12 απίθανα πασχαλινά diy για να δημιουργήσουμε (και να παίξουμε) αυτό το Πάσχα

by - Απριλίου 04, 2019

easter-diy-πασχαλινά


Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 12 ξεχωριστά και διασκεδαστικά diy για να δημιουργήσουμε και αυτό το Πάσχα! άλλες κατασκευές εύκολες και γρήγορες άλλες πιο δύσκολες και χρονοβόρες. Όλες όμως πανέμορφες! Γιατί πως να το κάνουμε, οι γιορτές μας δίνουν ένα έναυσμα παραπάνω για να πιάσουμε στα χέρια μας το τίποτα και να το κάνουμε κάτι!

Πάμε λοιπόν να δούμε ένα ένα τις κατασκευές και να πιάσουμε κόλλες, ψαλίδια και υλικά στα χέρια μας.


Τα πιο εύκολα πασχαλινά καλαθάκια που έχετε φτιάξει ποτέ μαζί με τα παιδιά σας!

easter-diy-πασχαλινά


Πραγματικά δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο σαν πρώτο υλικό εκτός από ένα χαριτωμένο πασχαλιάτικο ή ανοιξιάτικο χαρτόνι! Εμείς τα φτιάξαμε πραγματικά σε χρόνο ρεκόρ μαζί με ένα από τα αρρωστούλια μου! Στο τέλος τα γεμίσαμε με χορταράκια, αυγουλάκια και λιχουδιές και τα χαρίσαμε σε αγαπημένους μας.
Δείτε εδώ αναλυτικά πως φτιάξαμε τα καλαθάκια μας!


Φαναράκια για τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής από παλιά βάζα!


easter-diy-πασχαλινά


Άλλη μια εύκολη, τι πανεύκολη δηλαδή; πανευκολούρα που λένε και τα παιδιά χειροτεχνία, που τα υλικά μας περιορίζονται μόνο σε παλιά βάζα που όλο και υπάρχουν ξεχασμένα σε κάθε σπίτι και κομματάκια από χαρτιά γκοφρέ. Τα συγκεκριμένα φαναράκια μπορεί στο φως της ημέρας να μην σου γεμίζουν το μάτι αλλά τη νύχτα είναι φανταστικά! Συν ότι η διαδικασία να τα φτιάξεις είναι απολαυστική!

Χαριτωμένα πασχαλινά αυγά!

easter-diy-πασχαλινά


Από τα πιο όμορφα πράγματα που έχουμε φτιάξει στο σπίτι μας όταν ήταν μικρά τα παιδιά. Η φαντασία των παιδιών ευτυχώς δεν μπαίνει σε καλούπια, έτσι έχουμε τη χαρά κι εμείς οι μεγάλοι να απολαμβάνουμε τσαχπίνικα πράγματα δια χειρός των παιδιών μας! Στα συγκεκριμένα αυγά δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη τεχνική ούτε ειδικές γνώσεις. Απλά βάφουμε τα αυγά και τα παιδιά αναλαμβάνουν να τα στολίσουν. Τόσο απλά!

Κοτοπουλάκια πάνω στα μολύβια μας!

easter-diy-πασχαλινά


Πριν από δυο χρόνια είχα την ιδέα να φτιάξω δικά μου πομ πομ και να τα κάνω κοτοπουλάκια. Όταν κατάλαβα ότι το να φτιάξεις δικά σου πομ πομ δεν είναι τίποτα δύσκολο όπως το φανταζόμουν δηλαδή, δεν σταματούσα να φτιάχνω. Έτσι, έφτιαξα κοτοπουλάκια που είχαμε κολλήσει πάνω στα μολύβια μας αλλά κι ένα υπέροχο πασχαλινό τελαράκι και πολλά ακόμη δηλαδή αλλά δεν τα φωτογράφησα ποτέ.

Πασχαλινή διακόσμηση για το Πάσχα μέσα σε ένα ξύλινο τελαράκι του μανάβη!

easter-diy-πασχαλινά


Εδώ είναι το ξύλινο τελάρο από τον μανάβη που μεταμορφώθηκε σε μια φωλιά για μικρά κοτοπουλάκια τα οποία φτιάχτηκαν κι αυτά με μαλλί πλεξίματος όπως ακριβώς τα κοτοπουλάκια πάνω στα μολύβια μας. Εκείνη τη χρονιά είχα φτιάξει πραγματικά πολλά πομ πομ, έτσι βγήκαν αρκετές κατασκευές με κοτοπουλάκια! Είπαμε, το πομ πομ είναι κόλλημα, δεν σταματάς ρε παιδί μου, να κουρεύεις μαλλιά με τίποτα. 


Πασχαλινό κτήμα με κότες!

easter-diy-πασχαλινά


Εδώ χρειάστηκε λίγη δουλίτσα μέχρι να φτιαχτεί το "κοτέτσι" μας αν και οι κότες ήταν το μόνο εύκολο πράγμα. Πραγματικά από τις πιο εύκολες χειροτεχνίες που έχετε κάνει ποτέ. Από κει και πέρα όμως χρειάστηκε να ψάξω να βρω φελιζόλ σαν βάση για το κτήμα μας, να φτιάξω φράχτη και να κόψω χορτάρι. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και χωρίς αμφιβολία άξιζε τον κόπο!
Δείτε εδώ βήμα βήμα πως φτιάξαμε το κτήμα με τις κότες!



Πασχαλινές κάρτες - κότες


easter-diy-πασχαλινά


Αυτές οι κότες είναι ίδια χειροτεχνία με τις κότες του κτήματος παραπάνω. Είναι πολύ απλές στην κατασκευή τους και γρήγορες, παρόλα αυτά είναι εντυπωσιακές και παιχνιδιάρικες. Ιδανικές για να τις χαρίσουμε σε αγαπημένα πρόσωπα, νονούς, γιαγιάδες, παππούδες και φίλους.
Δείτε εδώ πως φτιάξαμε τις κάρτες - κότες!



Λαγουδάκια από παλιές κάλτσες!

easter-diy-πασχαλινά


Οι λαγοί το Πάσχα όπως και να το κάνουμε έχουν την τιμητική τους! και πως να μην την έχουν άλλωστε; Καιρός λοιπόν να φτιάξουμε τους δικούς μας λαγούς χρησιμοποιώντας παλιές τρύπιες κάλτσες μας. Οι κάλτσες όσο κι αν δεν το φαντάζεστε αποτελούν εξαιρετικό υλικό για κατασκευές με άπειρες παραλλαγές στη χρήση τους. Πραγματικά δεν πετάω ποτέ τις παλιές κάλτσες μας. Όλο και κάτι άλλο βρίσκω να τις κάνω όταν πια δεν μπορούν να ζεστάνουν τα πόδια μας.
Δείτε εδώ πως φτιάξαμε αυτά τα τρελά λαγουδάκια!



Πασχαλινό καλάθι από ξύλινα μανταλάκια!


easter-diy-πασχαλινά



Αυτό το καλαθάκι νομίζω είναι από τα πιο όμορφα που έχουμε σκεφτεί να φτιάξουμε παρέα με τα παιδιά. Έχει σίγουρα τη διαδικασία του και απαιτεί τον χρόνο του αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει και με το παραπάνω! Και έχω χαρεί πραγματικά όταν μετά από καιρό είδα το καλαθάκι μας σε σπίτι φίλων μας να υπάρχει ακόμη και να στολίζει το σπίτι τους!
Δείτε εδώ με κάθε λεπτομέρεια πως φτιάξαμε αυτά τα υπέροχα καλαθάκια!



Πασχαλινή διακόσμηση μέσα σε μια γυάλα!


easter-diy-πασχαλινά



Αν λοιπόν έχετε κι εσείς κανένα μεγάλο βάζο που αυτό τον καιρό μαραζώνει άδειο σε κανένα ντουλάπι καιρός να το βγάλετε στο φως και να το κάνετε μια υπέροχη πασχαλινή γυάλα και να διακοσμήσετε μια γωνιά του σπιτιού σας. Πραγματικά εδώ χρειάζεται μόνο η φαντασία σας για το τι θα βάλετε μέσα ή για το πως θα την στολίσετε. 
Δείτε εδώ πως στολίσαμε εμείς τη δική μας γυάλα


Φαναράκια για τη Μεγάλη Παρασκευή από κονσερβοκούτια! 


easter-diy-πασχαλινά

Από τις πιο αγαπημένες μου πασχαλινές κατασκευές είναι αυτά τα φαναράκια που έφτιαξα πέρυσι για τα παιδιά και για μένα. Τα υλικά μου; τίποτα το σπουδαίο. Παλιά κονσερβοκούτια που πλύθηκαν καθαρίστηκαν και με ένα σφυρί κι ένα καρφί ανοίχτηκαν τρύπες ώστε το φως από το κεράκι να κάνει όμορφα σχέδια πάνω στο μέταλλο. Τη νύχτα πραγματικά αυτά τα φαναράκια είναι απίθανα. Και εννοείται δεν τα κρατάμε μόνο για το Πάσχα αλλά είναι ιδανικά για όλο τον χρόνο.
Δείτε εδώ αναλυτικά πως έφτιαξα αυτά τα ιδιαίτερα φαναράκια



Φωλιές για τα πασχαλινά αυγά μας!


diy-πασχαλινά


Αυτή είναι η πρώτη πασχαλινή κατασκευή που παρουσίασα στο μπλογκ μου πριν από 3 χρόνια. Πρόκειται για έξυπνες θήκες πασχαλινών αυγών με βασικό υλικό τα ρολά από τα χαρτιά της τουαλέτας. Με λίγη δουλίστα φτιάχνουμε υπέροχες πολύχρωμες θεσούλες - φωλίτσες για τα αυγά μας κι έτσι όχι μόνο τα αυγά μας δεν τσουλάν ώστε να σπάσουν αλλά αλλάζουν και εντελώς χαρακτήρα!
Δείτε εδώ πως μεταμορφώσαμε τα ρολά από χαρτί τουαλέτας σε χρωματιστές φωλιές για τα αυγά μας!


Αυτά ήταν τα 12 υπέροχα diy που έχουμε φτιάξει σε αυτό το σπίτι τα προηγούμενα χρόνια. Άλλα ποιο εύκολα άλλα πιο δύσκολα, όλα όμως νομίζω εξίσου όμορφα και ιδιαίτερα. Μπείτε στη διαδικασία να φτιάξετε κι εσείς πράγματα με τα χεράκια σας παρέα με τα παιδιά σας. Είναι πραγματικά σπουδαίο να φτιάξουμε μόνοι μας το φαναράκι μας για τη Μ. Παρασκευή ή να φτιάξουμε ένα χειροποίητο δωράκι για κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Δεν έχει σημασία πόσο τέλεια θα χειριστούν τις λεπτομέρειες τα παιδιά. Σημασία έχει ότι θα φτιάξουν μόνα τους το δωράκι τους και θα το χαρίσουν εκεί που θέλουν βάζοντας όλη τους την αγάπη! κι αυτό είναι που θα μείνει στον παραλήπτη του δώρου: ο χρόνος που διέθεσε και η αγάπη που έβαλε το παιδί στο χειροποίητο δώρο του! 

Μέχρι το επόμενο diy μας
τα φιλιά από τα νότια της χώρας!

You May Also Like

4 Comments

  1. Τέλειες δημιουργίες!
    Πάω να τις ανοίξω μια μία για να δω οδηγίες .
    Ευχαριστούμε πολύ Ελένη .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα μου, αν φτιάξεις κάτι από αυτά θα χαρώ πολύ να μου δείξεις φωτογραφίες!!
      Πολλά φιλιά από τα νότια της χώρας!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: