Advent Calendar από ρολά από χαρτί τουαλέτας

by - Δεκεμβρίου 02, 2018

Advent-Calendar

"Μαμά θα μας φτιάξεις και φέτος εκείνο με τις εκπληξούλες; εκείνο που μετράμε για να έρθει ο άγιος Βασίλης;"
Ναι ρε μάγκες! εννοείται θα σας το φτιάξω και φέτος και για όσια χρόνια ακόμα μου το ζητάτε!


Το φετινό μας Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης λοιπόν είναι πανεύκολο και απλό και η κατασκευή του δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Φέτος έφτιαξα Advent Calendar για τα παιδιά χρησιμοποιώντας μόνο ρολά από χαρτί τουαλέτας. Βασικά δεν το έφτιαξα μόνη μου... τα παιδιά έκαναν κι αυτά δουλειά.

✔️ Για αρχή πήραμε τα 25 ρολά από το χαρτί και βάψαμε με τέμπερες 21 ρολά πράσινα και 4 ρολά καφέ χρώμα. 
✔️ Όταν στέγνωσαν τα κόλλησα με σιλικόνη δίνοντας το σχήμα δέντρου των φωτογραφιών. Δηλαδή έφτιαξα ένα τρίγωνο από τα πράσινα ρολά και από κάτω κόλλησα τα 4 καφέ για να σχηματιστεί ο κορμός.
✔️ Αφού έβαλα πάνω την κατασκευή με τα ρολά σχεδίασα σε χαρτόνι το πίσω μέρος του δέντρου και κόλλησα το χαρτόνι στην πίσω πλευρά. Το σχήμα της πίσω πλευράς είναι αυτό που δείχνει η φωτογραφία. 


Advent-Calendar
  
Για την μπροστά πλευρά:

✔️ Αγόρασα ένα χαρτόνι με διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια πάνω (δωράκια, άγιος Βασίλης, ξωτικά κτλ) και τα έκοψα όλα σε στρογγυλό σχήμα. Όσο είναι δηλαδή η τρύπα από το ρολό.


Advent-Calendar

✔️ Κόλλησα από τη μέσα πλευρά του κύκλου ένα χαρτόνι σε δαχτυλίδι για να γίνουν σαν πορτούλα που θα κλείσουν τις τρύπες από τα ρολά στην μπροστινή πλευρά. Έκανα δηλαδή αυτό που δείχνει η παρακάτω φωτογραφία και τα κρατάει ο Στέφανος!


Advent-Calendar


Αυτό ήταν! Έστησα το δέντρο μου και χαίρομαι πολύ γι αυτό!
Τώρα θα σας πω τα μυστικά μου... Επειδή σε αυτό το σπίτι ΔΕΝ ζουν τίμια παιδιά και αν γεμίσω με τις εκπληξούλες όλες τις θέσεις θα τα φάνε σε μία μέρα.... εγώ κάθε μέρα γεμίζω τη θέση με τον αριθμό που πρέπει.
Στο σπίτι μας ο άγιος Βασίλης έρχεται 1η Γενάρη. Οπότε εμείς το Ημερολόγιό μας το ξεκινάμε 7 Δεκέμβρη, για να το έχουμε ολοκληρώσει μέχρι τις 31 Δεκέμβρη όπου και τη νύχτα έρχεται ο άγιος Βασίλης στο σπίτι μας!
Τώρα αν έχετε απορία γιατί δεν έφτιαξα δέντρο με 31 θέσεις θα σας πω ότι το σχήμα με τα 25 ρολά είναι το ιδανικό. 

Εδώ να πω ότι μέσα στα δωράκια δεν είναι πάντα κάτι φαγώσιμο. Άλλωστε αν πρέπει να βάλω κάτι που τρώγεται επί 3 (3 τα αγόρια μου) σε τόσο μικρό χώρο τότε αυτό θα είναι μόνο σοκολατάκι. Μέσα λοιπόν στις εκπληξούλες είναι κάποιο πολύ μικρό παιχνιδάκι, ή κάποιο υλικό για χειροτεχνία, ή κάποιο μήνυμα (πάμε εκδρομή, στολίζουμε δέντρο, λέμε κάλαντα κτλ). 



Advent-Calendar



Advent-Calendar



Advent-Calendar



Advent-Calendar



Advent-Calendar



Advent-Calendar



Advent-Calendar


Να σας πω την αλήθεια φέτος δεν είχα και πολύ όρεξη για Advent Calendar. Θεώρησα ότι τα αγόρια μου μεγάλωσαν. Πλέον ο Κων  κοντεύει τα 10, ο Νικ έφτασε 8 και ο Στεφ είναι κιόλας 6. Τα παιδιά όμως είχαν άλλη γνώμη κι εγώ χαίρομαι. Χαίρομαι που είμαστε ακόμα παιδιά και ζητάμε παιδικά πράγματα! 

Εσείς φτιάξατε το δικό σας Advent Calendar;

Μέχρι την επόμενη κατασκευή μας, 
σας στέλνω τα φιλιά μου από τον χειμωνιάτικο νότο!

You May Also Like

6 Comments

  1. !!!!!!!!!!!!!
    Δεν παίζεστε !!!! πραγματικά Ελένη !!! αυτό δεν είναι σπίτι ! είναι εργαστήριο τέχνης και έμπνευσης καλή μου. Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφο .
    Κι εγώ έκανα για τα κορίτσια μας.
    Θα σας το δείξω .
    Όσο χρονών και να είναι τσ παιδιά μας το χαίρονται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται να μας το δείξεις!!
      Και του χρόνου να τους ξανά φτιάξεις!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: