Χριστουγεννιάτικα στολίδια από κονσερβοκούτια

by - Δεκεμβρίου 20, 2018



Diy-χριστουγεννιάτικα-στολίδια

Σε αυτό το σπίτι πραγματικά δεν πετάμε τίποτα. Κρατάμε τα πάντα με την ελπίδα ότι κάποτε θα τα αξιοποιήσουμε φτιάχνοντας κάτι άλλο. Και η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνουμε και όταν μας πιάσει η ανάγκη για δημιουργία τρέχουμε στο κουτί με τα "άχρηστα" υλικά και κατεβάζουμε ιδέες. Έτσι κάναμε και με μερικά κουτιά από κονσέρβες και φτιάξαμε υπέροχα στολίδια!


Τα κουτιά αυτά ήταν από κονσέρβες τόνους. Έτυχε και είχαμε στο σπίτι στρογγυλά τέτοια κονσερβοκούτια σε δυο μεγέθη. Οπότε για να βγει ο χιονάνθρωπος ήταν τα ιδανικά μεγέθη. 
Εγώ έντυσα με βαμβάκι τα κουτιά και κόλλησα σε μερικά σημεία με υγρή κόλλα (δοκίμασα με σιλικόνη αλλά δεν ήταν εύκολο) για να σταθεροποιηθεί το βαμβάκι. Αυτή τη δουλειά καλό είναι να την κάνει ενήλικας μιας και τα παιδιά μπορεί να κοπούν στο επάνω μέρος του κουτιού (εκεί δηλαδή που άνοιγε το καπάκι). 
Για να βγει ο χιονάνθρωπος γεμίσαμε με μπόλικο βαμβάκι και το κονσερβοκούτι μέσα. Έτσι, έμοιαζε σαν επίπεδο. Θέλει λίγη προσπάθεια να φέρεις σε ισορροπία το βαμβάκι γιατί είναι ένα υλικό που σου "φεύγει" εύκολα. Από τη στιγμή όμως που θα ντύσεις το κονσερβοκούτι τα πράγματα γίνονται απλά. 

Από δω και πέρα αρχίζει η δουλειά των παιδιών. Τα αφήνουμε να κάνουν ότι θέλουν και όπως θέλουν. Να είστε σίγουροι πως τα παιδιά ξέρουν να φτιάχνουν υπέροχα πράγματα και χωρίς τη βοήθειά μας! 
Έτσι λοιπόν ο Κωνσταντίνος μου, έφτιαξε αυτόν τον λατρεμένο χιονάνθρωπο. 
Τα υλικά από ότι βλέπετε είναι απλά και τα βρίσκεις εύκολα σε ένα σπίτι. Χαρτόνι μαύρο σε σχήμα καπέλου, κουμπιά, ματάκια, ένα σκοινάκι για χαμόγελο και δυο κλαδάκια για χέρια. Για το κασκόλ κόψαμε μια μακρόστενη λωρίδα από παλιές κάλτσες μας. Γι αυτό λέμε δεν πετάμε τίποτα. Έρχεται η στιγμή που σε ένα σπίτι των κατασκευών όλα κάπου χρειάζονται!

Diy-χριστουγεννιάτικα-στολίδια


Τα δυο μικρότερα παιδιά έφτιαξαν πιο απλά στολίδια. Εδώ να πω δεν γεμίσαμε με βαμβάκι όλο το κενό μέσα στο κονσερβοκούτι, απλά το ντύσαμε για να φαίνεται λευκό.  Στο ένα κουτί - στολίδι βάλαμε ένα σπιτάκι που είχαμε φτιάξει παλιότερα και έναν μικρούτσικο χιονάνθρωπου που πήραμε από το δέντρο μας. Στο άλλο στολίδι βάλαμε επίσης ένα κόκκινο στολίδι - αλογάκι. 


Diy-χριστουγεννιάτικα-στολίδια


Αυτό το στολίδι το έφτιαξε ο Στέφανος (το πρωτάκι της παρέας) και είχε την εξαιρετική ιδέα μπροστά να το κάνει στολίδι και πίσω να κολλήσει ένα ημερολόγιο για το 2019. Έτσι έχουμε και στολίδι για το δέντρο μας και μετά θα το κρατήσουμε για το ημερολόγιο!


Diy-χριστουγεννιάτικα-στολίδια

Δοκιμάστε κι εσείς να μην πετάτε τίποτα. Βρείτε ένα κουτί ή ένα ράφι και βάλτε εκεί όλα όσα νομίζετε ότι κάποτε θα χρειαστείτε. Ας είναι ένα κουμπί, μια κάλτσα, ένα ξυλαράκι, ένα χαρτόνι, μια όμορφη χαρτοσακούλα, ένα καπάκι. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορείτε να κρατάτε στην άκρη. Κι όταν σας πιάνει η ανάγκη για δημιουργία διαλέξτε μαζί με τα παιδιά κάτι από αυτά και θα δείτε ότι θα σας κατέβουν πολλές ιδέες!

Αν θέλετε να μας δείξετε κι εσείς τα δικά σας στολίδια από "άχρηστα" υλικά κάντε το στη σελίδα μας στο facebook!

You May Also Like

0 Comments

Ο λόγος δικός σας: