Diy σελιδοδείκτες - τερατάκια

by - Απριλίου 06, 2019

Diy-σελιδοδείκτες-bookmarks


Τι θα λέγατε για σελιδοδείκτες τερατάκια; σας πληροφορώ, θα ομορφύνουν τα βιβλία σας ακόμη περισσότερο! Αν και τα βιβλία είναι πανέμορφα από μόνα τους, λίγο χρώμα παραπάνω ίσως και κανένα χαμόγελο ή καμιά γλωσσίτσα να κρέμεται έξω θα τα έκανε σίγουρα ακόμα πιο γοητευτικά! μόνο μην τα κάνετε πολύ τρομακτικά γιατί μετά μπορεί και να τα φοβάστε... ειδικά το βράδυ. 


Diy-σελιδοδείκτες-bookmarks


Ένα μεσημέρι λοιπόν ο μικρός Νικόλας γυρνώντας από το σχολείο ήθελε να μου δείξει κάτι που έφτιαξε την ώρα της ευέλικτης ζώνης. Είχε φτιάξει λοιπόν ένα τερατάκι από χαρτί. Μόλις το είδα αμέσως το σκέφτηκα να αγκαλιάζει μια σελίδα του βιβλίου που διαβάζω αυτές τις μέρες και να χρησιμεύει σαν σελιδοδείκτης. 
"Μωρέ δεν φτιάχνω κι εγώ ένα;" σκέφτηκα κι έβγαλα το κουτί με τα υλικά για τις χειροτεχνίες μου.
Σιγά σιγά ήρθαν γύρω μου και τα τρία παιδιά (όπως γίνεται πάντα δηλαδή) για να δουν με τι έχω σκοπό να ασχοληθώ. Φυσικά δεν έφτιαξα μόνο ένα τερατάκι σελιδοδείκτη αλλά πολλά. Εξάλλου μου χρειάζονται γιατί μπορεί να διαβάζω παράλληλα περισσότερα από ένα βιβλία. 


Diy-σελιδοδείκτες-bookmarks


Τα υλικά που χρειαζόμαστε για αυτά τα τερτάκια είναι:

✓ χαρτόνια σε διάφορα χρώματα 
✓ ματάκια
✓ μαρκαδόρους
✓ κόλλες - ψαλίδια

Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι πανεύκολη. 

✓Παίρνουμε ένα χαρτόνια και το κόβουμε σε τετράγωνο σχήμα. Οι δικοί μου σελιδοδείκτες είναι κομμένοι σε 7x7 ή 8x8. Βέβαια το μέγεθος είναι καθαρά υποκειμενικό το πως το θέλει ο καθένας, οπότε εσείς κόψτε το τετράγωνό σας σε ότι διαστάσεις θέλετε.
✓Με έναν χάρακα τσακίζουμε στη μέση το τετράγωνο μας, από γωνία σε γωνία. Έτσι το νέο μας σχήμα αν το διπλώσουμε είναι ένα  διπλό τρίγωνο.
✓Τώρα σειρά έχει το καλύτερο. Χαμόγελα, μάτια, μύτες, δόντια, γλώσσες, κορώνες όλα έχουν την τιμητική τους
✓ Και τώρα σφηνώνουμε τους σελιδοδείκτες στα βιβλία μας!


Και ιδού τα αποτελέσματα!
Ώρα να στολίσουμε τα βιβλία μας!


Diy-σελιδοδείκτες-bookmarks


Σε αυτό εδώ το σημείο έχω τη χαρά να σας παρουσιάσω και τους σελιδοδείκτες του 6χρονου Στέφανου. Είναι τεράστιοι πραγματικά και εδώ κολλάει αυτό που έλεγα παραπάνω πως το μέγεθος του τετράγωνου επομένως και του σελιδοδείκτη είναι υποκειμενικό θέμα. Όπως βλέπετε ο Στέφανος και οι δημιουργίες του αποδεικνύουν περίτρανα τα λόγια μου. 34x34 παρακαλώ οι διαστάσεις των σελιδοδεικτών του γιου μου! Εννοείται πως σε μυθιστορήματα και γενικά βιβλία ενηλίκων περισσεύουν πολύ. Όμως, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες τα τερατάκια - γίγαντες αγκαλιάζουν μια χαρά τα παιδικά βιβλία! Άρα κάτι ήξερε ο Στέφανος όταν έκοβε γίγαντες τα τετράγωνά του. 


Diy-σελιδοδείκτες-bookmarks



Diy-σελιδοδείκτες-bookmarks




Diy-σελιδοδείκτες-bookmarks


Ρίξτε κι εδώ μια ματιά για να δείτε σελιδοδείκτες με ζώα!

Περιμένω εντυπώσεις για το πως σας φάνηκαν οι σελιδοδείκτες μας. Εννοείται πως αν τους φτιάξετε θα ήθελα να δω φωτογραφίες σας! αν το αποφασίσετε, ξέρετε που θα με βρείτε.

Μέχρι την επόμενο diy μας 
σας χαιρετώ από τα νότια της χώρας!

You May Also Like

4 Comments

Ο λόγος δικός σας: