Ένα εντελώς διαφορετικό ημερολόγιο αναμνήσεων για το καλοκαίρι που πέρασε!

by - Σεπτεμβρίου 26, 2018

diy-κοχύλια-βαζάκια-ημερολόγιο

Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να φυλάξει κανείς τις αναμνήσεις από το καλοκαίρι του. Φωτογραφίες, μικρά αναμνηστικά, καρτποστάλ και πολλά ακόμη. Εγώ επέλεξα αυτό τον τρόπο για να φυλάξω τους δικούς μας θησαυρούς από το καλοκαίρι που πέρασε!




Είχα σχεδιάσει αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο ημερολογίου από καιρό, γι αυτό και σε κάθε μέρος που πηγαίναμε εκδρομή, για θάλασσα και βόλτα κρατούσα σε ένα ξεχωριστό σακουλάκι αυτά που μάζευαν τα παιδιά μου και μου τα χάριζαν. Είναι γνωστή η αδυναμία σου στα κοχύλια! Φέτος στους μικρούς θησαυρούς της παραλίας εκτός από τα κοχύλια και τις πετρούλες, προστέθηκαν και μικρά γυαλάκια. 
Τα παιδιά μου έφερναν τους θησαυρούς στα χέρια μου κι εγώ τους φύλαγα. Κι όταν τέλειωσε και η τελευταία εξόρμηση του Σεπτεμβρίου τότε έφτιαξα το δικό μας ημερολόγιο!
Πήρα βαζάκια και μέσα έριξα τους θησαυρούς κάθε μέρους. Μαζί έριξα κι ένα χάρτινο καραβάκι που έγραφε πάνω το μέρος που βρέθηκε ο κάθε θησαυρός! Έτσι μαζέψαμε κάμποσα βαζάκια με υπέροχα θαλασσινά πραγματάκια που μυρίζουν ακόμη καλοκαίρι. Κι αν βάλεις το αυτί σου κοντά στο βαζάκι θα ακούσεις κύματα να σκάνε στην αμμουδιά και κάτι τραγανά (αλήθεια σας λέω, πολύ τραγανά!) γέλια από 3 πανέμορφα (εγώ η κουκουβάγια σας μιλάω) αγόρια!!!

Χρειάστηκε μόνο ένα ράφι τελικά να καμαρώσουν οι αναμνήσεις μας και να μας θυμίζουν τις υπέροχες στιγμές μας! 

diy-κοχύλια-βαζάκια-ημερολόγιο



diy-κοχύλια-βαζάκια-ημερολόγιο



diy-κοχύλια-βαζάκια-ημερολόγιο



diy-κοχύλια-βαζάκια-ημερολόγιο



diy-κοχύλια-βαζάκια-ημερολόγιο



diy-κοχύλια-βαζάκια-ημερολόγιο

Και όσο τα παρατηρώ, τόσο μου αρέσουν και τόσο σκέφτομαι πως αυτό μπορεί να το κάνουμε όλο τον χρόνο. Να βάζουμε δηλαδή μέσα σε βαζάκια ότι αγαπάμε, ότι χαρίζουμε ο ένας στον άλλον, ότι δεν θέλουμε να παραχώσουμε απλά σε ένα συρτάρι μέχρι να το βαρεθούμε και να το πετάξουμε! 
Αν σας άρεσε η ιδέα απλά κάντε το!!
Δείτε όμως και αυτή την υπέροχη ιδέα με συναισθήματα κλεισμένα σε βαζάκια από τη Γιάννα και το όταν γεννήθηκα ξανά!!! 

 Καλησπέρες από τον φθινοπωρινό νότο!!! 



You May Also Like

6 Comments

  1. Έχω πει αρκετά για την ευαισθησία σας και την δημιουργικότητά σας. Κάθε φορά ανακαλύπτω και μια καινούργια πτυχή της.
    Υπέροχα Ελένη μου, πραγματικά.Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη!!! προσπαθούμε να κρατάμε όσα πιο πολλά αγαπημένα πράγματα μπορούμε!!!
      Πολλά φιλιά από τον νότο!!!

      Διαγραφή
  2. Αχ Ελένη μου τι υπέροχες ιδέες κατεβάζει το κεφαλάκι της μανούλας και πόσο ευχαριστημένα είναι τα παιδιά!!Τι μανούλα είσαι εσύ;;;;;
    Καλό φθινόπωρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να κάνουμε όμορφα πραγματάκια!! να περνάει ευχάριστα η ώρας μας και να έχουμε να θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές μας!!!!!
      Καλό φθινόπωρο!!!!!!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: