Ξεκούραστες διακοπές μαζί με τα παιδιά... εδώ γελάμε! γιατί αυτά τα πράγματα απλά ΔΕΝ γίνονται

by - Σεπτεμβρίου 03, 2018

Διακοπές-με-τα-παιδιά

Διακοπές σημαίνει ξεκούραση!
Διακοπές με τα παιδιά σημαίνει περιπέτειες στις αχανείς εκτάσεις του Αμαζονίου! Τι, δεν με πιστεύετε;
Μπορεί άλλες οικογένειες να τα βιώνουν αλλιώς τα πράγματα, αλλά στο σπίτι μας και με 3 αγόρια ηλικιών 6 χρονών, 8 χρονών και 9 χρονών οι διακοπές είναι όντως περιπέτεια στα βάθη του Αμαζονίου...



Ξεκινάμε με ότι χρειαζόμαστε για τις μέρες που θα λείπουμε. Δεν εννοώ, ρούχα, πράγματα για τη θάλασσα, φαρμακείο ή άλλα απαραίτητα που πρέπει να πάρουμε μαζί μας. Λέω για όλα εκείνα που θεωρούν τα παιδιά αναγκαία για τις διακοπές τους. Όπως ας πούμε, ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στο σπίτι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παραλία. Άσχετα αν τα συγκεκριμένα πράγματα δεν τα έχουν παίξει ποτέ και πουθενά. Στις διακοπές τα θέλουν όλα! και δεν σηκώνουν και κουβέντα. Φυσικά μπορεί να θυμηθούν να πάρουν μαζί μια αποκριάτικη στολή, μια μάσκα, γαλότσες βρε αδερφέ. Σε παραλία πάμε. Να μην έχουμε τα απαραίτητα μαζί μας; άνθρωποι είμαστε... πες ότι κάτι μας έτυχε. Να ας πούμε, ο κατακλυσμός του Νώε. Εσύ για να γλιτώσεις την γκρίνια δεν μιλάς και σαν φρόνιμος και υπάκουος γονιός κουβαλάς... και κουβαλάς ... και κουβαλάς!
Και κάπως έτσι στο ταλαίπωρο το αμάξι σου έχουν χωρέσει τα πάντα!


Διακοπές-με-τα-παιδιά


Μετά έχουμε το ταξίδι! Ω ναι! αυτό το υπέροχο πράγμα που σε κάνει να βλέπεις από το αμάξι όμορφα μέρη ή από το καράβι απέραντο γαλάζιο και να βγάζεις και καμιά φωτογραφία! Αν φυσικά έχεις θυμηθεί να πάρεις μαζί σου φωτογραφική μηχανή γιατί με όλα εκείνα τα "απαραίτητα" πράγματα που χρειάστηκε να πακετάρεις πολύ πιθανό να την ξέχασες  ε! 
Το παιχνίδι του "πότε φτάνουμε;" όμως αρχίζει από το πρώτο μισάωρο  (μπορεί και πολύ να λέω) στο αμάξι και δεν σταματάει μέχρι να καταλήξουμε σε κάποιον προορισμό. Φυσικά οι κανόνες του "πότε φτάνουμε;" περιλαμβάνουν και στάσεις για κατούρημα, για νερό, για φαΐ και φυσικά επικούς καυγάδες;! Δεν είναι λόγος να τσακωθείς με τα αδέρφια σου στο πίσω κάθισμα επειδή ο άλλος σε ακούμπησε; επειδή έβηξε πάνω σου και θα σε κολλήσει ίωση; έλα τώρα... αν δεν είναι αυτοί λόγοι για να πλακωθούν τα παιδιά στο αμάξι, τότε ποιοι είναι; 




Διακοπές-με-τα-παιδιά


Σειρά έχει ο προορισμός. Ποτέ δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του παιδιού. Κι εκεί αρχίζουν τα ωραία. Λες να πάτε για μπάνιο στη θάλασσα. Εδώ δεν αρκούν τα μέλη της οικογένειας. Χρειάζεται κι ένας αχθοφόρος για να κουβαλήσει έναν σκασμό πράγματα που κατά βάση ΔΕΝ θα τα χρησιμοποιήσει κανείς. Ε και μην κάνεις το λάθος φίλε γονιέ και ξεχάσεις το τάδε κουβαδάκι στο αμάξι. Είσαι υποχρεωμένος να πας και να το φέρεις κι ας μην το παίξει κανείς. 
Τώρα αν θες να πάρεις κανέναν καφέ να πιεις ρούφηξε τον κατευθείαν (καλή η καφεΐνη σε γενναίες ποσότητες!) γιατί δεν ξέρεις αν στην επόμενη ρουφηξιά καταπιείς και λίγη άμμο που κάποιος (ονόματα δεν λέμε) σου έριξε μέσα στον καφέ ή αν ακόμη χειρότερα κάποιος σκεφτεί να χώσει μέσα ένα καβουράκι για να μην ψοφήσει έξω από την θάλασσα (ενώ στον καφέ έχει ελπίδες!).
Σε αυτή την περίπτωση λαμβάνουν χώρα νέοι καυγάδες, το ίδιο επικοί με εκείνους του αυτοκινήτου. Μπορεί ας πούμε, πιτσιρίκι να βάλει τα κλάματα γιατί τα αδέρφια του το έβρεξαν ενώ ήταν μέσα στη θάλασσα! Γιατί απλά το συγκεκριμένο παιδί ΔΕΝ ήθελε να βραχεί, ήθελε να μείνει στεγνό μέσα στο νερό. Τι δεν κατάλαβες; Τώρα, αν φίλε γονιέ σου έρθει καμιά φαεινή ιδέα να εξηγήσεις τα ανεξήγητα, άστο! 
Πάμε καλύτερα να φάμε! 


Διακοπές-με-τα-παιδιά


Στο ενδεχόμενο που πεινάσεις μην κάνεις το λάθος να ρωτήσεις τους άλλους τι προτιμάνε... ταβέρνα, σουβλάκια, πίτσα. Κάτσε κάπου, μη μιλάς, παράγγειλε όσο πιο γρήγορα μπορείς και φάτε με συνοπτικές διαδικασίες. Όλα αυτά ειδικά αν δεν υπάρχει χώρος να σηκωθούν και να παίξουν τα παιδιά.  Το να πιεις καμιά μπύρα ή κανένα ούζο και να το απολαύσεις... ούτε να το σκέφτεσαι! Σε μια δεκαετία αυτά. 

Επίσης φίλε γονιέ, να είμαστε καλά και να έχουμε πάντα κουράγια για να απαντάμε σε όλες αυτές τις ερωτήσεις των παιδιών! Μπορεί κάθε ερώτηση να την έχεις ήδη απαντήσει χίλιες φορές αλλά τα παιδιά την θέλουν ξανά. Κι ενώ εσύ θες να ρωτήσεις το 6χρονο "τι δεν καταλαβαίνεις παιδί μου;" σκύβεις το κεφάλι ενώ ταυτόχρονα παρακαλάς από μέσα σου να μην σε ξανά ρωτήσει το ίδιο πράγμα σε δυο λεπτά και απαντάς (για πολλοστή φορά) στην ερώτηση με αμείωτο ενδιαφέρον!



Διακοπές-με-τα-παιδιά

Τα παραπάνω γεγονότα ΔΕΝ είναι φανταστικά και συμβαίνουν σε πολλές οικογένειες. Όσοι δεν έχετε παιδιά μην δίνεται μωρέ σημασία. Σε εσάς τα πράγματα μπορεί αν είναι διαφορετικά. Όσοι έχετε παιδιά με καταλαβαίνετε!

Αλλά ξέρετε κάτι; γουστάρουμε τρελά διακοπές με τα παιδιά κι ας φαντάζουν αυτές οι μέρες περιπέτεια στα δάση του Αμαζονίου... Μας αναλογούν μόνο 18 καλοκαίρια μαζί με τα παιδιά μας και εγώ δεν διαπραγματεύομαι ούτε ένα λιγότερο! 

Οι φωτογραφίες είναι όλες από το pixabay.
Η φωτογραφία με την αιώρα και τις γαλότσες στην παραλία είναι δικές μας!


Καλησπέρες φίλοι γονείς! 

You May Also Like

11 Comments

  1. Ακριβώς οι διακοπές μας... Χάχα Με τη διαφορά ότι πέρα από το Μόναχο γιο είχαμε τις 2 ανιψιες μου και δύο φιλαράκια.. Παιδιά 5 ηλικίες 4,6,7,8,8..Κολαση και απόλαυση.. Και δεν το αλλάζω με τίποτα ααα!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xa xa xa!! κι άλλα πολλά χαριτωμένα μικρά ή μεγάλα γεγονότα!! αλλά τι νόημα θα είχαν οι διακοπές χωρίς μικρές νοθείες;;;!

      Διαγραφή
  2. Ελένη μου καλησπέρα σου. Το έχω περάσει ναι αυτό το στάδιο και είναι όπως το περιγράφεις. Έχει όμως την ομορφιά του. Θα με θυμηθείς μετά από αρκετά χρόνια.
    Καλή βδομάδα κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα υπάρχει ομορφιά σε όλο αυτό!!!! αυτά τα παρατράγουδα δίνουν νόημα στη ζωή!!!

      Διαγραφή
  3. Το περάσαμε αυτό το στάδιο και το ξαναπερνάμε τώρα με τις εγγονές μας😂
    Όλη την ημέρα η κούνια στέκει έρημη και μόνη και μόλις αποφασίσει η μια να κάτσει επάνω, ως δια μαγείας θέλει και η άλλη .
    Μεγάλη κούραση, αλλά μόλις λέει η 2χρονη Ιωάννα άμπλα κατάμπλα σε κάνω βάτλαχο, τα ξεχνάς όλα .
    Να τα χαίρεστε τα παλικάρια σας και Ναι περνάνε γρήγορα τα 18 χρόνια.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρένα να περνάτε πάντα καλά και να διασκεδάζετε!!!!! τα χρόνια μας με τα παιδιά είναι λίγα!!

      Διαγραφή
  4. Το πρώτο καλοκαίρι με την μικρή μου ήταν το πιο κουραστικό αλλά και το πιο χαρούμενο. Πόσο οξύμωρα πράγματα μπορείς να νιώσεις με τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά νιώθεις ένα σωρό αντίθετα συναρπαστικά πράγματα!!

      Διαγραφή
  5. Καλύτερα δεν θα μπορούσες να περιγράψεις τις οικογενειακές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: