Diy τερατάκια - νυχτερίδες δια χειρός των παιδιών!

by - Οκτωβρίου 26, 2018



Halloween


Τα μάθατε; κάτι τέρατα που με λίγη φαντασία τα λες και πολύχρωμες νυχτερίδες ήρθαν ξαφνικά στο σπίτι μας και έκαναν κατάληψη στο κουκλόσπιτο μας! Τί; δεν με πιστεύετε; οι φωτογραφίες όμως δεν λένε ψέματα. Για ρίξτε μια ματιά...


Οι φυσικοί αυτουργοί αυτής της κατάληψης δεν θα μπορούσαν να είναι άλλοι εκτός από τους 3 σίφουνες του σπιτιού μου. Ένας Κωνσταντίνος, ένας Νικόλας και ένας Στέφανος δηλαδή.
Αυτά τα τερατάκια λοιπόν που τα λες και νυχτερίδες (με λίγη έως πολλή φαντασία) φτιάχτηκαν για το πρώτο μας Halloween! Δεν είναι απαραίτητο όμως πως θα μείνουν μόνο για τόσο λίγο στο σπίτι μας. Τα τερατάκια - νυχτερίδες τα αγαπήσαμε και θα τα αφήσουμε εκεί κρεμασμένα σε μπαλκόνια και παράθυρα να μας τρομάζουν τις νύχτες! 

Τα παιδιά φέτος θέλουν κάτι από τον τρόμο του Halloween κι εγώ παρόλο που δεν έχω κάνει ποτέ τίποτα γι αυτή τη γιορτή άρχισα να ψάχνω ιδέες για κατασκευές. Δεν θα σας κρύψω πως η ιδέα με ενθουσίασε! πήρα σβάρνα λοιπόν τα μπλογκ των φίλων και ψάρεψα ιδέες. 
Πρώτη λοιπόν ιδέα ήταν να φτιάξουμε τα δικά μας τέρατα. Δεν τα λες και πολύ τρομακτικά αυτά που φτιάξαμε αλλά τέρατα, τα λες!

Για τα τέρατα μας χρειαστήκαμε:

✔️ ρολά από χαρτί τουαλέτας
✔️ πολύχρωμα χαρτόνια
✔️ σύρμα πίπας 
✔️ μάτια
✔️ φαντασία

Η κατασκευή τους είναι εξαιρετικά απλή. Δηλαδή, 

✔️ κόβουμε χαρτόνια σε μέγεθος που να τυλίγει ακριβώς το ρολό γύρω - γύρω
✔️ με συραπτικό ή με κόλλα (καλύτερα θερμόκολλα) κολλάμε τα σύρματα πίπας ανάμεσα στο ρολό και το χαρτόνι μας ή απλά τα  κολλάμε μέσα από το ρολό για να μην φαίνονται
✔️ κολλάμε γύρω - γύρω το χαρτόνι 
✔️ κολλάμε ή ζωγραφίζουμε μάτια, δόντια και ότι μας αρέσει
✔️ κολλάμε αν θέλουμε και φτερά νυχτερίδας 


Halloween


Αυτό ήταν! τα τέρατα μας είναι πανέτοιμα! Τρομακτικά, και κρεμασμένα σε κλαδιά, σε έπιπλα ή όπου νομίζει ο κάθε δημιουργός! Οι δικοί μου δημιουργοί θέλησαν να τα κρεμάσουμε στο κουκλόσπιτό μας. Κι εγώ βρήκαν την ιδέα τους εξαιρετική! Γιατί όχι άλλωστε; αφού έχουμε πει ξανά και ξανά: όλα τα ξέρουν τα παιδιά! κι αν εμείς θέλουμε να γίνουμε λίγο... έστω λίγο πιο σοφοί ας κρυφοκοιτάμε τι κάνουν τα παιδιά ή ας κρυφακούμε αυτά που λένε τα παιδιά! 
Εγώ το κάνω μερικές φορές και νιώθω περήφανη από αυτά τα καινούρια και όμορφα πραγματάκια που μαθαίνω από τους σίφουνες μου!


Halloween



Halloween



Halloween



Halloween



Halloween



Halloween



Halloween



Halloween



Halloween


Αν λοιπόν φτιάξετε κι εσείς δικά σας τέρατα ή νυχτερίδες ή ότι άλλο σας βγει μωρέ, να μου τα δείξετε! Μην ξεχάσετε όμως να αφήσετε τα παιδιά να τα κρεμάσουν όπου θέλουν! 

Δείτε εδώ πως φτιάχτηκε αυτό το κουκλόσπιτο της περιπέτειας. 

Φιλιά από τα όμορφα νότια της χώρας! 


You May Also Like

4 Comments

  1. Το μάτι μου κόλλησε πάλι στο Κουκλόσπιτο Ελένη !!!! το θυμάμαι από τότε. Και από εμάς εδώ που έμεινε ημιτελές ! κρίμα. Πολύ όμορφα και τα καινούργια σας στολίδια.
    Καλή σας μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αυτό το κουκλόσπιτο Γιάννη μου.... από 40 κύματα έχει περάσει!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: