Περιπέτεια στους Ινδιάνους με τον μικρό δράκο Καρύδα - διαγωνισμός

by - Απριλίου 02, 2019



Ο μικρός δράκος Καρύδας - περιπέτεια στους Ινδιάνους

Τι θα λέγατε για σήμερα που τυγχάνει να είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, αν αντί να μιλήσουμε για κάποιο παιδικό βιβλίο να το παίξουμε σαν να είναι θεατράκι; και γι αυτή την περίσταση νομίζω πως η καινούρια περιπέτεια του δράκου Καρύδα είναι ακριβώς στα μέτρα μας!


Τι λέτε λοιπόν να ανέβουμε στις πλάτες του Ευγένιου του γιγάντιου πρασινόδρακου και πετάξουμε πέρα μακριά μέχρι να φτάσουμε στις πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής; Εμείς λοιπόν επιβιβαστήκαμε στον Ευγένιο παρέα με τη Ματίλντα στη σκαντζοχοιρίνα, τον μικρό φαγανόδρακο Όσκαρ και φυσικά τον μικρό δράκο Καρύδα και φτάσαμε κάπου πολύ μακριά που υπάρχουν απέραντες πεδιάδες και πολλά βουβάλια. Κυνηγήσαμε κι εμείς βουβάλια αλλά να... τα πράγματα δεν πηγαίνουν πάντοτε τόσο καλά όσο τα σχεδιάζαμε ή όσο θα τα θέλαμε. 
Να όπως μερικές φορές μπορεί η φωτιά που βγαίνει από τα σωθικά μας και μας λύνει όλα (έστω κάποια) από τα προβλήματα μας να μην βγαίνει πια σαν μια δυνατή φλόγα αλλά σαν μικρά συννεφάκια καπνού ή να μερικές φορές μπορεί να έχουμε απρόοπτες συναντήσεις με αγνώστους και οι ξένοι δεν έχουν πάντα τις καλύτερες διαθέσεις απέναντί μας. 


Ο μικρός δράκος Καρύδας - περιπέτεια στους Ινδιάνους


Εμείς ας πούμε κατά τη διάρκεια του κυνηγιού του βούβαλου  συναντηθήκαμε με μία μικρή Ινδιάνα που την έλεγαν Άγρια Μέλισσα και που μας αποκαλούσε χλωμά πρόσωπα. Άσε που της άρεσε πολύ να μαγειρεύει και να τρώει φιδόσουπες. Φιδόσουπες; εεε δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαγητό στη διατροφή μας γι αυτό δεν το δοκιμάσαμε.
Τι να το κάνουμε όμως κι αν η Άγρια Μέλισσα μας συμπάθησε και μας έκανε φίλους της που οι υπόλοιποι Ινδιάνοι του καταυλισμού των Σιου μας θεώρησαν επικίνδυνους εισβολείς και μας καταδίκασαν σε θάνατο; Έτσι καταλήξαμε δεμένοι και οι τρεις στον πάσσαλο των μαρτυρίων. Και τότε τι απομένει όταν βρεθείς προ τετελεσμένων γεγονότων; μα φυσικά η απόδραση!
Έτσι λοιπόν θέλοντας και μη μπαίνουμε σε νέες περιπέτειες αφήνοντας πίσω μας το Πρωινό Πουλί, το Πράσινο Φανάρι, το Κίτρινο Αυγό, την Αδύνατη Ρέγγα και τους υπολοίπους. Όμως τα βάσανα μας δεν τελειώνουν έτσι απλά. Μας περιμένουν κι άλλες περιπέτειες μέχρι τελικά να συμφιλιωθούμε με τους Σίου και να καθίσουμε παρέα τους στον καταυλισμό τους να φάμε εμείς γκούλας βουβαλίσιο... χωρίς κρέας;
Και όλα αυτά γιατί ο μπαμπάς του Όσκαρ ήθελε να φάει βουβαλίσιο κρέας και γι αυτό ανέθεσε αυτή την αποστολή στον γιο του!


Ο μικρός δράκος Καρύδας - περιπέτεια στους Ινδιάνους

Αυτό το βιβλίο λοιπόν σας το παρουσιάζω σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο γιατί πραγματικά καθώς το διάβαζα στα παιδιά, έγινα κι εγώ ένα με τον μικρό δράκο Καρύδα, με τη Ματίλντα τη σκαντζοχοιρίνα και τον Όσκαρ τον φαγανόδρακο. 
Ένα βιβλίο πραγματικά απολαυστικό που αποκλείεται να το διαβάσεις μόνο μία φορά αλλά και που δεν θα χορταίνεις την απίθανη εικονογράφηση του. Εξάλλου καμιά από τις περιπέτειες του μικρού δράκου Καρύδα δεν μας έχει απογοητεύσει. Ο Ίνκο Ζίγκνερ ξέρει πολύ καλά να γράφει και να "ζωγραφίζει" βιβλία! 
Ο μικρός δράκος Καρύδας  και η περιπέτεια του στους Ινδιάνους κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!

Εδώ να σας πω πως η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου και έχει επιλεγεί αυτή η μέρα λόγων των γενεθλίων του Δανού λογοτέχνη και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου 1805.

Αν θέλετε κι εσείς να πετάξετε ως την Βόρεια Αμερική και να κυνηγήσετε βουβάλια τότε πάρτε μέρος στον διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα αντίτυπο του βιβλίου. Για να μπείτε στην κλήρωση πατήστε εδώ και δηλώστε συμμετοχή! 


Μέχρι την επόμενο βιβλιοπρότασή μας
να θυμάστε να διαβάζετε πολύ!
μας κάνει απλώς καλύτερους!

You May Also Like

2 Comments

  1. Πολύ όμορφο βιβλίο! Αν μεγαλώσουμε λίγο πιστεύω πως θα αρέσει πολύ στον Ιάσονα!!Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αυτό που λέμε περιπέτεια! αλλά στα μέτρα των παιδιών!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: