Τα Χριστούγεννα είναι για όλους, πλούσιους και φτωχούς

by - Δεκεμβρίου 02, 2018

Τα Χριστούγεννα είναι για όλους, πλούσιους και φτωχούς


Μια μέρα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα είδα στην άκρη κάποιου δρόμου, έξω από μια πόλη του νότου, μια παράγκα. Ξέρετε από αυτές που είναι φτιαγμένες με ξύλα, νάιλον, πλαστικό και γενικά ότι βρεθεί στον δρόμο του "μάστορα" με την ελπίδα ότι το κατάλυμα που φαντάζομαι (και θέλω να πιστεύω) είναι προσωρινό δεν θα μπάζει κρύο (πολύ) και νερό (πολύ).


Ε λοιπόν σε μια τέτοια παράγκα φτιαγμένη με φαντασία είδα κι ένα τεράστιο δέντρο φορτωμένο με μπάλες και πολύχρωμα λαμπάκια. Για να πω την αλήθεια γούρλωσα λίγο (τελείως) τα μάτια για να προλάβω τις στιγμές και να απολαύσω το θέαμα γιατί στ ' αλήθεια ήταν ένα υπέροχο το θέματα. Η εξαθλίωση σε πλήρη αντίθεση με την ελπίδα.

Δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ ποιοι μένουν σε εκείνη την παράγκα ή για ποιον λόγο μένουν εκεί ή δεν ξέρω τι άλλο.... Μου αρκεί που παρ' όλες τις δυσκολίες τους (που φαντάζομαι δεν είναι και λίγες) είχαν τραβήξει την κουρτίνα για να φαίνεται το δέντρο τους από την εθνική οδό!

Κι εγώ φαντάστηκα μια μαμά στη κουζίνα να φτιάχνει ένα γλυκό με οποιαδήποτε υλικά, έναν μπαμπά να κουβαλάει ξύλα για τη σόμπα με το σαραβαλιασμένο μπουρί και δυο παιδιά να κυκλοφορούν στο "σπίτι" και να παίζουν αυτοσχέδια παιχνίδια. Και επίσης είμαι απόλυτα βέβαιη πως και γι αυτό το σπίτι θα τον βρει το δρόμο ο άγιος Βασίλης. Ορίστε πως είναι να δημιουργείς μόνος σου την ευτυχία!

Για όλους είναι τα Χριστούγεννα παιδιά πλούσιους και φτωχούς! Η φτώχεια υπάρχει μόνο μέσα μας. Κι ο πλούτος το ίδιο. Εμείς αποφασίζουμε αν θέλουμε να είμαστε πλούσιοι ή φτωχοί. Μόνο εμείς. 
Και μην ξεχνάτε: όσοι έχουμε σπίτι να μένουμε και γεμάτο τραπέζι κάθε μέρα, είμαστε κομπλέ! Περισσότερο κι από κομπλέ. 

Η φωτογραφία είναι από το Pixabay.


Ελπιδοφόρες καλησπέρες!

You May Also Like

4 Comments

Ο λόγος δικός σας: