5+1 τρόποι να αποκτήσεις βιβλία χωρίς να ξοδέψεις ούτε 1 ευρώ

by - Μαΐου 20, 2019


δωρεάν-βιβλία-φτηνά-βιβλία


Οι βιβλιοφάγοι είναι μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που το μόνο τους (έστω ένα από αυτά) "ελάττωμα" είναι να διαβάζουν συνέχεια βιβλία. Κι εδώ που τα λέμε όλοι εμείς οι τέτοιοι (οι βιβλιοφάγοι ντε) είμαστε πολύ καλά παιδιά (μη σας πω τα καλύτερα) και ναι είμαστε από αυτούς που δεν ζούμε μόνο μια ζωή αλλά πολλές μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Το έχει πει και ο R. R. Martin: ο άνθρωπος που διαβάζει βιβλία ζει χιλιάδες ζωές πριν πεθάνει ενώ ο άνθρωπος που δεν διαβάζει ζει μόνο μία.


Το πρόβλημα με εμάς λοιπόν που διαβάζουμε το ένα βιβλίο μετά το άλλο και μάλιστα μας πιάνει ένα άγχος, ένας πανικός, ένα κάτι καθώς τελειώνει το ένα βιβλίο μην τυχόν και ξεμείνουμε και δεν έχουμε επόμενο να διαβάσουμε μετά, είναι πως δεν μπορούμε να αγοράζουμε συνέχεια βιβλία. Αν εγώ ας πούμε αγόραζα τα βιβλία που διαβάζω θα ήθελα τον μήνα περίπου 6 - 8 βιβλία. Αν υπολογίσω και αυτά των παιδιών θα ήταν άλλα 10 - 15 βιβλία. Αν τα υπολογίσεις σε χρήματα είναι σίγουρα πολλά. Γι αυτό εγώ (και πολλοί ακόμα δηλαδή) έχουμε βρει τρόπους να διαβάζουμε χωρίς να ξοδεύουμε χρήματα ή έστω να ξοδεύουμε  πολύ λίγα.

Ορίστε λοιπόν 6 τρόποι να για να αρχίζεις να διαβάζεις κι εσύ περισσότερο!


δωρεάν-βιβλία-φτηνά-βιβλία

Δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη της πόλης μας

Σταθερή εγγύηση για να δανείζεσαι βιβλία του γούστου σου. Αν κρίνω από τη δημόσια βιβλιοθήκη της δικής μου μικρής πόλης η οποία ανανεώνει συνέχεια τους θησαυρούς της με νέα βιβλία, τότε φαντάζομαι ότι σε μεγαλύτερες πόλεις τα πράγματα θα είναι εξίσου καλά αν όχι πολύ καλύτερα. Οπότε δεν έχεις να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να κάνεις μια εγγραφή στη δανειστική βιβλιοθήκη της πόλης σου ή της γειτονιάς σου και να ξεκινήσεις να ζήσεις κι εσύ πολλές ζωές!


Δανειζόμαστε από φίλους μας ή γνωστούς μας

Όλο και κάποιος φίλος μας ή γνωστός μας δεν χορταίνει να διαβάζει βιβλία και μάλιστα τα θέλει να τα έχει όλα στα ράφια του. Εδώ όμως φίλοι του βιβλίου σε μια τέτοια περίπτωση δανεισμού σας παρακαλώ να είστε συνεπείς και να προσέχετε το βιβλίο που θα πάρετε σαν τα μάτια σας. Είμαστε παράξενοι εμείς που θεωρούμε τα βιβλία φίλους μας και δεν θέλουμε να τα κακομεταχειρίζονται οι άλλοι. Όπως επίσης δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση το βιβλίο που δανείσαμε να κάνει φτερά και να μην επιστρέψει ποτέ σε εμάς. 


Αγορά βιβλίων από παζάρι

Ω ναι υπέροχα μπαζάρ βιβλίου γίνονται σχεδόν όλο τον χρόνο σε διάφορες γωνιές αυτής της χώρας, ακόμα και στα πιο απίθανα μέρη! Κι εκεί οι τιμές των βιβλίων μπορούν να φτάσουν τόσο χαμηλά (βιβλία που ξεκινούν από 1 ευρώ!) που μπορείς να εφοδιαστείς με πραγματικά πολλά βιβλία εκτός του ότι σε τέτοιους παραδείσους βιβλίων μπορείς να ανακαλύψεις βιβλία παλιών εκδόσεων που πια δεν κυκλοφορούν και είναι σωστά διαμαντάκια!


δωρεάν-βιβλία-φτηνά-βιβλία


Αγορά μεταχειρισμένων βιβλίων

Αν ψαχτείς λίγο στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ανακαλύψεις πολλές ομάδες που πουλάνε μεταχειρισμένα βιβλία. Ένα βιβλίο δηλαδή το αγοράζεις, το διαβάζεις και μετά το ξανά πουλάς κι εσύ σε άλλους κι έτσι με αυτό τον τρόπο διαβάζεις συνέχεια καινούρια βιβλία αλλά δεν ξοδεύεις τίποτα μιας και στην τιμή που το αγοράζεις το πουλάς μετά κι εσύ. Εκτός αυτού τα ταχυδρομικά έξοδα για δέματα μέχρι δυο κιλών είναι πολύ φτηνά.


Ανταλλαγές βιβλίων

Σε πολλές ομάδες επίσης των social media θα βρεις ανθρώπους που δεν θέλουν να πουλήσουν ή να αγοράσουν κάποιο βιβλίο αλλά θέλουν μόνο να ανταλλάξουν κάποιο δικό τους με κάποιο άλλο. Οπότε εκεί απλά στέλνεις εσύ το δικό σου βιβλίο και παίρνεις κάποιο άλλο που σε ενδιαφέρει. Φυσικά αυτό μπορείς να το κάνεις και με δικούς σου φίλους ή γνωστούς που διαβάζετε περίπου ίδια θεματολογία.


Βιβλιοθήκες του δρόμου

Αυτή την εικόνα στους δρόμους τη λατρεύω πραγματικά! απλά εδώ στην δική μου πόλη δεν μπορώ να πω πως έχει και μεγάλη επιτυχία. Στην ουσία πρόκειται για κάτι μικρά "σπιτάκια" στερεωμένα πάνω σε κολωνάκι που εκεί μπορείς να πάρεις ένα βιβλίο (αν υπάρχει κάτι τέτοιο μέσα) με την προϋπόθεση να αφήσεις κι εσύ ένα βιβλίο. Δεν είναι τέλεια ιδέα; 


δωρεάν-βιβλία-φτηνά-βιβλία


Φυσικά για τους φίλους που τους αρέσει να διαβάζουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή μπορούν να "κατεβάζουν" τα βιβλία τους από ηλεκτρονικές πλατφόρμες και να τα απολαμβάνουν μέσα από την οθόνη τους. 

Οπωσδήποτε όμως και η αγορά ενός καινούριου βιβλίου είναι μια ιεροτελεστία που λίγοι την καταλαβαίνουν! Είναι κάτι από την αίσθηση των καινούριων σελίδων, κάτι από τη μυρωδιά του χαρτιού, κάτι από την αίσθηση του αδιάβαστου... ξέρετε τι εννοώ έτσι;! Γι αυτό όταν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στους αγαπημένους σας και φυσικά σε παιδιά, ακόμη και στον ίδιο σας τον εαυτό επιλέξτε απλώς να αγοράσετε ένα βιβλίο! Τα βιβλία είναι δώρα ανεκτίμητα!

Εν κατακλείδι, τρόποι για να βρούμε βιβλία (είτε χρειαστεί να ξοδέψουμε είτε όχι) υπάρχουν ευτυχώς πολλοί. Όρεξη να έχουμε να διαβάζουμε!


Μέχρι την επόμενη "συνάντησή" μας"
να περνάτε υπέροχα και
να διαβάζετε πολύ!!

You May Also Like

6 Comments

  1. Καλή δέσμη σε ιδέες Ελένη. Και πρακτικές.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ναι!! για εμάς που "τρώμε" τα βιβλία είναι καλές ιδέες!!!

      Διαγραφή
  2. Πρώτα να σου πω Χρόνια πολλά και καλά.
    Να είσαι γερή και δημιουργική.
    Πολύ ωραία ανάρτηση.
    Κι εγώ θέλω να έχω όλα τα βιβλία που διαβάζω, αλλά λόγω χώρου είναι αδύνατον.
    Η δανειστική βιβλιοθήκη είναι η καλύτερη λύση.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τις ευχές Ρένα μου!! να είσαι πάντα καλά και να γελάς!!!
      Όσο για τα βιβλία δεν βρίσκω πλέον άκρη ούτε λόγω χώρου αλλά και από οικονομικής άποψης! οπότε έχω ξετινάξει τη βιβλιοθήκη της πόλης μου κι ευτυχώς ανανεώνεται συχνά οπότε έχω πάντα καλά βιβλία στα χέρια μου!!!

      Διαγραφή
  3. Πολύ καλές ιδέες! Εγώ συνήθιζα να αγοράζω βιβλία από παζάρι ή από μαγαζιά με μεταχειρισμένα (charity shops στην Αγγλία), τελικά βέβαια κατέληξα με ένα σωρό βιβλία που δεν είχα χρόνο (και μάλλον ούτε όρεξη) να διαβάσω κι έτσι τα έδωσα με τη σειρά μου σε charity shop όταν έκανα decluttering.
    Πλέον έχω αρχίσει να "ακούω" βιβλία στο Audible! Ταιριάζει πιο πολύ στους ρυθμούς μου αυτήν την περίοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βιβλία είναι ιδιαίτερο κεφάλαιο νομίζω στις ζωές μας! γι αυτό και τους δίνουμε τόση σημασία κι εννοείται ο καθένας μας τα διαβάσει με τον δικό του ρυθμό ακόμα και με τον δικό του τρόπο!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: