Diy πασχαλινές τρισδιάστατες κάρτες

by - Απριλίου 18, 2019


easter-diy


Τι πιο ταιριαστό για τις γιορτές από μία κάρτα για να δώσουμε τις ευχές μας; Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζω τις κάρτες που έφτιαξα (υποτίθεται) παρέα με τα αγόρια μου για να ευχηθούμε στους αγαπημένους μας. Κάρτες εύκολες, γρήγορες αλλά αναμφίβολα εντυπωσιακές!

Σε όλες τις χειροτεχνίες μας λέω πως δεν χρειάζονται ακριβά ή δυσεύρετα υλικά, χρειάζεται κυρίως η φαντασία μας! κι αυτή ευτυχώς την βρίσκουμε παντού δωρεάν γιατί πολύ απλά αυτή κατοικεί μέσα μας!



diy-easter


Γι αυτή την χειροτεχνίας που άνετα μπορούν να την κάνουν και τα παιδιά μόνα τους δεν έχω να πω πολλά. Αν κοιτάξετε λίγο προσεκτικά την εικόνα θα καταλάβετε κι εσείς πως τα πράγματα είναι εύκολα. 

Γι αρχή χρειαζόμαστε χαρτόνια διπλωμένα στα δύο κι εδώ δεν υπάρχει περιορισμός ή συγκεκριμένες διαστάσεις. Κόβουμε χαρτόνια σε ορθογώνιο σχήμα (άλλα ορθογώνια πιο μεγάλα, άλλα πιο μικρά δεν μας νοιάζει) και μετά τα διπλώνουμε στη μέση ώστε να φτιάξουμε την κάρτα μας.

Επόμενο βήμα είναι σε διαφορετικό χρώμα να σχεδιάσουμε έναν κύκλο. Τον κύκλο τον κάνουμε από ένα ποτήρι ή ένα φλιτζάνι ή οτιδήποτε στρογγυλό έχουμε. Κι εδώ δεν υπάρχουν περιορισμοί, κόβουμε στρογγυλά σχήματα σε διάφορα μεγέθη. 


χειροτεχνίες-για-το-Πάσχα


Αφού κόψουμε το στρογγυλό μας σχήμα δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να κόψουμε μια γραμμή στον κύκλο μας και να τσακίσουμε το 1/4 (ένα τέταρτο) του κύκλου μας και να κολλήσουμε στην κάρτα τον "τσακισμένο" μας κύκλο. Μπορεί να ακούγεται πολύπλοκο αλλά αν δείτε προσεκτικά τις κάρτες μας θα δείτε ότι ο κύκλος είναι υπερβολικά εύκολο κομμάτι στην κατασκευή του. 

Μετά από αυτό ζωγραφίζουμε μάτια, ποδαράκια, ουρές και φτερά. Εγώ επέλεξα τα λειριά και τα ράμφη να τα σχεδιάσω σε άλλα χαρτόνια και ύστερα να τα κολλήσω πάνω στις κότες μου. Εδώ αφήνουμε ελεύθερη τη φαντασία μας να παίξει με τα χρώματα και τις λεπτομέρειες. Γιατί ναι, η διαφορά στις λεπτομέρειες κρίνεται!


diy-Πάσχα-κάρτες


Αυτό που μένει σε αυτό το στάδιο είναι να γράψουμε τις ευχές μας ή ότι άλλο θέλουμε μέσα στην κάρτα μας! Μια χειροποίητη κάρτα για να δημιουργηθεί έχει χρειαστεί κάποιος χρόνος και κάποια προσπάθεια και αυτό ακριβώς είναι που την καθιστά μοναδική και ανεκτίμητη! Γι αυτό και στις γιορτές ή στα γενέθλια επιλέγουμε να φτιάξουμε μόνοι μας μια κάρτα κι ας έχει ένα σωρό ατέλειες από το να αγοράσουμε μια απρόσωπη κάρτα του εμπορίου.

Αν τα παιδιά μας μάθουν να κάνουν το ίδιο για τα δικά τους αγαπημένα πρόσωπα τότε ακόμη καλύτερα και σίγουρα το αποτέλεσμα κάθε φορά θα είναι ανεκτίμητο!


Πασχαλινές-χειροτεχνίες


Ο μικρός Νικόλας ετοίμασε μόνος του την κάρτα για τον νονό του. Έβαλε όλη του την αγάπη και όλη του τη φαντασία για να την ετοιμάσει. Ξέρετε ότι από όσες κάρτες έφτιαξα εγώ μόνη ή με βοήθεια, η κάρτα του Νικόλα είναι η πιο όμορφη; κι όμως! ξέρετε γιατί; γιατί εξαρχής ήξερε για ποιον ήθελε να την ετοιμάσει και τι ήθελε να φτιάξει.
Δείτε και μόνοι σας πόσο όμορφη βγήκε κι ας μετράει ο Νικόλας μόνο 8 χρόνια ζωής!


χειροποίητες-πασχαλινές-κάρτες


Αυτές λοιπόν ήταν οι δικές μας τρισδιάστατες κάρτες έτοιμες για να πετάξουν. Μπορεί να φαίνονται όλες ίδιες μεταξύ τους αλλά δεν είναι. Κάθε μία έχει διαφορετικό σχήμα, διαφορετικά χρώματα, διαφορετική τσαχπινιά.

Άλλωστε τι νόημα θα είχε να φτιάχναμε ολόιδιες κάρτες; κανένα! Τώρα μένει να γεμίσουν ευχές και μηνύματα και να ψάξουν να βρουν τους παραλήπτες τους!


easter-diy-πασχαλινές-κάρτες


Θα χαρώ πολύ να δω και τις δικές σας πασχαλινές κάρτες! αν θέλετε να μου τις δείξετε απλώς στείλετε μου ένα μήνυμα στη σελίδα μας πατώντας εδώ

Αν πάλι θέλετε να δείτε κι άλλα πασχαλινά diy μας πατήστε εδώ και θα ανακαλύψετε 12 απίθανες κατασκευές που μπορείτε να κάνετε αυτό το Πάσχα μόνοι ή με τα παιδιά σας!

Αν πάλι δεν θέλετε να ξεφύγετε από το θέμα με τα πτηνά πρέπει οπωσδήποτε να ρίξετε μια ματιά στις πασχαλινές κότες μας πατώντας εδώ!

Και για το τέλος σας έχω το καλύτερο! μια πανέμορφη πασχαλινή φωλιά για να φωλιάσουν τα αυγά σας το Πάσχα. Θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες πατώντας εδώ!


Μέχρι το επόμενο diy μας
να περνάτε υπέροχα!

You May Also Like

6 Comments

  1. Υπέροχες!
    Να περάσετε όμορφα τις γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τις λάτρεψα τις κάρτες σου.
    Τα κοκορακια τα κάναμε .
    Θα κάνουμε και κάρτες.
    Καλό Πάσχα και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ρένα που σου άρεσαν!!! ΑΝ τις κάνετε θα ήθελα να τις δω!! ξέρεις που θα με βρεις!!!
      καλό Πάσχα σε όλους μας!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: