Η ευχή της αστεράτης και η Ζωή Παπαδάκη σε μια όμορφη κουβέντα στο καρυδότσουφλο

by - Νοεμβρίου 30, 2018



Το καρυδότσουφλο έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στο "σπίτι" του ένα υπέροχο βιβλίο και τη δημιουργό του! Η ζωή Παπαδάκη και "Η ευχή της Αστεράτης" έρχονται από τα νότια της χώρας και μας μιλάνε για τις ευχές!



"Η ευχή της Αστεράτης" είναι ένα γλυκό και τρυφερό βιβλίο! ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη και όμορφα πράγματα. Γιατί εκείνη τη μία και μοναδική νύχτα του χρόνου, τη νύχτα των Χριστουγέννων, που απαιτείται μόνο η αγάπη στις καρδιές των ανθρώπων, είμαστε όλοι μας "υποχρεωμένοι" να ακολουθούμε τα αστέρια! Και που ξέρεις; κάποιο απ' αυτά μπορεί να ακούσει τη μυστική μας επιθυμία και να μας την πραγματοποιήσει! τι; δεν το ξέρατε; τα αστέρια μία και μόνο νύχτα μέσα στον χρόνο έχουν δικαίωμα να κατεβαίνουν στη Γη και να κρυφακούν τους ανθρώπους κι αυτή είναι η νύχτα των Χριστουγέννων. Και μέσα από από τα λόγια και τις προσευχές τους, κάθε αστεράκι έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει μία και μόνο ευχή. Ακούγεται εύκολο; πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση! Όμως η πρωτάρα Αστεράτη θα κάνει κάτι μοναδικό αυτή τη νύχτα γιατί δεν θέλει να αφήσει απραγματοποίητη καμιά επιθυμία.

Η δημιουργός Ζωή Παπαδάκη συμπληρώνει μερικές σημαντικές φράσεις:

Χριστούγεννα είναι…μια ευλογημένη εποχή που εμπλέκει τον κόσμο σε μια συνομωσία αγάπης και προσφοράς.

Η γέννηση του Χριστού είναι για την ανθρωπότητα…το μεγαλύτερο μυστήριο και θαύμα όλων των εποχών. Με την έλευσή Του στον κόσμο ο Υιός του Θεού ενώνεται μαζί μας.

Οι ευχές των ανθρώπων μοιάζουν…με τα φωτεινά αστέρια του ουρανού.

Η ευχή της Αστεράτης εμπνεύστηκε….από τις αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων. Το παραμύθι αυτό αντικατοπτρίζει το πως βιώνω και αισθάνομαι εγώ τα Χριστούγεννα.

Η ευχή της Αστεράτης συμβολίζει…την αγάπη, την ελπίδα, την πίστη, την προσφορά και την αλληλεγγύη. Αυτά δεν είναι άλλωστε τα ουσιαστικά μηνύματα αυτής της γιορτής;
Η δική μου ευχή είναι…να έχουμε οδηγό της ζωής μας την αγάπη, τότε όλα θα γίνουν πιο όμορφα και ανθρώπινα.
Ελπίζω αυτός ο κόσμος…να αντιληφθεί κάποια στιγμή τα ουσιαστικά....αυτά που έχουν πραγματική σημασία διότι δυστυχώς ζούμε στην εποχή του φαίνεσθαι.
Η νέα χρονιά θέλω….να φέρει υγεία για όλους, χαμόγελα, ευτυχία, παγκόσμια Ειρήνη και τύχη!!!
Για τα παιδιά εύχομαι….να έχουν ένα ζεστό σπιτικό, μια αγαπημένη οικογένεια και να χτίζουν όμορφες παιδικές αναμνήσεις σήμερα, για να γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες αύριο.
Για μένα θέλω….υγεία, το σημαντικότερο αγαθό όλων. Ο θυμόσοφος λαός μας, λέει άλλωστε πως η ελευθερία και η υγεία μοιάζουν με το οξυγόνο. Αισθάνεσαι την αξία τους μόνο όταν λείπουν. Αν έχω αυτά δεν με φοβίζει τίποτα!
Είμαι η Ζωή Παπαδάκη… γεννήθηκα στην Πάτρα, αλλά κατάγομαι από τα Παπαδιάνικα Λακωνίας. Σπούδασα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα. Έχω συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια παιδαγωγικής και έχω ασχοληθεί με επιμόρφωση για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία. Αυτή την περίοδο φοιτώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την απόκτηση Μάστερ Ειδικής Αγωγής. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην όμορφη Μονεμβασιά, στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Βρεφών και Νηπίων «Παναγία η Χρυσαφίτισσα» ως νηπιαγωγός. Η συγγραφή παραμυθιών αποκαλύπτει μια παιδική μου πτυχή, καλά φυλαγμένη. Η απεριόριστη αγάπη που τρέφω για τα παιδιά μου δίνει τη δύναμη και την έμπνευση να εργάζομαι σκληρά για να γίνω όλο και καλύτερη και να τους προσφέρω ό,τι πιο όμορφο έχω στην καρδιά μου. Στόχος μου είναι να αγαπήσουν τα παιδιά τα βιβλία και να διδαχθούν από αυτά. Το πρώτο μου παραμύθι με τίτλο «Η ευχή της Αστεράτης» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος. Το νέο μου παραμύθι ο «Ρίνος, το πιο ξεχωριστό μπαλόνι», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή. Η σελίδα μου στο fb https://www.facebook.com/Asteratiparea/

"Η ευχή της Αστεράτης" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις FYLATOS PUBLISHING! Εικονογράφηση: Αθηνά Πετούλη
Μέχρι το επόμενο βιβλίο που θα πέσει στα χέρια μας και θα μας εντυπωσιάσει...


σας στέλνουμε τις δικές μας ευχές για ότι καλύτερο από τα νότια της χώρας!

You May Also Like

4 Comments

Ο λόγος δικός σας: