3 διαφορετικοί diy τρόποι για να ευχηθούμε στους αγαπημένους μας!

by - Δεκεμβρίου 20, 2018


Χειροποίητα-γούρια!


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ευχηθείς στους αγαπημένους σου για τη νέα χρονιά. Κάποιοι όμως τρόποι είναι πιο ιδιαίτεροι. Κι αυτό γιατί είναι χειροποίητοι. Χειροποίητο δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι περίπλοκο ή δύσκολο ή πολυέξοδο. Χειροποίητο σημαίνει φτιάχνω κάτι με τα χέρια μου βάζοντας όλη μου την αγάπη γι αυτό που κάνω και κυρίως για το πρόσωπο που θα δεχτεί το δώρο μου.


Χειροποίητα-γούρια!


Έτσι κι εγώ φέτος (όπως και κάθε χρονιά δηλαδή) έφτιαξα μόνη μου διάφορα πραγματάκια. Η αλήθεια είναι πως φέτος έπαιξα αρκετά με τα υλικά και το ευχαριστήθηκα πολύ. Χαλάλι τα ξενύχτια και η κούραση!

✔️ Πρώτα θα σας δείξω κάτι που το καταχάρηκα όταν το έφτιαχνα αλλά και δεν ξέρω τι όνομα να του δώσω. Να το πω γούρι; να το πω ευχές; να το πω γιρλάντα; Αφού δεν βρίσκω όνομα θα σας το δείξω και αποφασίστε εσείς πως θα το ονομάσετε.
Γι αυτή την κατασκευή πήρα σπάγκο από λινάτσα και πάνω κόλλησα κομμάτια ξύλου που προηγουμένως είχα γράψει ευχούλες. Στα διαστήματα από ξύλο σε ξύλο έδεσα διάφορα κομματάκια από παλιά υφάσματα (ρετάλια στην ουσία) όπως κάτι από γάζα, κορδέλες, δαντέλες και διάφορα απομεινάρια. Επίσης έδεσα χάντρες και κουκουνάρια. Όπου χρειάστηκα κόλλα χρησιμοποίησα σιλικόνη.
Είναι ένα εύκολο diy γιατί με πολύ απλά υλικά παίζεις με τα χρώματα, με τη σειρά που θα κολλήσεις τα πράγματα πάνω στον σπάγκο και είναι το ιδανικό diy που όσα κομμάτια κι αν φτιάξεις κανένα (μα κανένα) δεν πρόκειται να σου βγει ίδιο με το άλλο. Άλλωστε αυτή είναι η μαγεία της δημιουργίας. Με τα ίδια (σχεδόν) υλικά ποτέ να μη φτιάχνεις ίδια κατασκευή με την προηγούμενη. Κάθε μία όμως κατασκευή να είναι ομορφότερη από την άλλη. 





Χειροποίητα-γούρια!


✔️ Τσουβαλάκια με ευχές!
Εδώ πάλι έχουμε εύκολα και οικονομικά υλικά. Χρειαζόμαστε πουγκιά (τσουβαλάκια) λινάτσας γι αρχή τα οποία θα γεμίσουμε με τις ευχές μας ή τα δωράκια μας. Να ξέρετε ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξουμε μόνοι μας αυτά τα τσουβαλάκια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να κόψουμε κομμάτια λινάτσας (τη βρίσκεις σε μαγαζιά με εργαλεία ή και χρωματοπωλεία αν δεν έχεις κοντά σου μαγαζί με υφάσματα ή χειροτεχνίες) σε ότι μέγεθος θέλουμε (καλό είναι να κάνουμε πειράματα με τα μεγέθη μέχρι να καταλήξουμε ποιο μας κάνει) και κολλάμε τις άκρες με σιλικόνη. Όπως έχουμε ας πούμε ένα τετράγωνο κομμάτι το διπλώνουμε στη μέση και κολλάμε την κάτω και την πλαϊνή πλευρά. Την επάνω δεν την κολλάμε. Ύστερα γυρίζουμε από την ανάποδη για να μην φαίνονται οι "ραφές" που έγιναν από τη σιλικόνη και έχουμε έτοιμο ένα πουγκί ή τσουβαλάκι. 
Εδώ τελειώνει ο μπελάς (το βαρετό κομμάτι δηλαδή) να φτιάξεις τα πουγκιά και αρχίζει η δημιουργία. Μέσα στα τσουβαλάκια μας βάζουμε κομμάτια ξύλου ή πάπυρο που προηγουμένως έχουμε γράψει ευχές πάνω. Μπορούμε ακόμη να τυλίξουμε σε ρολό εκτός από πάπυρο και κομμάτια φύλλων από βιβλίο μουσικής. Προσθέτουμε ότι μας αρέσει. Μικρά κυβάκια ντυμένα δωράκια, κουκουνάρια, πέταλα, κουδουνάκια, βελανίδια, κορδέλες και ότι νομίζουμε πως ταιριάζει ή απλά ότι μας αρέσει!
Να θυμάστε να βάζετε και λίγο χρώμα και νομίζω πως το κόκκινο έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες και από ότι βλέπετε εγώ το τίμησα αρκετά. Επίσης όπως θα δείτε κόλλησα έξω από κάποια τσουβαλάκια κορδέλα με ευχές ή απλά χρωματιστή.


Χειροποίητα-γούρια!


Χειροποίητα-γούρια!



Χειροποίητα-γούρια!



Χειροποίητα-γούρια!


✔️ Κλασικά γούρια!
Κι εδώ όπως θα δείτε έπαιξα σχεδόν με τα ίδια υλικά. Κορδέλες σε διάφορα χρώματα, λινάτσα, πέταλα, κουδουνάκια, ευχές και διάφορα ακόμη. Η χαρά ίδια κι εδώ μιας και δεν έχω ούτε ένα γούρι που να είναι ίδιο με κάποιο άλλο. Είναι όλα τους όμως όμορφα και φτιαγμένα με αγάπη! 
Τα κομμάτια ξύλο ή το πουγκάκι βοήθησαν πολύ ώστε να καλυφθούν όλες οι ατέλειες που δημιουργήθηκαν από την κόλλα μέχρι αν ενωθούν οι κορδέλες. 


Χειροποίητα-γούρια!



Χειροποίητα-γούρια!


Δείτε κι εδώ πως έφτιαξα γούρια μέσα σε γυάλινα βαζάκια!
Κι αν κι εσείς φτιάξετε και τα δικά σας γούρια (ότι υλικά κι αν χρησιμοποιήσετε) μπορείτε να μας τα δείξετε στη σελίδα του καρυδότσουφλου στο facebook. Θα χαρώ πολύ να δω τις δημιουργίες σας! 
Μέχρι τότε να δημιουργείτε! 

You May Also Like

8 Comments

  1. Μπράβο σου, πολύ όμορφα!!! Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!!! Να περάσεις όμορφα με την οικογένειά σου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τόσο τέλεια!!!!
    Καλά Χριστούγεννα με Υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ☆´.•´
    .•´✶`*.
    *.*★v . ✶•´ ☆´,•*´¨★
    ¸✶.•´¸.•*´✶
    ☆´¸.•★´ ¸.✶* ☆★
    ╱◥◣
    │∩ │◥███◣ ╱◥███◣
    ╱◥◣ ◥████◣▓∩▓│∩
    │╱◥█◣║∩∩∩ ║◥█▓ ▓█
    ๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩๑๑۩
    ΚΑΛΑ ΦΩΤΕΙΝΑ & ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: