Μια ώρα χρόνο χρειάζεσαι για σένα για να μπορείς να είσαι καλή μαμά

by - Φεβρουαρίου 15, 2019


καλή-μαμά


Μια ώρα χρόνο χρειάζεσαι για σένα για να μπορείς να είσαι καλή μαμά, ναι μόνο αυτό έχεις ανάγκη. Μια ώρα για σένα, μια ώρα δική σου, κατά δική σου! Και τι είναι μια ώρα σε ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο; λίγος μόνο χρόνος αλλά πολύτιμος για σένα που τον χρειάζεσαι. Γιατί έχεις ανάγκη να νιώσεις κι εσύ πως είσαι ένας άνθρωπος ξεχωριστός, σαν μια μονάδα κι όχι σαν ένα σύνολο, σαν ένας άνθρωπος που δεν είναι μόνο η αρχή μιας ουράς που πίσω της τρέχουν παιδιά αλλά που έχει όνομα, ανάγκες και "θέλω".


Ξέρετε και οι γυναίκες πριν γίνουν μαμάδες είχαν μια ζωή, είχαν φίλους, είχαν μια δουλειά, είχαν ενδιαφέροντα, χόμπι, συνήθεις ακόμη και όνειρα! Όλα αυτά όμως μπήκαν στην άκρη -έστω και προσωρινά- από την ημέρα που ήρθε στον κόσμο ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι. Ξαφνικά ο κόσμος αυτών των γυναικών περιστρέφεται γύρω από αυτό το πλασματάκι, οι ώρες σχεδόν δεν φτάνουν για να τα προλάβουν όλα, ακόμη και η νύχτα δεν φτάνει μερικές φορές. Τα όνειρά άλλαξαν, οι ανάγκες άλλαξαν, οι προτεραιότητες άλλαξαν κι όλα έγιναν αλλιώς. 

Και τι θες εσύ που από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκες να τρέχεις πίσω από ένα μωρό κι από ένα κάρο καινούριες δουλειές και όλα αυτά σε έναν άγνωστο και απαιτητικό ρόλο; μια ώρα για σένα. Μια μόνο ώρα κι εσύ εκεί μέσα θα τα χωρέσεις όλα! όλα όσα θες και σου λείπουν. Δεν έχει σημασία τι θα χωρέσεις μέσα σε αυτή την ώρα. Μπορεί να θες να μείνεις μόνη ή να πας για έναν καφέ με μια φίλη, μπορεί να θες να διαβάσεις ένα βιβλίο, μπορεί να θες να δεις μια ταινία, μπορεί να θες να βγεις έναν περίπατο, μπορεί να θες να πας στο γυμναστήριο, μπορεί να θες απλώς να ξαπλώσεις και να κοιμηθείς ή ακόμη και ξαπλωμένη να κοιτάζεις μόνο το ταβάνι. Ποτέ δεν  ξέρεις τι χρειάζεται μια γυναίκα που έγινε μαμά. Ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αυτό που της λείπει περισσότερο. Από μια νέα μαμά μπορεί να λείπει το πιο τρελό πράγμα του κόσμου. Αλλά αυτό ακριβώς το τρελό πράγμα το θέλει, το έχει ανάγκη, το χρειάζεται. Θέλει τη μία ώρα της, την ώρα που της αναλογεί, την ώρα που θα τη γεμίσει και μετά θα γίνει χαλί να την πατήσεις.

Μόλις πάρει τη μία όλο δική της ώρα θα γίνει η καλύτερη μαμά του κόσμου. Εκείνη που θα τρέξει να κάνει όλες τις δουλειές, να ετοιμάσει τα γεύματα του παιδιού, να παίξει μαζί του, να τραγουδήσει, να χορέψει, να πάνε βόλτα, να ψωνίσουν ξανά το αγαπημένο του παιχνίδι, να του μαγειρέψει το αγαπημένο του φαγητό, να διαβάσουν πολλά παραμύθια πριν αποκοιμηθούν! Αρκεί όμως κάποιος να της δώσει εκείνη την μία πολύτιμη δική της ώρα, που στο κάτω κάτω της αξίζει! Και μια αγκαλιά ε! να ξέρετε πως οι μαμάδες έχουν ανάγκη που και που μια αγκαλιά, είναι κι αυτό η κινητήριος δύναμή τους! 
Δείτε το σαν εξίσωση: 1 ώρα + 1 αγκαλιά= ευτυχισμένη γυναίκα = μια υπέροχη μαμά! 


Σας χαιρετώ από τον νότο
μαζί με αυτές τις άναρχες σκέψεις 

You May Also Like

2 Comments

  1. ναι ναι ναι! ακριβώς έτσι είναι! αν και μερικές φορές θα πρέπει να την πάρει και όχι να περιμένει να της την δώσουν.. μερικές φορές που γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι σίγουρα πρέπει να την απαιτείς αυτή την ώρα! είναι δική σου!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: