε να αποταμιευουν ένα ποσο.
    Ετσι καταφεραμε να πάμε δυο ταξίδια στο εξωτερικό και κάποια στην Ελλάδα, τη στιγμή που εχουμε τρεις εφηβους στο σπίτι και τα εξοδα τρεχουν απίστευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ταξίδια είναι η προίκα μας όπως λένε και τα κορίτσια από το Ανθομέλι!! γι αυτό αξίζει κάθε θυσία! Μακάρι να τα καταφέρνουμε κάθε χρόνο να βλέπουμε ένα καινούριο μέρος!!!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: