10+1 λόγοι που λατρεύουμε πραγματικά τον όρο diy!

by - Ιουνίου 29, 2018


Οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι σε αυτό το σπίτι αγαπάμε πολύ να φτιάχνουμε πράγματα μόνοι μας. Να πιάνουμε ένα τίποτα και να το κάνουμε κάτι! κάτι όμορφο, γλυκό, τρελό, μαγικό, οτιδήποτε βγει! δεν μας ενδιαφέρει άλλωστε τόσο το αποτέλεσμα όσο η διαδικασία.
Ορίστε λοιπόν 10+1 λόγοι που σε αυτό το σπίτι λατρεύουμε πραγματικά τον όρο diy


✔️ Με πολύ απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε κάτι όμορφο και σπουδαίο. Ένα χάρτινο πιάτο ας πούμε μπορεί να γίνει μουσικό όργανο, ένα κοχύλι μπορεί να αλλάξει εντελώς μορφή και ένα κλαδί μπορεί να γίνει ένας όμορφος πίνακας.

✔️ Ανακυκλώνουμε σχεδόν τα πάντα στο σπίτι μας.  Δεν πετάμε τίποτα γιατί τα περισσότερα άχρηστα πράγματα μπορεί να γίνουν κάτι... ένα διακοσμητικό ή ένα παιχνίδι!

✔️ Αφήνουμε τη φαντασία μας να αποδράσει από το κελί της! και ξέρετε ε.... όσο αφήνεις τη φαντασία να αποδράσει τότε, αυτή κάνει μικρά (ή και μεγάλα) θαύματα!

✔️ Καθόμαστε όλη η οικογένεια (αν όχι όλη η οικογένεια οι περισσότεροι από εμάς) να κάνουμε κάτι όλοι μαζί!

✔️ Φτιάχνουμε χειροποίητα δώρα γι αυτούς που αγαπάμε!

✔️ Πολλές φορές με αυτά που φτιάχνουμε παίζουμε κιόλας. Κουκλοθέατρο με δικές μας κούκλες ή επιτραπέζια δικά μας! 

✔️ Το σπίτι μας ποτέ δεν μένει το ίδιο. Κάθε φορά το στολίζουμε και διαφορετικά με αυτά που φτιάχνουμε!

✔️ Είναι ένας πολύ δημιουργικός τρόπος να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας και να κλείνουν οι οθόνες του σπιτιού!

✔️ Τα παιδιά βλέπουν υπέροχα πράγματα από το τίποτα κι αυτό εμένα με τρελαίνει... και ναι μερικές φορές το εκμεταλλεύομαι για να ξεκολλήσω τη δική μου σκουριασμένη φαντασία!

✔️ Είναι πραγματικά υπέροχο τα παιδιά να αφήνουν το στίγμα τους στον χώρο γύρω τους! Ο χώρος αποκτά γλύκα, αθωότητα, ομορφιά! και ξέρω ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα.

✔️Μεγαλώνοντας όλο και κάπου θα τους χρειαστεί να εφαρμόσουν τις αυθόρμητες κατασκευές!

Δεν τους λες και λίγους τους λόγους που αγαπάμε τον όρο diy στο σπίτι μας!
Εσείς κάνετε κατασκευές με τα παιδιά σας; θα χαρώ να δω μικρά (και μεγάλα!) δημιουργήματα. Αν θέλετε να μου τα δείξετε ελάτε από εδώ!!


Καλησπέρες φίλοι! 


You May Also Like

2 Comments

  1. Για όλους αυτούς τους λόγους μας αρέσει κι εμάς να κάνουμε χειροτεχνίες! Σκέψου ότι όταν θα μεγαλώσουν θα έχουν να θυμούνται ότι κάποτε με τη μαμά φτιάξαμε αυτό το στολίδι ή εκείνο το παιχνίδι ή κάναμε την τάδε χειροτεχνία και θα αναπολούν τις ανέμελες αυτές στιγμές! Φιλιάαα
    Σωτηρία
    www.mylittleworld.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι το βλέπω κι εγώ ρε Σωτηρία!!! Δημιουργούμε, περνάμε όμορφα, ε τσακωνόμαστε κιόλας! αλλά όλα αυτα νομίζω θα τους μείνουν!!!!
      Τα πιο γλυκά φιλιά μας!!!!!

      Διαγραφή

Ο λόγος δικός σας: