Γούρια σε βαζάκια για το 2019

by - Δεκεμβρίου 17, 2018

χειροποίητα-γούρια

Τα γούρια αποτελούν παράδοση στις γιορτές. Είναι ο τρόπος μας να λέμε τις ευχές μας  και να ελπίζουμε η νέα χρονιά να έχει όλα τα καλά! Υγεία, ευτυχία, αγάπη, τύχη, ειρήνη, φιλία, όνειρα! Τα χειροποίητα γούρια όμως έχουν και όλη την καλή διάθεση και χαρά αυτού που τα έφτιαξε για να τα προσφέρει σε αγαπημένα του πρόσωπα! Κρύβουν την αγάπη του και τις πραγματικές ευχές του. Γι αυτό κι εγώ πάντα φτιάχνω μόνη μου τα γούρια μας και τα γούρια που θα δωρίσουμε σε αγαπημένα πρόσωπα!


χειροποίητα-γούρια


Το να φτιάξεις ένα γούρι δεν απαιτεί απαραίτητα πολλά έξοδα ή περίπλοκες γνώσεις. Για μένα, απαιτεί μόνο καλή διάθεση να το κάνεις και φαντασία.

Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας δείξω τα γούρια που φτιάξαμε φέτος (κυρίως εγώ αλλά και τα παιδιά).

Αυτά εδώ τα γούρια είναι μικρά βαζάκια (106 ml) κλεισμένα με φελώ και μέσα έχουν : 
λίγο χιόνι από φελιζόλ
1-2 μικρά κουκουνάρια
ξυλαράκια
1 ρόδι κόκκινο φτιαγμένο κι αυτό από φελιζόλ 
ένα χαρτάκι τυλιγμένο ρολό με λευκό κολλημένο χαρτάκια από μέσα για να γράψουμε το δικό μας μήνυμα ή ευχή για το αγαπημένο πρόσωπο που θα γίνει ο παραλήπτης του δώρου.

Από κει και πέρα μπορούμε να στολίσουμε το βαζάκι μας με χιονονιφάδες, βελανίδια, ή ότι άλλο μικρό χωράει και ομορφαίνει το γούρι μας. Απέξω δένουμε κορδόνια ή κορδέλες και ανάλογα τι έχουμε βάλει μέσα ή τι δεν έχουμε βάλει κρεμάμε απέξω κάποιο ρόδι, δεντράκι, πέταλο χρονολογία κτλ. Αν όμως έχουμε μέσα στο βαζάκι χρονολογία δεν την κρεμάμε και απέξω ή αν έχουμε βάλει μέσα πέταλο τότε δεν βάζουμε και απέξω πέταλο. Γενικά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα... Λίγα και καλά και οπωσδήποτε λίγο χρώμα! 
Φαντασία χρειάζεται και λίγη ελευθερία. Να μην λέμε "είδα αυτό και θα το φτιάξω", αλλά να παίρνουμε το ερέθισμα από κάτι που βλέπουμε και να φτιάχνουμε κάτι διαφορετικό! Και που ξέρετε; μπορεί αυτό που θα φτιάξουμε να είναι πολύ πιο όμορφο από αυτό που είδαμε!


χειροποίητα-γούρια



χειροποίητα-γούρια



χειροποίητα-γούρια



χειροποίητα-γούρια


Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε πιο μικρά γούρια. Εδώ ας πούμε χρησιμοποιήσαμε μικρά μπουκαλάκια που κι αυτά κλείνουν με φελώ.
Γι αυτά τα γούρια ρίξαμε πάλι μέσα λίγο χιόνι από φελιζόλ, μερικά ξυλαράκια, ένα κόκκινο ρόδι, κουδουνάκια κι ότι άλλο μικρό χωρούσε να μπει εκεί μέσα. Αν παρατηρήσετε δεν είναι όλα ίδια μεταξύ τους.  Αλλά αυτό νομίζω είναι η μαγεία! να παίζεις με τα υλικά, να τα μπερδεύεις, να τα συνδυάζεις και κάθε φορά να έχεις κι ένα διαφορετικό αποτέλεσμα αλλά εξίσου όμορφο με το προηγούμενο!
Απέξω κρεμάσαμε κορδονάκια με χρονολογία ή κουδουνάκια ή πέταλο κτλ. Πάντα όμως ακολουθώ τον κανόνα να μην υπερβάλω στα υλικά και ότι υπάρχει μέσα στο βαζάκι ή μπουκαλάκι να μην επαναλαμβάνεται και απέξω.
Επιμένω κι εδώ πως χρειάζεται λίγο χρώμα. Και τι είναι πιο ταιριαστό για τα Χριστούγεννα αν όχι το κόκκινο χρώμα;


χειροποίητα-γούρια



χειροποίητα-γούρια


Μια ακόμη πολύ έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξετε σε κυβάκια ευχές. Δηλαδή σε κάθε κυβάκι να γράψετε ένα γράμμα της ευχής σας - ΑΓΑΠΗ.  Ο παραλήπτης του δώρου θα φτιάξει μόνος του το παζλ για να δει τι ευχή κάνατε γι αυτόν. Εγώ αυτό που κάνω είναι να φτιάχνω σταυρόλεξο 2 ευχών. Δηλαδή στη ΑΓΑΠΗ έρχεται κάθετα η λέξη ΧΑΡΑ και τέμνονται στο Α.
Αν θέλετε λεπτομέρειες και περισσότερες ιδέες για τα σταυρόλεξα δείτε εδώ!
Κι εδώ πασπαλίζουμε με χιόνι και ρίχνουμε μέσα κανένα ρόδι ή  κουδουνάκι ή αστεράκι ή κυβάκι με κορδέλα για να φαίνεται σαν δωράκι. Απέξω επίσης στολίζουμε αλλά όχι βαριά.

χειροποίητα-γούρια


Αν σας άρεσαν τα γούρια μας μπορείτε να διεκδικήσετε τα δικά σας γούρια δώρο για τη νέα χρονιά από το καρυδότσουφλο! 
Αρκεί να πατήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να μπείτε στην κλήρωση!

χειροποίητα-γούρια

Φτιάξτε μόνοι σας τα δικά σας γούρια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη αλλά βάλτε όλη σας την αγάπη. Έτσι κι αλλιώς τα γούρια σας, προορίζονται για αγαπημένα σας πρόσωπα!

Από μένα ευχές για μια νέα χρονιά γεμάτη υγεία, ειρήνη, αγάπη, ελπίδα, όνειρα!


You May Also Like

8 Comments

  1. Πανέμορφα πραγματικά! Καλημέρα από τη βροχερή Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πόσο όμορφα έγιναν Ελένη μου. Πραγματικά ξεχωριστά!!! Μπράβο!! Και του χρόνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ελπίδα! να είμαστε καλά και να δημιουργούμε!

      Διαγραφή
  3. Πανέμορφα Ελένη μου !! να μπορούσα να κάνω και εγώ ντε. Και του χρόνου κορίτσι μου με πολλές ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Γιάννη μου! είναι πραγματικά πανεύκολα! και φυσικά δεν είναι μόνο για Χριστούγεννα! τα κάνεις όποτε θες.

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφα είναι και γουστόζικα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: