Ο Νόι και η Γιαγιά έρχονται από τον Benji Davies

by - Απριλίου 10, 2019

 Benji-Davies-Ο-Νόι-και-η-Γιαγιά

Καλοκαίρι σημαίνει ξενοιασιά, σημαίνει εξερευνήσεις, νέες περιπέτειες και εμπειρίες. Καλοκαίρι σημαίνει διακοπές στη Γιαγιά. Και όσοι έχετε γνωρίσει τον Νόι θα ξέρετε πολύ καλά ότι ο Νόι είναι ειδικός στις περιπέτειες και κάθε περιπέτειά του είναι και μια νέα εμπειρία! όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για εμάς που τον έχουμε λατρέψει μέσα από τα βιβλία που δημιουργεί ο υπέροχος Benji Davies! 


Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν ο Νόι πάει να μείνει για λίγο με τη Γιαγιά του. Η Γιαγιά όμως κατοικεί σε ένα έρημο μέρος κάπου πιο μακριά από το σπίτι του Νόι και του μπαμπά του. Επίσης η Γιαγιά εκεί ζει λίγο... παράξενα και πολυάσχολα για την ηλικία της και ο Νόι μαζί της νιώθει βαρετά και πληκτικά. Ίσως να μην του αρέσει και πολύ η σούπα από φύκια ή ο ύπνος μαζί της όταν εκείνη ροχαλίζει σαν θαλάσσιος ελέφαντας ή ακόμη και οι ατέλειωτες ώρες που η Γιαγιά κάνει γιόγκα. Μια μέρα όμως που τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά από ότι τα έχει υπολογίσει ή τα περιμένει ο Νόι θα γίνει η αρχή για να αλλάξει αυτή η βαρετή σχέση μεταξύ Γιαγιάς και εγγονού. 

Αφορμή; κάτι ασήμαντο και συνηθισμένο. Μα τα ασήμαντα πράγματα στη ζωή μας, αυτά που τους δίνουμε τη λιγότερη σημασία δεν είναι τελικά αυτά που μας ταρακουνάνε; Έτσι λοιπόν μια καλοκαιρινή καταιγίδα σαν και δεκάδες άλλες καταιγίδες που θα ξεσπάσουν ξαφνικά μέσα στο καλοκαίρι, θα κάνει τη Γιαγιά να δει με άλλο μάτι τον Νόι και τότε θα ανακαλύψουν και οι δυο τους πως παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας του και τα εντελώς διαφορετικά ενδιαφέροντά τους υπάρχουν και πράγματα που τους ενώνουν, πράγματα που μπορούν να κάνουν οι δυο τους και να περνάνε καλά μέσα από αυτά. Αυτή λοιπόν η άνευ σημασίας καταιγίδα και ότι θα φέρει μαζί της θα είναι η αρχή μιας νέας υπέροχης φιλίας!


Benji -Davies-Ο Νόι-και-η-Γιαγιά


Ένα πραγματικά γλυκό και τρυφερό βιβλίο. Ένα βιβλίο που αγκαλιάζει τη σχέση μεταξύ Γιαγιάς και εγγονού με όλη του την αγάπη. Μα ο Benji Davies πάντα αυτό δεν κάνει στα βιβλία του; δεν αγκαλιάζει πάντα τις ανθρώπινες σχέσεις απλά και συνάμα πολύτιμα; Όσοι ξέρετε τον Benji Davies και τις περιπέτειες του μικρού Νόι, "το νησί του παππού"  και το "Γκρότλιν" σίγουρα θα το ξέρετε αυτό. Αν λοιπόν δεν έχετε πιάσει ακόμη στα χέρια σας βιβλία του συγγραφέα κάντε το! Δεν θα εκπλαγείτε μόνο από τις υπέροχες ιστορίες του αλλά και από την εκπληκτική εικονογράφηση που ντύνει τα βιβλία του! 


Benji -Davies-Ο Νόι-και-η-Γιαγιά


Ο Νόι και η Γιαγιά που σε όλο το βιβλίο δεν μάθαμε το όνομά της αλλά παρέμεινε απλώς σαν Γιαγιά με Γ κεφαλαίο (γι αυτό κι εγώ μιλάω γι αυτή πάντα με Γ κεφαλαίο) καθώς επίσης και όλα τα βιβλία του Benji Davies κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ίκαρος!

Μέχρι την επόμενη πτήση πάνω σε ένα βιβλίο 
σας φιλώ από τα νότια της χώρας!

You May Also Like

0 Comments

Ο λόγος δικός σας: