Diy ανανάδες από κουκουνάρια

by - Ιουλίου 12, 2019



Το καλοκαίρι είναι εδώ! δηλώνει δυνατά την παρουσία του και οι Creative Bloggers είπαν να το τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο! και φυσικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τιμήσεις την πιο ξένοιαστη εποχή του χρόνου από το να φτιάξεις πράγματα που την αφορούν. Κι εδώ δεν μιλάμε για οποιοδήποτε καλοκαίρι αλλά για ένα τροπικό καλοκαίρι γεμάτο χρώματα, αρώματα, ήχους και γεύσεις.



Έτσι λοιπόν αφού εγώ έψαξα εδώ κι εκεί για το τι θα φτιάξω κι αφού έστυψα το μυαλό μου κάμποσες φορές, τελικά κατέληξα σε ένα απλό κι εύκολο diy που το έκανα παρέα με τον μικρό μου Στέφανο και πραγματικά το χαρήκαμε πολύ και οι δυο μας! 
Βέβαια το ένα έφερε το άλλο και η μια ιδέα ξετρύπωσε την άλλη και τελικά δεν έφτιαξα μόνο ένα πρότζεκτ για τον μήνα Ιούλιο αλλά δύο. Παραλίγο βέβαια να πάω και σε τρίτο πρότζεκτ αλλά την τελευταία στιγμή φρέναρα και έμεινα στα δύο. Και τα δύο όμως diy μου έχουν μια απίθανη γλυκιά γεύση ανανά!
Σήμερα όμως θα σας παρουσιάσω μόνο το ένα, ενώ το άλλο το φυλάω για αργότερα!



diy-pineapple


Ανανάδες φτιαγμένοι από κουκουνάρια λοιπόν από μένα γιατί τα κουκουνάρια δεν είναι μόνο χριστουγεννιάτικο υλικό και γιατί αυτή η χειροτεχνία είναι πανεύκολη ακόμη και για τα μικρά παιδιά μας.
Για τον ανανά σε κουκουνάρι δεν δυσκολεύτηκα πολύ γιατί έξω από την αυλή του σπιτιού μου υπάρχει ένα μεγάλο πεύκο που όταν βαρεθεί τα κουκουνάρια του τα πετάει κάτω. Έτσι εγώ έχω πάντα πολλά και όμορφα κουκουνάρια στη διάθεσή μου. 


Diy-ανανάδες-από-κουκουνάρια


Πήρα λοιπόν μερικά κουκουνάρια -άλλα πιο κλειστά και άλλα πιο ανοιχτά αλλά όχι τελείως ανοιχτά- και έβαψα με κίτρινο χρώμα τέμπερας μόνο τις άκρες τους από την έξω μεριά. 

Τα άφησα να στεγνώσουν λίγο, πέρασα και δεύτερο χέρι από κίτρινο χρώμα και μετά κόλλησα στις κορυφές των κουκουναριών τα φύλλα τους φτιαγμένα από πράσινο λεπτό χαρτόνι. Πιο συγκεκριμένα έκοψα μακρόστενες τρίγωνες μύτες από πράσινο χαρτόνι και τις κόλλησα στις κορυφές των κουκουναριών. Για να μοιάζουν όσο γίνεται πιο φυσικά τα φύλλα τους τα τύλιξα λίγο στο δάχτυλό μου ώστε να τους δώσω μια κλίση πιο στριφογυριστή. 


Diy-ανανάδες


Αυτό ήταν. Οι πρώτοι μου ανανάδες είναι έτοιμοι και μοσχομυρίζουν! με λίγα υλικά, λίγες κινήσεις αλλά με ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Και το κυριότερο από όλα είναι πως μετά από καιρό κάθισα παρέα με τον μικρό μου και κάναμε κάτι μαζί. Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο πιο δύσκολο είναι να κάτσουν για χειροτεχνίες και κατασκευές. Ξέρω πως από δω και πέρα οι χειροτεχνίες μαζί τους θα σπανίζουν  οπότε κάθε φορά που τυχαίνει κάτι τέτοιο αρπάζω την ευκαιρία και το απολαμβάνω! 


χειροτεχνία-ανανάς


Τώρα είναι ώρα να ανοίξεις τα λινκς από τις υπόλοιπες Creative Bloggers και να ανακαλύψεις τις δικές τους τροπικές δημιουργίες! 12 εξαιρετικά diy για να πάρεις κι εσύ ιδέες για τη δική σου διακόσμηση.


Θα χαρούμε πολύ να δούμε τις δικές σας τροπικές δημιουργίες (και όχι μόνο!) στην ομάδα μας στο facebook. Κλικ εδώ και καλώς ήρθες στην ομάδα των Creative Bloggers!

Μέχρι το επόμενο diy των Creative Bloggers
τα φιλιά μου από τα νότια της χώρας! 

You May Also Like

12 Comments

  1. Αν και χρησιμοποιώ τα κουκουνάρια πολύ, δεν σκέφτηκα ποτέ να τα κάνω αβανάδες.
    Έγιναν απίθανοι.
    ΜΠΡΆΒΟ Ελένη.
    Καλό καλοκαίρι και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Ρένα μου, δεν το είχα σκεφτεί... το κουκουνάρι πάντα το είχα στο μυαλό μου σαν κάτι γιορτινό - χριστουγεννιάτικο...
      Τελικά έκανα λάθος και χαίρομαι γι αυτό!!

      Διαγραφή
  2. Κοίτα να δεις τώρα πως κάποια κουκουνάρια μεταμορφώθηκαν με το ...μαγικό σου χέρι σε ανανάδες! Και είναι και πανέμορφοι.
    Μπράβο Ελένη μου.
    Δροσερή καλοκαιρινή δημιουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Γιάννη που σου αρέσουν!!! σε ευχαριστώ πολύ!!!!!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφα που έγιναν! Πολύ πλάκα έχουν! Από κουκουνάρια, ανανάδες! Φοβεροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες ρε συ!! απίθανοι πραγματικά και δεν τους το είχα κιόλας... χε χε χε

      Διαγραφή
  4. Ελένη μου με αυτήν την κατασκευή σου έχω εντυπωσιαστεί πολύ να ξέρεις!!Είναι απίστευτο ότι μεταμόρφωσες τα κουκουνάρια σε ανανάδες,ποιος να το φανταζόταν!!!
    Πολλά μπράβο γιατί είναι μια εύκολη κατασκευή αλλά τόσο υπέροχη και μπορούν και τα παιδιά να ασχοληθούν και να εντυπωσιαστούν με το δημιούργημά τους!!
    Πολλά φιλιά και καλό καλοκαίρι!!!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι είναι μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή! όσο για το αποτέλεσμα; οι εικόνες μίλησαν! και να σου πω τέτοιο υπέροχο αποτέλεσμα δεν το περίμενα ούτε κι εγώ... τα κουκουνάρια τα έχω λίγο πιο χριστουγεννιάτικα στο μυαλό μου και χαίρομαι που κάνω λάθος!!

      Διαγραφή
  5. Καλοκαιρινά κουκουνάρια! Ζήτωωω!! Τα αγαπώ τόσο πολύ για να εχω μονο το χειμώνα!
    Ασε που τωρα ειναι η ιδανική εποχή για να τα μαζέψουμε, που είναι φρεσκα και γερα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πω πω ναι!! βρίσκεις κάτι κουκουνάρια αυτή την εποχή σούπερ!!

      Διαγραφή
  6. Οι ανανάδες σας είναι σκέτη γλύκα! Φανταστική ιδέα και τέλειο αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: