4+1 ανοιξιάτικα diy για μικρούς και μεγάλους

by - Μαρτίου 16, 2019

Ανοιξιάτικες-κατασκευές-&-χειροτεχνίες


Η άνοιξη είναι η εποχή των χρωμάτων, του ήλιου, της φύσης της και γέννησης από την αρχή! Είναι όμως και ιδανική εποχή για χαρούμενες κατασκευές. Το καρυδότσουφλο λοιπόν μάζεψε 6 αγαπημένες κατασκευές και σας τις παρουσιάζει. Είναι χειροτεχνίες για παιδιά αλλά και κατασκευές που θα απολαύσουν και οι μεγάλοι κι αυτό σας το λέω από προσωπική εμπειρία! 



Ανοιξιάτικες-κατασκευές-&-χειροτεχνίες


Άνοιξη λοιπόν πρώτα από όλα, θα πει  ερχομός των χελιδονιών και υπέροχες μελωδίες από πουλιά γι αυτό κι εμείς πριν από δυο χρόνια φτιάξαμε τη δική μας γιρλάντα από χελιδόνια! Είναι πραγματικά εύκολη και γρήγορη κατασκευή και δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Δεν παύει όμως να είναι μια χαρούμενη ιδέα για να στολίσετε το σπίτι σας!
Δείτε εδώ πως φτιάξαμε αυτά τα υπέροχα χελιδόνια! Μια καλή ιδέα για τα χελιδόνια μας είναι να κρεμάσουμε και κουδουνάκια στα ποδαράκια τους ώστε όταν η γιρλάντα μας βρίσκεται σε ανοιχτό παράθυρο ο αέρας θα κουνάει τα κουδουνάκια στα πόδια τους κι αυτά θα κάνουν τη δική τους μοναδική φασαρία! Δείτε εδώ ένα τέτοιο πουλάκι που έφτιαξα σε ένα ανοιξιάτικο στεφάνι!


Ανοιξιάτικες-κατασκευές-&-χειροτεχνίες

Σειρά έχουν τα φίδια που κουνάνε τη γλώσσα τους! άλλη μια εύκολη αλλά πέρα για πέρα διασκεδαστική κατασκευή που δεν μένει μόνο κατασκευή αλλά γίνεται και ένα τρελό παιχνίδι μετά!
Ρίξτε μια ματιά εδώ για να δείτε όλες τις λεπτομέρειες για να φτιάξετε κι εσείς αυτό το παιχνίδι! Μόνο προσοχή να μη σας δαγκώσουν αυτές οι κατά κόκκινες γλώσσες τους.


Ανοιξιάτικες-κατασκευές-&-χειροτεχνίες

Σειρά έχουν οι πολύχρωμες και χαριτωμένες κάμπιες! Πρόκειται για άλλη μια χειροτεχνία που γίνεται στο λεπτό αλλά μένει για καιρό στο σπίτι μας. Αν θέλουμε μπορούμε κι εδώ να τις φτιάξουμε σε γιρλάντα με μήλα ή άλλα φρούτα και φύλλα που πάνω τους περπατάνε κάμπιες. Το όμορφο σε αυτή την κατασκευή είναι πως πάνω σε ένα μήλο η μισή κάμπια να εμφανίζεται στη μια πλευρά  του μήλου και η υπόλοιπη κάμπια να ξεφυτρώνει από το πίσω μέρος του μήλου. Είναι σαν η κάμπια να έχει μπει μέσα στο μήλο και βγαίνει σίγά σιγά με το κεφάλι.
Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε τις κάμπιες και πάρτε ιδέες! 


Ανοιξιάτικες-κατασκευές-&-χειροτεχνίες

Πάμε τώρα στα πολύ πολύ αγαπημένα φατσάκια σε τσόφλια από αυγά! Εντάξει είναι από τις κατασκευές αυτού του σπιτιού που έχουμε αγαπήσει μικροί και μεγάλοι. Και πως να μην αγαπήσεις αυτά τα αξιαγάπητα προσωπάκια που ζωγραφίζουν τα παιδιά πάνω σε τσόφλια με φυτρωμένες φακές; Αυτή την κατασκευή απλώς καν' τε τη, θα με θυμηθείτε!
Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες και πολλές φωτογραφίες από τα φατσάκια μας.


Ανοιξιάτικες-κατασκευές-&-χειροτεχνίες

Σειρά έχουν τα κουκουνάρια - ταΐστρες για πουλιά! Φυσικά αυτή η κατασκευή είναι πιο ιδανική για τον χειμώνα που δεν υπάρχουν πολλές τροφές για τα πουλιά αλλά σίγουρα και τώρα την άνοιξη δεν θα πάει καθόλου χαμένη. Σκεφτείτε τη χαρά των παιδιών όταν θα δουν πουλιά να τρώνε από τις ταΐστρες τους! Και πράγματι, θα έρθουν πουλιά. Σας το λέω με απόλυτη σιγουριά. 
Ρίξτε μια ματιά εδώ για λεπτομέρειες και tips.


Ανοιξιάτικες-κατασκευές-&-χειροτεχνίες

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω να σας πω για αυτά τα νόστιμα άνθη αμυγδαλιάς. Γιατί νόστιμα; γιατί φυσικά αυτά τα άνθη δεν είναι τίποτα άλλο από ποπ κορν! Δοκιμάστε να φτιάξετε μια κατσαρόλα ποπ κορν, φάτε τα περισσότερα αλλά κρατήστε και λίγα για να φτιάξετε ένα κλαδί αμυγδαλιάς ή κερασιάς ή βερικοκιάς! όλα αυτά τα δέντρα έχουν υπέροχα άνθη αυτή την εποχή. 
Δείτε εδώ αν θέλετε λίγες λεπτομέρειες ακόμη.

Θα χαρώ πολύ να μου δείξετε τι φτιάξατε εσείς γι αυτή την άνοιξη!


Μέχρι τα επόμενα diy μας
μην ξεχνάτε να περνάτε καλά!

You May Also Like

2 Comments

Ο λόγος δικός σας: