Diy κολοκύθες με ύφασμα και ρύζι!

by - Οκτωβρίου 25, 2018



Halloween


Φθινόπωρο έχουμε και η κολοκύθα γιορτάζει! Και για όσους το επιθυμούν γιορτάζει και το Halloween! Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε τις δικές μας κολοκύθες. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν είναι!


Για τις κολοκύθες μου (όλες είναι χειροποίητες - ψεύτικες εκτός τη μεγάλη) είναι φτιαγμένες από ύφασμα. Δεν αγόρασα όμως ύφασμα. 
Τις έφτιαξα ως εξής: 

✔️Πήρα παλιές μπλούζες των παιδιών στα χρώματα που ήθελα και έκοψα τετράγωνα κομμάτια σε διάφορα μεγέθη. Μετά, πέρασα από τη μοδίστρα και μου γάζωσε τη μία μόνο μεριά. Δηλαδή είχα το τετράγωνο κομμάτι ύφασμα διπλωμένο στα δύο κι εκεί που διπλώθηκε γαζώθηκε και έγινε ένα ορθογώνιο ύφασμα που ήταν ανοιχτό πάνω και κάτω. Αν δεν έχουμε ραπτομηχανή ή μας είναι δύσκολο να βρούμε μοδίστρα τότε το ράβουμε με το χέρι. Η μικρή κόκκινη κολοκύθα έχει ραφτεί στο χέρι. 

✔️Επόμενο βήμα ήταν να δέσω την μία πλευρά με σπάγκο. Προσοχή εδώ: δένω από την ανάποδη μεριά, εκεί δηλαδή που είναι οι ραφές και μετά γυρίζω από την κανονική, αυτή που θέλω να φαίνεται. Αυτό το κάνω για να κάνει το ύφασμα πτυχές και να μοιάζει κάπως σαν ζαρωμένο.

✔️Μετά, γέμισα το ύφασμα με ρύζι. Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι γεμισμένη με ρύζι ενώ η μικρή κόκκινη και η κίτρινη είναι γεμισμένες με υαλοβάμβακα. Υλικό που βρίσκεις σε καταστήματα με ήδη ραπτικής και είναι οικονομικό υλικό. Εδώ να πω ότι όσο πιο πολύ υαλοβάμβακα βάλουμε στο ύφασμα τόσο πιο χοντρή θα γίνει η κολοκύθα μας. 

✔️ Μετά με τη βοήθεια ενός ακόμη ζευγαριού χέρια έδεσα το ύφασμα από την πάνω μεριά για να μη χυθεί το υλικό μου.

Halloween

 ✔️ Σειρά έχουν οι πτυχώσεις. Εδώ χρειάστηκα κλωστή χοντρή και βελόνα. Δεν είναι δύσκολο να πετύχεις τις ραβδώσεις, αρκεί να περάσεις βελονιές από τον πάτο της κολοκύθας μέχρι την κορυφή της. Βέβαια το κάτω μέρος θα έχεις σημάδια από τις κλωστές αλλά αυτό δεν μας νοιάζει αφού δεν θα φαίνονται. Ούτε τα σημάδια από τις ακανόνιστες κλωστές μας ενοχλούν στο πάνω μέρος μιας και θα καλυφθούν από φύλλα.

Halloween


✔️ Για τα φύλλα πήρα ένα τετράγωνο κομμάτι τσόχας και του άνοιξα μια τρύπα στη μέση. Το πέρασα στο "κοτσάνι της κολοκύθας και έκοψα με το ψαλίδι τρίγωνα (άλλα μικρά και άλλα μεγάλα) κομμάτια. Έτσι βγήκαν τα φύλλα. 
Εγώ δεν έκοψα το πάνω μέρος που έδεσα με σπάγκο. Το άφησα για να φαίνεται σαν κοτσάνι της κολοκύθας! 

Έτσι έφτιαξα τις δικές μας κολοκύθες!  Και να σας πω, την χάρηκα πολύ αυτή την κατασκευή!! 
Α! και να μην ξεχάσω να σας δείξω την κολοκύθα του μικρού Νικόλα μου! την οποία χρησιμοποιεί και σαν μπάλα! Πως σας φαίνεται; 

Halloween



Halloween


Halloween



Halloween



Halloween



Halloween



Halloween



Halloween


Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε κι εσείς τις δικές σας κολοκύθες για το Halloween ή απλά επειδή σας αρέσουν οι κολοκύθες, τότε να το δοκιμάσετε! είναι πραγματικά εύκολο και δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Συν ότι έχει την πλάκα του!
Αν φτιάξετε καμιά κολοκύθα, θυμηθείτε να μου τη δείξετε!!

Φιλιά από τον νότο! 

You May Also Like

8 Comments

  1. Τέλειες, τέλειες, τέλειες!!! Μπράβο Ελένη, μου άρεσε πολύ αυτή σας η χειροτεχνία!!!φιλιά από Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπώ πολύ τις κολοκύθες και έχω φτιάξει και εγώ παλιότερα (από τις πρώτες μου κατασκευές).Οι δικές σου έγιναν τέλειες!!!Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πρώτη φορά, ναι καλές έγιναν!! αλλά αυτό με τα υφάσματα που τα γεμίζεις είναι κόλλημα!

      Διαγραφή
  3. Ελένη μου, έχω την εντύπωση κορίτσι μου ότι, οτιδήποτε και να πούμε για τη δημιουργικότητά σας, θα είναι ξεπερασμένο.
    Ειλικρινά σας καμαρώνω και κύρια τη δική σου φλόγα σε όλο αυτό.
    Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ απλά να κάθομαι! θέλω όλο κάτι να φτιάχνω όλο με κάτι να ασχολούμαι! Αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό...

      Διαγραφή
  4. Τέλειες οι κολοκύθες σου Ελένη μου .
    Αν και δεν είναι δικό μας έθιμο, δεν βλέπω τον λόγο να μην στολίσουμε με λίγες κολοκύθες.
    Λέω να φτιάξω κι εγώ με παλιά ρούχα.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το φθινόπωρο είναι γεμάτο κολοκύθες κι εκτός από τις κατασκευές φτιάχνουμε και υπέροχα φαγητά και γλυκά!
      πολλά φιλιά από τα νότια της χώρας!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: