Χριστουγεννιάτικο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης 2017!

by - Νοεμβρίου 21, 2018

Αdvent Calendar


Ένα απλό, εύκολο και γρήγορο ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα που σκοπός δεν είναι μόνο να γεμίσουν τα παιδιά με γλυκά και εκπλήξεις ή δραστηριότητες αλλά να φτιάξουμε κι εμείς 31 μικρά δωράκια (όσες και οι μερούλες του Δεκέμβρη) και να τα χαρίσουμε σε άλλα παιδάκια που ίσως φέτος να μην πάρουν δώρο.


Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια φτιάχνω ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για το μήνα Δεκέμβριο. Σίγουρα πολλά και σίγουρα είναι  κάτι που κάθε χρόνο απολαμβάνω να το φτιάχνω για τα παιδιά μου! Φτιάχνω ημερολόγιο για όλο το μήνα Δεκέμβριο, μέχρι δηλαδή την πρωτοχρονιά που θα έρθει ο άγιος Βασίλης στο σπίτι μας.

Το συγκεκριμένο Αdvent Calendar το σκέφτηκε ο Νικόλας (7 χρονών). Η ιδέα είναι δική του και χαίρομαι πολύ για την ιδέα του!
Γι αυτό το Αdvent Calendar χρειάστηκα μόνο:
✔ χαρτοσακούλες χωρίς επιγραφή ή φωτογραφία απέξω
✔ μερικά κουτάκια στο ίδιο χρώμα
✔ κορδέλες και σπάγκο
✔ μανταλάκια
✔ ένα χαρτόνι χριστουγεννιάτικο που έκοψα τις φωτοιγραφίες του και τις έκανα καρτελίτσες
✔ σοκολατάκια (λίγα) και δραστηριότητες (πολλές)!

Γέμισα τα κουτάκια και τις χαρτοσακούλες με σοκολατάκια αλλά στα περισσότερα έβαλα μέσα ξυλάκια που γράφουν τι θα κάνουμε τη συγκεκριμένη μέρα. Τα παιδιά όμως θα πρέπει να "κολλήσουν" μόνα τους την πρόταση! 

Στο τέλος τα κρέμασα όλα σε ένα σκοινί στον τοίχο! 

Αdvent Calendar



Από κει και πέρα οι δραστηριότητες είναι εύκολες και απλές και τις έχω "προγραμματίσει" να είναι εφικτό να γίνουν. Αν τώρα κάποια μέρα, κάτι στραβώσει δεν χάθηκε και ο κόσμος!
Οι δραστηριότητες είναι  να γράψουμε γράμμα στον άγιο Βασίλη, να φτιάξουμε ένα στολίδι μόνοι μας, να δούμε μια χριστουγεννιάτικη ταινία, να κάνουμε τα γλυκά μας ή τη βασιλόπιτα κτλ κτλ!

Ποιο είναι όμως το θέμα εδώ.... Τα πράγματα έχουν και συνέχεια. Κάθε χαρτοσακούλα ή κουτάκι που ανοίγουμε πρέπει να το γεμίσουμε ξανά με ένα μας παιχνίδι ή βιβλίο ή παζλ ή επιτραπέζιο ή ότι άλλο τελοσπάντων και να συσκευαστεί σε δωράκι. Θα μαζέψουμε 31 δωράκια όσες και οι μερούλες του Δεκέμβρη. Με τη νέα χρονιά ένας σάκος με 31 δωράκια θα ταξιδέψει ως τις γυναικείες φυλακές της Θήβας και θα τα δωράκια θα μοιραστούν στα παιδάκια που ζουν μέσα στις φυλακές με τις μητέρες τους.

Με αυτή τη διαδικασία τώρα, θα φύγουν από το σπίτι μας παιχνίδια που πια δεν παίζουμε και τα πράγματα αυτά θα πάνε σε παιδάκια που πιστεύω θα τους είναι πιο χρήσιμα από ότι σε εμάς.Έτσι τα παιδιά μου θα προσφέρουν κάτι καλό φέτος και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα μάθουμε και δυο πραγματάκια για την αγάπη και την προσφορά.
Και κάπως έτσι θα μετρήσουμε τις μερούλες αντίστροφα για το δικό μας δωράκι!
Λέω καμιά φορά στα παιδιά μου (και δεν ξέρω φυσικά αν είναι σωστό) πως στον κόσμο που ζούμε που δεν είναι δίκαιος για όλους πρέπει να αισθανόμαστε τυχεροί που έχουμε σπίτι να μένουμε και κάθε μέρα φαγητό επομένως όσο μπορούμε καλό θα είναι να προσφέρουμε αυτό που μας περισσεύει σε ανθρώπους που το χρειάζονται.  


Αdvent Calendar


Αdvent Calendar


Αdvent Calendar


Αdvent Calendar


Αdvent Calendar


Αdvent Calendar




Εδώ είναι το περσινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης που βγήκε λίγο ότι να ναι...

Και εδώ είναι το προπέρσινο με τα σκόρπια δώρα στον ουρανό...

Το φετινό μας όμως ημερολόγιο θεωρώ πως είναι καλύτερο από όλα τα προηγούμενα μόνο και μόνο γιατί ο σκοπός του είναι καλός!! 

Καλησπέρες ομορφόκοσμε!!! 

You May Also Like

10 Comments

  1. Υπέροχα μικροστολίδια γεμάτα αγάπη και προσμονή. Με το καλό οι άγιες μέρες Ελένη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά υπέροχο!!! Μαθαίνει στα παιδιά μας να παίρνουν αλλά και να δίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο για την όρεξή σου! Χίλια μπράβο που ασχολείσαι τόσο δημιουργικά με τα παιδιά σου.
    Το ημερολόγιο υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι μόνο Μαρία να παίρνουν το μήνυμα και αν το θυμούνται μεγαλώνοντας!!!

      Διαγραφή
  4. Πολύ όμορφη ιδέα Ελένη μου!! Μπράβο σου!!
    Καλές γιορτές φίλη, φιλιά πολλά!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: