Diy αεροδρόμιο και αεροπλάνα

by - Ιανουαρίου 14, 2019

diy-γλωσσοπίεστρα


Ένα πανεύκολο diy για να κάνουμε μαζί με τα παιδιά μας μια βροχερή μέρα του χειμώνα ή ένα βαρετό απόγευμα. Γιατί η δημιουργία στα παιδιά (αλλά και στους μεγάλους πιστέψτε με) είναι χαρά, ευχαρίστηση, διασκέδαση! 


Για να φτιάξουμε τα αεροπλάνα μας ή τα ανεμόπτερα μας ή τα μονοκινητήριά μας ή τέλος πάντων ας τα ονομάσει όπως θέλει ο καθένας μας (στο σπίτι μας είχαμε μια διαφωνία για την ονομασία) χρειαζόμαστε:

✓ γλωσσοπίεστρα ή απλώς ξυλάκια χειροτεχνίας χρωματιστά ή  απλά ξύλινα
✓ ξύλινα κυβάκια χειροτεχνίας 
✓ κουμπιά για ρόδες

Σημαντικό: αυτή η κατασκευή χρειάζεται οπωσδήποτε σιλικόνη για σταθερό αποτέλεσμα γιατί οι επιφάνειες που πρέπει να κολλήσουμε μεταξύ τους είναι μικρές κάποιες φορές, οπότε μια υγρή κόλλα δεν θα κάνει καλή δουλειά γιατί πρέπει να κρατάμε τις επιφάνειες αρκετή ώρα μέχρι να κολλήσουν αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που θέλουμε. Αντίθετα η σιλικόνη θα κολλήσει αμέσως και γερά τα ξυλάκια μας!  Κολλάμε λοιπόν σε σχήμα αεροπλάνου τα ξυλάκια μας, προσθέτουμε ξύλινα κυβάκια (καμπίνα του πιλότου) και κουμπιά για ρόδες. Αν θέλουμε ζωγραφίζουμε προσωπάκια, ματάκια, επιγραφή αεροπλάνου ή ότι άλλο θέλουμε.

Επίσης να θυμάστε να μην αφήνετε τα μικρά παιδιά να κόβουν με ψαλίδι ή κοπίδι τα ξυλάκια αυτά. Είναι επικίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά. Καλό είναι να τους κόψετε εσείς με ψαλίδι ή κοπίδι τα κομμάτια που θέλουν. Κόψτε αρκετά και αφήστε τα να κολλήσουν μόνα τους με σιλικόνη αν τα εμπιστεύεστε. Τα αγόρια μου ας πούμε χρησιμοποιούν σιλικόνη μόνα τους, αλλά είναι κάτι που το κάνουν από μικρές ηλικίες κι έτσι έχουν μάθει να προσέχουν για να μην καούν.

Για το αεροδρόμιο μας (γιατί αεροπλάνα χωρίς αεροδρόμιο δεν γίνεται) χρειαζόμαστε ένα (ή δύο τρία ή όσα θέλετε ανάλογα το μέγεθος του αεροδρομίου σας) μαύρο χαρτόνι κάνσον και μία κηρομπογιά ή λαδοπαστέλ σε λευκό χρώμα. Αν δεν έχετε λαδοπαστέλ ή κηρομπογιές χρησιμοποιήστε λευκό μαρκαδόρο, λευκή ξυλομπογιά ή ότι άλλο τέτοιο έχετε στο σπίτι σας. Σχεδιάστε πάνω στο χαρτόνι έναν διάδρομο απογείωσης - προσγείωσης και θέσεις για στάθμευση των αεροπλάνων ή των αυτοκινήτων. Μπορείτε να γράψετε ότι άλλο θέλετε πάνω αρκεί όλο αυτό να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του δικού σας αεροδρομίου! 

Τα σπιτάκια που βλέπετε στο αεροδρόμιο μας έγιναν παλιότερα από ρολά από χαρτί τουαλέτας το οποία ντύσαμε με άλλο χαρτόνι στο χρώμα που θέλαμε. Με ένα μισό στρογγυλό χαρτόνι  που διπλώσαμε σε κώνο φτιάξαμε τη σκεπή και από εκεί και πέρα τα παιδιά ζωγράφισαν τα σπιτάκια τους και να που μας χρειάστηκαν κάπου πραγματικά!


diy-γλωσσοπίεστρα



diy-γλωσσοπίεστρα



diy-γλωσσοπίεστρα



diy-γλωσσοπίεστρα



diy-γλωσσοπίεστρα



diy-γλωσσοπίεστρα

Έχουμε φτιάξει αρκετές φορές τέτοιες κατασκευές με τέτοια ξυλάκια. Είναι υλικό χειροτεχνίας με πολλές εναλλακτικές. Φαντασία να έχουμε! 

Δείτε εδώ τις φιγούρες σε ξυλάκια χειροτεχνίας για το κουκλοθέατρο μας!
Δείτε εδώ τα αυτοκινητάκια μας αντίκες με κυβάκια χειροτεχνίας!
Δείτε κι εδώ το πάρκινγκ μας από ρολά από χαρτιά τουαλέτας!

Να δημιουργείτε με τα παιδιά σας. 
Καλύτερα όμως να τα αφήνετε να δημιουργούν μόνα τους. 
Ούτε που φαντάζεστε πόσο υπέροχα πράγματα κρύβουν στα κεφαλάκια τους!!

You May Also Like

0 Comments

Ο λόγος δικός σας: