Αποθηκεύοντας τα παζλ μέσα σε γυάλινα βάζα
Έχετε κι εσείς στο σπίτι παζλ χωρίς κουτιά; ή παζλ που προσπαθείτε να περιορίσετε μέσα σε κατεστραμμένα κουτιά; Εμείς στο δικό μας σπίτι έχουμε μόνιμα αυτό το πρόβλημα. Μόνιμα σκόρπια παζλ, μόνιμα διαλυμένα κουτιά και φυσικά έτσι υπάρχουν μόνιμα χαμένα κομμάτια. Βρήκα όμως έναν τρόπο για να βάλω τάξη στο συγκεκριμένο θέμα και σε αυτό με βοήθησε το μεγάλο απόθεμα που πάντα υπάρχει στο σπίτι από παλιά βάζα.
Δεν έκανα τίποτα περισσότερο από το να πάρω μερικά βάζα και μέσα στο καθένα να βάλω και ένα παζλ. Σε αυτό βέβαια διάλεξα διαφορετικά μεγέθη ανάλογα το παζλ που έπρεπε να χωρέσει μέσα. Αποθηκεύσαμε παζλ από 20 κομμάτια το μικρότερο μέχρι 500 κομμάτια το μεγαλύτερο. Απέξω έδεσα ένα σκοινάκι (κάθε φορά διαφορετικό χρώμα για να υπάρχει και μια ζωντάνια!) και έκοψα από τα χαλασμένα κουτιά μια μικρή φωτογραφία με το παζλ την οποία κρέμασα στο σκοινάκι. Πίσω από τη φωτογραφία έγραψα και πόσα κομμάτια είναι το συγκεκριμένο παζλ.
Αυτό ο τρόπος τακτοποίησης των παζλ δεν είναι κατάλληλος όταν υπάρχουν πολύ μικρά παιδιά στο σπίτι. Εγώ το τόλμησα αφού τα δικά μου παιδιά έχουν μεγαλώσει και υποτίθεται προσέχουν. Ποτέ βέβαια δεν ξέρεις, γι αυτό τα παζλ τα έχουμε σε ένα ράφι στο σαλόνι και πάντα έχω τον νου μου όταν πάει κάποιος να πάρει ένα.
Με αυτό τον τρόπο κατάφερα και οργάνωσα (έστω και προσωρινά) τα παζλ μας που μέχρι τώρα ήταν σκόρπια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του σπιτιού μας!
Αν χρησιμοποιείτε κι εσείς ξανά και ξανά τα παλιά σας βάζα, θα χαρώ να δω τον τρόπο που το κάνετε!
Μέχρι το επόμενο diy
να περνάτε υπέροχα!
2 Comments
Αααα τέλεια ιδέα! Θα την ακολουθήσω με ενα παζλ 1000 κομμάτια που εχω χωρις κουτί που έφερα από Αυστραλία. Και μάλιστα είναι από τα πιο δύσκολα παζλ που υπαρχουν. 😆
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποτε ρε συ, έφτιαχνα τόσα πολλά παζλ που τα 1000 κομμάτια τα τελείωνα σε μια νύχτα! μετά το γύρισα σε ασπρόμαυρα για να υπάρχει μια κάποια δυσκολία!
ΔιαγραφήΟ λόγος δικός σας: