Μου έλειψε ο χειμώνας και το σπίτι μας!

by - Νοεμβρίου 16, 2018




Ω ναι, αλήθεια είναι! Μου έλειψε ο χειμώνας. Μου έλειψε το σπίτι μας, η ζεστασιά του και οι στιγμές μας! Αγαπώ όλες τις εποχές του χρόνου μιας και θεωρώ την κάθε μία ξεχωριστή. Στον χειμώνα όμως έχω μια αδυναμία! 


Όταν ο καιρός είναι καλός δεν κρατιόμαστε σε σπίτι. Είμαστε μόνιμα έξω και αυτό μας αρέσει. Πλατείες, πάρκα, κούνιες, εκδρομές ή όπου μας βγάλει ο δρόμος και η τρέλα της στιγμής. Κι είναι όμορφα να είσαι έξω στον ήλιο και στη φύση και να παίζεις. Βασικά τα παιδιά παίζουν με τις παρέες τους κι εγώ συνήθως διαβάζω το βιβλίο μου εκτός κι να έχω παρέα οπότε πίνω το καφεδάκι μου κουβεντιάζοντας. Μου αρέσει όλο αυτό! Λατρεύω τις βόλτες μας, τη φύση, τις εξερευνήσεις, τα καινούρια μέρη που ανακαλύπτουμε και όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που γίνονται σε ελεύθερο και δημιουργικό παιχνίδι! Λατρεύω όλα αυτά να τα κάνω μαζί με τα 3 αγόρια μου! και αν έχουμε και τον μπαμπά μας μαζί ακόμα καλύτερα! 

Μου αρέσει όμως και το σπίτι μας. Μου αρέσουν όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που έχουμε να κάνουμε. Τα επιτραπέζια μας που όλο αυτό τον καιρό έμειναν στα κουτιά τους, τα παιχνίδια που γίνονται πάνω στο χαλί, οι ζωγραφιές μας, οι χειροτεχνίες μας, το πάπλωμα στον καναπέ και η ταινία να παίζει, οι γεύσεις του χειμώνα, οι μαγειρικές μας, οι κούπες με τον ζεστό καφέ, ακόμα η βαρεμάρα μερικές φορές! Και όλα -μα όλα- αυτά μου έχουν λείψει. Ο καιρός βοήθησε κι έτσι από την άνοιξη μέχρι τώρα ήμασταν όλο βόλτες και παιχνίδι έξω. Γι αυτό χαίρομαι που σήμερα βρέχει και που το Σαββατοκύριακο επίσης θα βρέχει. Η βροχή σημαίνει σπίτι και το σπίτι είμαστε εμείς. Είμαστε εμείς οι πέντε που ζούμε σε αυτό και που αφήνουμε παντού το στίγμα μας μέσα σε αυτό. 

Ξέρετε πιστεύω πως το σπίτι μας κρύβει όλες μας τις αναμνήσεις και όλες τις  στιγμές μας. Τις κουβέντες μας, τα γέλια μας, τα όνειρά μας, τους φόβους μας, τους καυγάδες μας. Όλα είναι εκεί κι όλα είναι για μας. Όπως και πιστεύω πως κάθε σπίτι είναι ξεχωριστό (όχι λόγων επίπλων ή διακόσμησης ή θέση τοποθεσίας κτλ) αλλά επειδή κάθε σπίτι είναι σεντούκι που φυλάει τον θησαυρό αυτών που ζουν εκεί! Γι αυτό χαίρομαι που ήρθε ξανά ο χειμώνας. Θέλω να χώσω κι άλλα υπέροχα πράγματα στο σεντούκι μας.  Καιρός λοιπόν να γεμίσουμε ασφυκτικά το σεντούκι μας!


χειμωνιάτικες καλημέρες
από τον πανέμορφο νότο!

You May Also Like

4 Comments

  1. Να Ελένη μου, σιγά-σιγά, που ζυγώνουν οι χειμωνιάτικες ημέρες. Έτσι θα μπούμε στο όμορφο αυτό κλίμα που περιγράφεις και μου αρέσει και μένα προσωπικά.
    Καλώς να ορίσουν λοιπόν.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες τις εποχές τις αγαπώ κάθε μία για διαφορετικό λόγο! Στον Χειμώνα όμως έχω μια κάποια αδυναμία!!

      Διαγραφή
  2. Καλό χειμώνα να έχουμε και να τον απολαυσουμε όπως περιγράφεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: