Καλοκαιρινό diy μέσα σε ένα γυάλινο βάζο

by - Ιουνίου 05, 2019

καλοκαίρι-μεταμόρφωση-βάζου

Για σήμερα το diy μου είναι τόσο καλοκαιρινό και δροσερό που τα μόνα που μπορώ να σκεφτώ είναι θάλασσα, παγωμένος καφές, ατέλειωτο μπλε και ένα υπέροχο βιβλίο για παρέα! Φυσικά υπεύθυνοι για όλα ετούτα τα πανέμορφα συναισθήματα και τις πολύχρωμες εικόνες, ένοχες είναι οι Creative bloggers και η ιδέα τους να παίξουμε με τα γυάλινα για τον μήνα Ιούνιο. 




Για αυτό τον μήνα και λόγω υποχρεώσεων η Λένα από το blog Violet Mimos και η Κική από το bolg Creative Moments δεν θα λάβουν μέρος στις παρουσιάσεις αυτού του κύκλου. Για τον μήνα Ιούνιο λοιπόν, φιλοξενούμε με  ιδιαίτερη χαρά  τη Μαρίνα από το To e-periodiko mas λόγω απουσίας της Κικής και στη θέση της Λένας θα παρουσιάσω εγώ ένα δεύτερο Diy.

Εκτάκτως λοιπόν και στη θέση της Λένας είμαι εδώ να σας δείξω τη δική μου ιδέα που χώρεσε μέσα σε μια μεγάλη γυάλα που κλείνει με φελλό. Για την ιδέα αυτή δεν χρειάζονται πολλά υλικά και ούτε πολύς χρόνος. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη φαντασία, όρεξη για παιχνίδι και χρώματα που να θυμίζουν καλοκαίρι!


diy-καλοκαίρι-βάζο

Αναλυτικά λοιπόν, για να φέρω το καλοκαίρι μέσα στο σπίτι μας χρειάστηκα:

✓ μια μεγάλη γυάλα (στην ουσία μεγάλο βάζο) που κλείνει με φελλό
✓ κοχύλια και πετραδάκια
✓ χρώμα ζαχαροπλατικής σε μπλε χρώμα 
✓ φελλούς
✓ διάφορα μπιχλιμπίδια


summer-diy


Για αρχή γέμισα με νερό τη γυάλα μου (περίπου μέχρι τη μέση) και έσταξα μέσα στο νερό δυο σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής.  Δεν χρειάζεται να πέσει πολύ χρώμα γιατί θα γίνει πολύ σκούρο το νερό και έτσι τα κοχύλια με τα πετραδάκια που έχουμε στον πάτο δεν θα φαίνονται. Στην πραγματικότητα θέλουμε ένα ελαφρύ γαλάζιο χρώμα. 
Αφού τέλειωσα με το χρωμάτισμα του νερού έριξα μέσα στη γυάλα μου μερικά κοχύλια και λίγα πετραδάκια ώστε να δημιουργήσω την αίσθηση του βυθού. Όσο ασχολούμαι όμως με τις λεπτομέρειες έχω τη γυάλα μου ανοιχτή και καλά στερεωμένη σε μια πετσέτα με το στόμιο κάπως ανασηκωμένο για να μην γίνει κανένα ατύχημα και χυθεί το νερό ή ακόμα χειρότερα σπάσει η γυάλα μου. 

Για να φτιάξω το καραβάκι μου κόλλησα με σιλικόνη 3 φελλούς μεταξύ τους και και στον μεσαίο φελλό κάρφωσα ένα κομμάτι ξύλο από αυτά που χρησιμοποιούμε για σουβλάκια και του πέρασα ένα κομμάτι ύφασμα (που δεν ξέρω πως το λένε αλλά το έχω συναντήσει στα ανθοπωλεία).

Για την άλλη σύνθεση με τους φελλούς, πάλι κόλλησα μεταξύ τους με σιλικόνη 3 φελλούς και στον ένα και λίγο πλαγιαστά κάρφωμα μια ομπρέλα από αυτές που χρησιμοποιούμε για να διακοσμήσουμε παγωτά ή χυμούς. Επίσης με σιλικόνη κόλλησα λίγα φρούτα, μια πετσέτα κι ένα ποτήρι που να δανείστηκα από το κουκλόσπιτό μας. Έτσι έφτιαξα μια μικρή όαση που έριξα μέσα στη θάλασσα! 



πως-να-μεταμορφώσω-ένα-βάζο


Στο τέλος με μεγάλη προσοχή και κάπως πλαγιαστά άφησα να τσουλήσουν μέσα στο νερό η όαση και το καραβάκι μου! Μην φοβάστε πως θα αναποδογυρίσουν ή θα βουλιάξουν. Ο φελλός επιπλέει μια χαρά και για όσο χρόνο θέλουμε. Απλά στην όαση χρειάζεται να έχουμε βάλει σωστά τα μπιχλιμπίδια μας ώστε το βάρος να είναι σωστά κατανεμημένο σε όλες τις πλευρές ώστε η όασή μας να είναι ίσια και να μην γέρνει. 

Γι αυτή την κατασκευή η αλήθεια είναι πως θέλει προσοχή να στερεωθεί η γυάλα σωστά για να μην τσουλήσει και πέσει από εκεί που την έχουμε βάλει. Από την άλλη, αν έχουμε κλειστή με φελλό τη γυάλα μας το νερό θέλει συχνά άλλαγμα γιατί μυρίζει. Αν λοιπόν θέλουμε κάτι πιο σταθερό και χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουμε πολύ συχνά το νερό τότε υπάρχουν εξαιρετικά ποτήρια - γυάλες που είναι μεγάλα οπότε κάνουν μια χαρά γι αυτό το καλοκαιρινό diy μας.



καλοκαιρινή-κατασκευή-σε-ένα-γυάλινο-βάζο



diy-καλοκαιρινό


Παρακάτω θα βρείτε ανά ημερομηνία 12 εξαιρετικές ιδέες για να αλλάξετε εντελώς ένα απλό γυάλινο αντικείμενο! Ρίξτε μια ματιά και πάρτε ιδέες. 


  • Χριστίνα από Art Decoration & Crafting ……………………………… 03/06/2019
  • Λαμπρινή από Lamprouka ……………………………………………………. 04/06/2019
  • Ελένη από Καρυδότσουφλο ………………………………………………….. 05/06/2019
  • Ελπίδα από Two Boys & Hope ……………………………………………….. 06/06/2019
  • Μαρίνα από to e-periodiko mas ……………………………………………. 07/06/2019
  • Ρένα από δια χειρός Ρένας Χριστοδούλου ……………………………. 08/06/2019
  • Ελεάνα από My home My memories …………………………………….. 10/06/2019
  • Κικίτσα από DIY My Day ……………………………………………………….. 11/06/2019
  • Σωτηρία από My Little World ……………………………………………….. 12/06/2019
  • Νίκη από Ονειροποιείο ………………………………………………………….. 13/06/2019
  • Ελένη από Καρυδότσουφλο …………………………………………………… 14/06/2019
  • Νικολέττα από Crafty Details ………………………………………………… 15/06/2019

Αν θέλετε να μαθαίνετε κι εσείς όλα τα "χειτοτεχνικά" νέα μας και φυσικά να μας δείξετε κι εσείς τα δικά σας Diy, κοπιάστε στην ομάδα μας. Κλικ εδώ και καλώς ήρθατε! 

Μέχρι τον επόμενο κύκλο των Creative Bloggers
σας φιλώ από τα νότια της χώρας!

You May Also Like

14 Comments

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΉ και δροσερή ιδέα.
    Θα την κάνω με τα κορίτσια μας στο κάμπιγκ.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από δροσιά Ρένα μου άλλο τίποτα!! έτοιμη για βουτιά είμαι!!

      Διαγραφή
  2. Πολύ όμορφο Ελένη ,μπράβο!!Το καλοκαίρι σε μια γυάλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφη η κατασκευή σας! Και οι φωτογραφίες φυσικά! Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο Ελένη ! θαυμάζω τις επινοήσεις σου βρε κορίτσι μου. Μπράβο. Ομορφαίνει η ψυχή μας έτσι. Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ψυχές μας Γιάννη μου, έχουν ανάγκη από ομορφιά αλλιώς δυστυχούν...

      Διαγραφή
  5. Τι τέλεια ιδέα για να στολίσεις το κέντρο του τραπεζιού σε μία καλοκαιρινή γιορτή!! Κάνεις τη διαφορά!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ όμορφο Ελένη μου. Και για κάτι πιο μόνιμο εγώ θα χρωμάτιζα υγρό γυαλί και θα έριχνα μέσα στο μπουκάλι. Μόλις στεγνώσει έχεις μία θάλασσα που μπορείς να την μετακινείς και να την πηγαίνεις όπου θέλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες τώρα βρε Χριστίνα;;;; υπέροχο μου ακούγεται και εννοείται θα το ψάξω για να το κάνω!!

      Διαγραφή
  7. έγινε υπεροχο Ελενη μου!! Σουπερ καλοκαιρινη η ιδέα σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο λόγος δικός σας: